«Πόρτα» σε μη εμβολιασμένους από το Φθινόπωρο σε εστιατόρια και μπαρ – Μητσοτάκης: «Σύντομα υποχρεωτικός εμβολιασμός σε υγειονομικούς και εργαζόμενους σε οίκους ευγηρίας»

Τον δρόμο για τις διευκολύνσεις που θα έχουν οι εμβολιασμένοι από το Φθινόπωρο, έδειξε ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του στην Βουλή για το Ψηφιακό Πιστοποιητικό.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στην σημασία του εμβολιασμού αλλά και στο τι περιμένει όσους δεν τον επιλέξουν από θέση ενώ θα υπάρχει επάρκεια εμβολίων είπε: «η συζήτηση για τις διευκολύνσεις θα ξεκινήσει σύντομα και η επίσημη αφετηρία είναι η χρονική στιγμή που όλοι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο που επιθυμούν να κάνουν. Ουδείς το φθινόπωρο θα μπορεί να απαγορεύσει πχ σε έναν επιχειρηματία της εστίασης να πει ότι δέχεται μόνο εμβολιασμένους. Θα ξανακαλέσω τους συμπολίτες μας σε ένα νέο εμβολιαστικό κύμα», συμπλήρωσε.

Σύντομα ο υποχρεωτικός εμβολιασμός

Απαντώντας στους επικριτές των εμβολίων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε με έμφαση πως «η μεγαλύτερη επιτυχία της ιατρικής του 20ού αιώνα αποτέλεσαν οι μαζικοί εμβολιασμοί. Πρέπει να το λέμε εμφατικά. Αποτελεί τεράστια επιστημονική επιτυχία το γεγονός ότι αναπτύξαμε εμβόλια μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο. Είναι θαύμα της επιστήμης. Σε λίγο, την πειθώ την οποία μέχρι στιγμής έχει χρησιμοποιήσει η Πολιτεία θα τη διαδεχθεί και η επίσημη θέση για το ζήτημα υποχρεωτικού εμβολιασμού υγειονομικών και εργαζομένων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Η κυβέρνηση θα αποφασίσει με ευαισθησία και σαφή προτεραιότητα στη δημόσια υγεία» είπε ακόμα ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στη συνέχεια στις «διευκολύνσεις» που έχουν όσοι έχουν πλήρως εμβολιαστεί, ανέφερε πως «η συζήτηση για τις διευκολύνσεις θα ξεκινήσει σύντομα και η επίσημη αφετηρία είναι η χρονική στιγμή που όλοι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο που επιθυμούν να κάνουν. Ουδείς το φθινόπωρο θα μπορεί να απαγορεύσει πχ σε έναν επιχειρηματία της εστίασης να πει ότι δέχεται μόνο εμβολιασμένους. Θα ξανακαλέσω τους συμπολίτες μας σε ένα νέο εμβολιαστικό κύμα», συμπλήρωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η αντιμετώπιση της πανδημίας είναι μια νίκη συλλογική και κάλεσε το εμβόλιο της ανοσίας να γίνει αντίδοτο ανοησίας. 

«Το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό το θεωρώ κλειδί για τον τουρισμό» είπε συνεχίζοντας την ομιλία του στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε, όχι μόνο ως μια εξέλιξη με υγειονομικό πρόσημο, αλλά ως δράση με ισχυρό κοινωνικό και οικονομικό αποτύπωμα. Απαραίτητο να υπάρξει ουσιαστική στήριξη στον κλάδο του τουρισμού».

Ενώ, αναφερόμενος στο πρόγραμμα ενίσχυσης του τουρισμού, σημείωσε πως «Πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε το έκτακτο πρόγραμμα που θα ενισχύσει με κεφάλαια κίνησης το σύνολο των φορέων του κλάδου, 420 εκατ. Σχεδόν μισό δισ. θα κατευθυνθεί ως άμεση επιδότηση, κυρίως σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Είναι μια νέα δράση στο δρόμο εκείνης που προηγήθηκε για τη στήριξη της εστίασης».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη στάση της αντιπολίτευσης λέγοντας: «Με αυτά τα δεδομένα η ελπίδα για το τέλος της πανδημίας πρέπει να μετατραπεί στην αρχή μιας νέας εθνικής συμφωνίας. Οι προκλήσεις του μέλλοντος δεν αντέχουν τις αντεγκλήσεις του παρελθόντος. Θα καλούσα όλη την αντιπολίτευση να συμβαδίσει με όλη τη χώρα προς τα μπροστά. Δεν ξεχνώ ότι πέρασε ένας χειμώνας με μικρόψυχη συζήτηση. Πότε με ρίσκο διαδηλώσεων, πότε με υποτίμηση ακόμα και του ίδιου του εμβολίου. Ηχούν ακόμα τα λόγια που ήθελαν άπιαστο όνειρο τους 25.000 εμβολιασμούς την ημέρα, όταν η χώρα ακουμπά σήμερα τους 100.000. Ηχούν τα λόγια για δήθεν ξεστοκάρισμα εμβολίων και ο χλευασμός των self test. Γνωστός είναι και ο χλευασμός ακόμα και του ίδιου του πιστοποιητικού covid ως πιστοποιητικού επιπολαιότητας και ανικανότητας».

Και συνεχίζοντας την επίθεσή του στη αντιπολίτευση, ο πρωθυπουργός τόνισε: «Η συνέχεια έδειξε ποιος είναι ο ικανός στο γήπεδο της πολιτικής και ποιος ο μίζερος παρατηρητής από την κερκίδα της. Ας βάλουμε μια τελεία σε αυτά. Να μας διδάξουν και να μας αλλάξουν».

Κωδικοποιώντας τα όσα πρέπει να γίνουν στο άμεσο μέλλον ο πρωθυπουργός μίλησε για 3 στόχους:  

 • Το εμβόλιο 
 • Την σωστή εφαρμογή του ψηφιακού πιστοποιητικού 
 • Το σχέδιο Ελλάδα 2.0

«Το εμβόλιο που θα θωρακίσει οριστικά τη δημόσια υγεία, η σωστή εφαρμογή του πιστοποιητικού και το σχέδιο Ελλάδα 2.0. Οι μεταρρυθμίσεις στη χώρα μας δεν σταμάτησαν ποτέ» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Η υπέρβαση της δοκιμασίας γίνεται τώρα η αφετηρία μεγάλων αλλαγών με ορίζοντα 10ετιας. Η Ελλάδα θα εκταμιεύσει μέσα το 2021 σχεδόν 7 δισ. ευρώ, έρχεται 2η στην Ευρώπη στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ».

Και ο πρωθυπουργός, ολοκληρώνοντας την ομιλία του τόνισε: «έχουμε κάθε λόγο να αισιοδοξούμε για το ταξίδι που ανοίγεται μπροστά μας. Να δουλέψουμε επιτέλους ενωμένοι προς τα εκεί που δείχνει η πυξίδα του αύριο. Γυρίζουμε τη σελίδα της πανδημίας και αρχίζουμε να γράφουμε τη σελίδα της ευημερίας».

Από το newsit.gr

 

 

 

 

8 σχόλια στο άρθρο “«Πόρτα» σε μη εμβολιασμένους από το Φθινόπωρο σε εστιατόρια και μπαρ – Μητσοτάκης: «Σύντομα υποχρεωτικός εμβολιασμός σε υγειονομικούς και εργαζόμενους σε οίκους ευγηρίας»

 1. Μόνο ένας με σοβαρή έλλειψη εγεκφάλου θα υποστήριζε κάτι τέτοιο.
  Γιατί να μην έχουν προνόμια όσοι κάνουν τεστ κόπωσης, γιατί να μην έχουν προνόμια όσοι κάθε χρόνο κάνουν γενικό προληπτικό έλεγχο καρκίνου?
  γιατί να μην έχουν προνόμια όσοι ελέγχουν το σάκχαρό τους?
  γιατί να μην έχουν προνόμια όσοι δεν καπνίζουν?
  γιατί να μην έχουν προνόμια όσοι έχουν κανονικό βάρος?
  ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ την βλακεία του σκεπτικού φαντάζομαι…
  Ελπίζω τουλάχιστον να μπορείς να αντιληφθείς ότι αν τους ενδιέφερε η υγεία σου θα προσλάμβαναν γιατρούς και νοσηλευτές αντί για αστυνόμους, επίσης αν τους ενδιέφερε η υγεία σου εν μια νυκτί θα καταργούσαν την πώληση τσιγάρων.
  Και αν τους ενδιέφερε η υγεία σου θα επιδοτούσαν τις προληπτικές εξετάσεις όσων προανέφερα για να γλιτώνουν τη ζωή τους και το κράτος να έχει περισσότερα έσοδα από όλους αυτούς που θα έσωζε.
  Τώρα γύρνα πλευρό και πέσε για νάνι πάλι..

  1. Ο καρκίνος δεν είναι μεταδοτικός,ούτε ο διαβήτης,ούτε ο παχύσαρκος σας στέλνει στον Αηγιώργη αμοιβάδες,εσύ και οι υπόλοιποι που επικροτούν τις βλακείες που γράφεις.

   1. Πέσε για ύπνο κάνεις φασαρία.
    Μην σου χαλάσουμε και το όνειρο.
    Μην ξεχάσεις μόνο πριν κοιμηθείς να ανοίξεις την τηλεόραση για την καθημερινή σου εκπαιδεύσει και επιμόρφωση,μην πας αδιαβαστος στο μάθημα αύριο να έχεις κάτι να πεις, γιατί αυτό που υπάρχει μέσα στο κεφάλι σου έχει υποστεί λοβοτομή και δεν λειτουργεί δεν σκέφτεται δυστυχώς. Σε πρόσβαλαν οι αλήθειες και θίχτηκες κιόλας. Που στατιστικά οι θάνατοι από το τσιγάρο με τον κοροδοιο είναι τρομακτική η διαφορά. Προσκυνημένε Έλληνα ραγιά.
    Ύπνο τώρα.

  2. Ωραία είμαστε…στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία και καλά κάνουμε υποχρεωτική τη λήψη πειραματικής φαρμακευτικής αγωγής.

   Αν η κυβέρνηση θέλει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατα του κοβιδ να φροντίσει επίσης να προσφέρει και υψηλού επιπέδου περίθαλψη αν και όταν χρειαστεί.

   Ωραία πράγματα.

 2. Τα προνομια τους μεσα!!

  - Edit

  Απαντήστε

  Πολυ ωραιο σχολιο!
  Τα ειπες ολα μια κι εξω!!
  Μακαρι να του τα’λεγε καποιος στην Βουλη αυτα!

 3. TI PERIMENEIS APO AYTOUS POU KATASTREPSANE THN XWRA KAI OI PSEKASMENOI TOUS FERANE PALI STHN EKSOUSIA. OI ANTRWPOI KSEROUNE MONO THN MIZA NA PAIRNOUNE KAI TA DHMOGSIA TAMEIA NA ADEIAZOUNE. HRTHE PALI H WRA NA TA ARPAKSOUNE APO THS ETAIRIES PARASKEYHS EMBOLIWN:

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.