59χρονη με καταγωγή από την Κοζάνη βρέθηκε νεκρή στο λιμάνι του Βόλου – Εντοπίστηκε από περιπατητές η σορός της να επιπλέει στη θάλασσα



Σκηνές θρίλερ χθες το πρωί στο λιμάνι του Βόλου, όταν περιπατητές παρατήρησαν ότι επέπλεε στη θάλασσα πτώμα. Λιμενικοί έσπευσαν για την ανάσυρση της σορού, που ανήκει σε 59χρονη γυναίκα, που ζούσε στον Βόλο επί σειρά ετών, ήταν παντρεμένη και μητέρα πέντε παιδιών. Από τις οκτώ χθες το πρωί, οπότε και εντοπίστηκε η σορός της, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη έρευνες, προκειμένου να διαπιστωθεί τι συνέβη. Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ερευνά όλα τα ενδεχόμενα, χωρίς να αποκλείει κανένα σενάριο. Δυστύχημα, αυτοκτονία ή κάτι άλλο τραγικό συνέβη και κόστισε τη ζωή στην άτυχη 59χρονη;

Ηταν λίγο μετά τις οκτώ χθες το πρωί, όταν περιπατητές, που διέρχονταν από το σημείο της κεντρικής προβλήτας, στο σημείο περίπου όπου δένουν τα ρυμουλκά, είδαν στη θάλασσα να επιπλέει μαύρη μάζα. Πλησίασαν προς την άκρη της προβλήτας και διαπίστωσαν ότι πρόκειται για ανθρώπινο σώμα.

Παρά το σοκ, έσπευσαν να ειδοποιήσουν στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου και άμεσα στήθηκε επιχείρηση για την ανάσυρση της σορού από τη θάλασσα. Τέσσερις λιμενικοί με φουσκωτό σκάφος πλησίασαν στο σημείο και ανέσυραν τη σορό της άτυχης γυναίκας από τη θάλασσα.

Η σορός παρελήφθη από πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ, που ειδοποιήθηκε και βρισκόταν στην προβλήτα και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο.

Εκτιμάται ότι κατέληξε στη θάλασσα λίγη ώρα πριν εντοπιστεί η σορός της

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για γυναίκα ηλικίας 65 – 70 ετών, με ύψος περίπου 1,65 μ., με μαύρα μαλλιά έως τον ώμο, η οποία φορούσε μαύρο κολάν και μπλούζα και εσπαντρίγκιες. Τα κορδόνια των παπουτσιών της ήταν λυμένα, ωστόσο τα παπούτσια της τα φορούσε, ενώ τόσο τα ρούχα της, όσο και το σώμα της πρόδιδαν ότι δεν ήταν ώρα στη θάλασσα, ούτε ότι η πτώση της στη θάλασσα έγινε από μακρινό σημείο.

Τις πρωινές ώρες στο λιμάνι του Βόλου επικρατούσε μπουνάτσα. Εκτιμάται ότι η σορός της γυναίκας δεν απομακρύνθηκε περισσότερο από 100 μέτρα από το σημείο της πτώσης, ενώ ο θάνατός της προσδιορίστηκε χρονικά από τα ξημερώματα έως νωρίς το πρωί χθες Σάββατο.

Ωστόσο για το συμβάν δεν υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες. Τουλάχιστον κανείς δεν προσήλθε έως και χθες το απόγευμα για να δηλώσει ότι είδε ή άκουσε κάτι στην περιοχή της προβλήτας. Οι περιπατητές είδαν απλώς το πτώμα να επιπλέει στη θάλασσα. Τα όσα προηγήθηκαν ερευνούν ενδελεχώς τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου.

Δεν δηλώθηκε εξαφάνιση

Το πρώτο στοιχείο που αναζήτησε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ήταν η ταυτότητα της άτυχης γυναίκας. Πάνω της δεν έφερε κανένα προσωπικό στοιχείο. Δεν φορούσε καν ρολόι ή δαχτυλίδια.

Αρχικά αναζητήθηκε σε συνεργασία με την Υπηρεσία Εγκληματικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, αν υπάρχει κάποια δήλωση εξαφάνισης τις τελευταίες ώρες ή και μέρες για να μπορέσουν να πιαστούν από κάπου και να ταυτοποιήσουν το πτώμα που βρισκόταν στο Νοσοκομείο. Καμία εξαφάνιση δεν είχε δηλωθεί.

Την αναγνώρισε η οικογένειά της

Από τη σορό της άτυχης γυναίκας λήφθηκαν δαχτυλικά αποτυπώματα και έγινε γνωστή η ταυτότητά της. Πρόκειται για 59χρονη, που γεννήθηκε στην Κοζάνη, αλλά ζούσε πολλά χρόνια στον Βόλο, ήταν παντρεμένη και μητέρα πέντε παιδιών.

Ο σύζυγός της, η μία κόρη και ο ένας γιος της ήταν μάλιστα εκείνοι που κλήθηκαν να μεταβούν στο Νοσοκομείο Βόλου για να προχωρήσουν στην αναγνώριση του οικείου τους προσώπου, που έφυγε τόσο ξαφνικά από τη ζωή.

Η νεκροψία θα ρίξει φως

Εως και αργά χθες το βράδυ βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη η έρευνα και η διαδικασία της προανάκρισης, προκειμένου να διαπιστωθεί τι συνέβη. Διατάχθηκε νεκροψία – νεκροτομή που αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια θανάτου της άτυχης 59χρονης, στο σώμα της οποίας δεν εντοπίστηκαν εκδορές, αμυχές ή ίχνη πάλης.

Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.