Επιστολή του συνδυασμού «Σύγχρονο Επιμελητήριο»: Πόσο γρήγορα πέφτουν οι μάσκες;



Μία εβδομάδα ήταν αρκετή για να πέσουν οι μάσκες του δήθεν συναινετικού Γιάννη Μητλιάγκα ο οποίος ακολουθώντας το γνωστό «δρόμο της τροπολογίας», μετά τη διαδικασία για τη θέση του Προέδρου, έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο και στην αντίστοιχη διαδικασία για τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του ΕΒΕ Κοζάνης. Κινούμενος στα χρονικά περιθώρια που του δίνει η ισχύ της εν λόγω τροπολογίας, έτρεξε να προλάβει και στην συγκρότηση της Διοικητικής Επιτροπής.

Επί τρία και πλέον χρόνια κινήθηκε μεταξύ ενστάσεων-προσφυγών και προσχηματικών πυροτεχνημάτων περί συνεργασιών και διαλόγου. Τη μία δηλαδή προσπαθούσε να αποδείξει ότι το 50% του συνδυασμού «Σύγχρονο Επιμελητήριο» είναι κάτι λιγότερο και ταυτόχρονα προσχηματικά μιλούσε για συναινέσεις.

Την ώρα όμως που κλήθηκε ο ίδιος να διαχειριστεί την κατάσταση, απέδειξε ότι ούτε ο πρώην Πρόεδρος ήταν τελικά το πρόβλημα, ούτε η κατανομή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου όπως προέκυψε από την εκλογική διαδικασία του 2017.

Μπορεί με βάση τον εκλογικό νόμο της απλής αναλογικής με τον οποίο διεξήχθησαν οι εκλογές του επιμελητηρίου το 50% του συνδυασμού μας να μην έφτασε τυπικά στη σχετική πλειοψηφία, ο κ. Μητλιάγκας όμως και η ετερόκλητη ομάδα του αυτήν την αναλογικότητα την αντιλαμβάνονται πλέον τελείως διαφορετικά και κατά περίπτωση.

Μετά την εκλογή του στη θέση του Προέδρου, όπου δεν σεβάστηκε και αλλοίωσε το εκλογικό αποτέλεσμα, ήρθε η σημερινή διαδικασία για την Διοικητική Επιτροπή ώστε να επιβεβαιωθεί η αντίληψη ότι η αναλογικότητα εκφράζεται με δύο θέσεις στη Δ.Ε. για τον συνδυασμό του 12% (Μόσχος) και πέντε θέσεις τελικά για τον συνδυασμό του 35% και ενώ είχε προηγηθεί η πρόταση για μία θέση στον συνδυασμό του 50% στη Διοικητική Επιτροπή.

Ήταν προφανής η λογική των αποκλεισμών και για το λόγο αυτό βέβαια τα εννέα εκλεγμένα μέλη του συνδυασμού μας απείχαν της διαδικασίας, σεβόμενοι καταρχήν την εκφρασμένη μέσα από τις κάλπες θέληση της μεγάλης πλειοψηφίας των χιλιάδων μελών του επιμελητηρίου. Η πρόταση και η αποδοχή της μίας θέσης στη Διοικητική Επιτροπή δεν θα αποτελούσε τίποτα λιγότερο από ένα πλέγμα νομιμοποίησης της μη αναλογικής αντιπροσώπευσης. Σεβασμός που για κάποιους είναι άγνωστη λέξη.

Προφανές, και το αποδείξαμε κατ’ επανάληψη, είναι βέβαια .ότι ως μέλη του συνδυασμού Σύγχρονο Επιμελητήριο η ενασχόληση μας με τα κοινά και τα προβλήματα του επιχειρηματικού κόσμου δεν είναι προσχηματική ούτε αποτελεί την προμετωπίδα για άλλα πολιτικά σχέδια και βλέψεις όπως για ορισμένους. Συνεχίζουμε να είμαστε παρόντες στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΒΕ Κοζάνης, στηρίζοντας κάθε τι θετικό και πάνω από όλα επιδιώκοντας την επίλυση ζητημάτων που σχετίζονται με την επιχειρηματική κοινότητα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.