Καλλιόπη Βέττα: «Τα περιφερειακά ιατρεία της Π.Ε. Κοζάνης πρέπει να λειτουργήσουν άμεσα και με πλήρη σύνθεση – Κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης»



Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα «Σε κίνδυνο η υγεία των κατοίκων της Π.Ε. Κοζάνης εξαιτίας της μη λειτουργίας των περιφερειακών ιατρείων».

Η ερώτηση αναδεικνύει το πρόβλημα που έχει προκύψει με την μακρόχρονη υπολειτουργία των περιφερειακών ιατρείων στην περιοχή, εξαιτίας της απόφασης του αρμόδιου Υπουργείου να μεταφέρει, εδώ και έναν χρόνο ουσιαστικά, την συντριπτική πλειοψηφία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στις δευτεροβάθμιες, νοσοκομειακές δομές.

Επισημαίνεται ότι η κυβέρνηση επέλεξε να μην προσλάβει μόνιμο προσωπικό, υιοθετώντας λογικές «μπαλώματος» και «επιστράτευσης», γεγονός που δημιούργησε σημαντικές αρρυθμίες στο Ε.Σ.Υ. της Π.Ε. Κοζάνης, ιδιαίτερα στις πιο ευάλωτες και απομακρυσμένες περιοχές.

Ειδικότερα μια σειρά από ιατρικές πράξεις, όπως συνταγογραφήσεις, παραπεμπτικά, πρωτοβάθμιος έλεγχος και επανέλεγχος κ.α. δεν τελούνται με την δέουσα συχνότητα, καθώς οι επισκέψεις των ιατρών στα περιφερειακά ιατρεία είναι ελάχιστες, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων της Π.Ε. Κοζάνης.

Παράλληλα, γίνεται αναφορά στο πρόσφατο ψήφισμα του Δήμου Βελβεντού που διατρανώνει την αντίθεσή του με τις εξελίξεις στο περιφερειακό ιατρείο της περιοχής, ενώ, παράλληλα, θέτει ερωτήματα για την καθυστέρηση της εμβολιαστικής διαδικασίας.

Τέλος, τίθενται τα εξής ερωτήματα:

1. Πότε θα επανέλθουν σε πλήρη λειτουργία τα περιφερειακά ιατρεία της ΠΕ Κοζάνης;

2. Ποια είναι τα συγκεκριμένα μέτρα που έχουν ληφθεί για την εύρυθμη και ταχεία επανέναρξη λειτουργίας των πρωτοβάθμιων δομών υγείας στην περιοχή;

3. Γιατί δεν υλοποιήθηκε ο αρχικός σχεδιασμός για την εμβολιαστική διαδικασία στην περιοχή;

Γραφείο Βουλευτή​
Καλλιόπη Βέττα
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ΠΕ Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.