Εθελοντικές δράσεις καθαριότητας χώρων άθλησης και πρασίνου από τις Οργανώσεις Κοζάνης και Πτολεμαΐδας της ΚΝΕ



Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, οι Οργανώσεις Κοζάνης και Πτολεμαΐδας της ΚΝΕ, προχώρησαν σε εθελοντικές δράσεις καθαριότητας χώρων άθλησης και πρασίνου στις πόλεις.

Το Σάββατο 5/6 οι Οργανώσεις Βάσης Πτολεμαΐδας προχώρησαν σε καθαριότητα του χώρου των αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης. Στα πλαίσια αυτά πραγματοποίησαν καθαρισμό του χώρου, αλλά και δεντροφύτευση. Επίσης προχώρησαν σε ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου.

Την Κυριακή 6/6 η Τομεακή Οργάνωση Κοζάνης προχώρησε σε πρωτοβουλία για να δώσει «ζωή» στο θεατράκι του Αγίου Δημητρίου, ένα μέρος που αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα για να κάνει η νεολαία και ο λαός της περιοχής τη βόλτα του. Έτσι τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ προχώρησαν σε καθαρισμό και βάψιμο του χώρου.

Μέσα από τις δράσεις αυτές τα μέλη της ΚΝΕ έστειλαν το μήνυμα ότι «Αγωνιζόμαστε για να προστατέψουμε το περιβάλλον και τη ζωή μας! Δίνουμε «τρόπο» στην οργή!». Με αυτές τις συμβολικές κινήσεις δεν επιδιώκουν να υποκαταστήσουν και να ”αθωώσουν” τη σημερινή και τις προηγούμενες δημοτικές αρχές. Επιδιώκουν να δυναμώσουν η συζήτηση και η διεκδίκηση για την ανάπλαση των συγκεκριμένων περιοχών αλλά και όλων των μικρών και μεγαλύτερων πάρκων και πλατειών στις πόλεις. Είναι ανάγκη να διεκδικηθεί αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση για να γίνουν άμεσα οι εργασίες στους χώρους πρασίνου, πολιτισμού και αναψυχής, ξεκαθαρίζοντας: καμία σκέψη για παραχώρηση των χώρων σε ιδιώτες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.