Η Ταξική Ενότητα για το 37ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης



Την Κυριακή 13 Ιουνίου 2021 θα πραγματοποιηθεί το 37ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης μετά από απόφαση της πλειοψηφίας. Προχωράνε σε συνέδριο με την συντριπτική πλειοψηφία των σωματείων να μην έχει πραγματοποιήσει αρχαιρεσίες λόγω της πανδημίας. Αντί να δώσουν χρόνο στα σωματεία να πραγματοποιήσουν τις αρχαιρεσίες τους και μετά να προχωρήσουν σε Συνέδριο, προχωράνε με τους ίδιους αντιπροσώπους με το προηγούμενο συνέδριο για να διατηρήσουν ένα πλαστό συσχετισμό. Έτσι στο Συνέδριο θα αντιπροσωπευτούν εκατοντάδες συνταξιούχοι, αντιπρόσωποι από σωματεία που πλέον δεν υπάρχουν, ενώ στερούνται της εκπροσώπησης εργαζόμενοι που μπήκαν στην παραγωγή το τελευταίο διάστημα.

Στα πλαίσια αυτά η Ταξική Ενότητα με αίτημα της προς το Διοικητικό Συμβούλιο και τις παρατάξεις ζήτησε να δημιουργηθεί μια διαπαραταξιακή επιτροπή η οποία θα ελέγξει τα δικαιολογητικά των σωματείων για την νομιμότητα τους, ώστε να τοποθετηθούμε ανάλογα στο Διοικητικό Συμβούλιο και στο Συνέδριο. Αυτό θα διασφαλίσει την νομιμότητα των συνέδρων και θα εξασφαλίσει χρόνο στο Συνέδριο να ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Εργατική Τάξη της περιοχής από την σφοδρή αντεργατική επίθεση που δεχόμαστε (νόμος τερατούργημα για το 8ωρο, απολιγνιτοποίηση , πανδημία κ.α), να γίνει ουσιαστική συζήτηση αντί να αναλώνεται χρόνος για αντεγκλήσεις στην νομιμοποίηση των Συνέδρων.

Δύο μέρες πριν το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Κ ακόμα δεν έχουμε πάρει απάντηση, γεγονός που δείχνει ότι δεν δίνουν κανένα λογαριασμό για την νομιμότητα των αντιπροσώπων, δεν τους ενδιαφέρει να γίνει ουσιαστική συζήτηση στο Συνέδριο για τα προβλήματα της Εργατικής Τάξης. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να διατηρήσουν τις καρέκλες τους για να συμβάλουν στην προώθηση της πολιτικής της εργοδοσίας και του κράτους και με την υπογραφή και του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης. Αυτό δείχνει και η στάση τους μπροστά στην απεργία για το τερατούργημα της κυβέρνησης που καταργεί το 8ωρο , βάζει εμπόδια στην συνδικαλιστική δράση. Στην γραμμή της ΓΣΕΕ βρίσκουν θετικά στο νομοσχέδιο και καλούν στην απεργία όχι για να αποσυρθεί αυτό το αίσχος αλλά για να «βελτιωθεί».

Καλούμε τους εργαζόμενους της περιοχής να βγάλουν τα συμπέρασμα τους. Καλούμε την Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου έστω και τώρα να δώσει την δυνατότητα ελέγχου των δικαιολογητικών των σωματείων ώστε να εξασφαλιστεί η όσο πιο αντικειμενική αντιπροσώπευση στο Συνέδριο.

Συνεχίζουμε τη μάχη για σωματεία στην υπηρεσία των εργαζόμενων και όχι φερέφωνα της εργοδοσίας και του κράτους. Δίνουμε απάντηση με τη συμμετοχή μας στην απεργία ενάντια στο νόμο τερατούργημα την Πέμπτη 10 Ιούνη. Συμμετέχουμε μαζικά στη συγκέντρωση των σωματείων στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης στις 10:30 π.μ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.