Το Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης και το Σωματείο «Σπάρτακος» για την Πανελλαδική Απεργία στις 10 Ιουνίου

Συνάδελφοι Οικοδόμοι, εργαζόμενοι & άνεργοι στις κατασκευές

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ: 10:30 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

10:30 ΠΑΛΙΟ ΠΑΡΚΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ

  • Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο έκτρωμα εδώ και  τώρα.  
  • Να καταργηθούν οι νόμοι της διευθέτησης, της ευελιξίας, του χτυπήματος των συλλογικών συμβάσεων και της ΕΓΣΣΕ, του παγώματος των μισθών, των νόμων που μετατρέπουν την ασφάλιση σε τζόγο. Να καταργηθούν οι απεργοκτόνοι νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Αχτσιόγλου) και του χτυπήματος των διαδηλώσεων (νόμος Χρυσοχοϊδη), τα αντεργατικά μέτρα που πέρασαν με αφορμή την πανδημία.
  • Ζωή και δουλειά με δικαιώματα με αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές. 7ωρο – 5ημερο – 35ωρο.

Με τον αγώνα μας δίνουμε απάντηση στα κυβερνητικά σχέδια να καταργηθεί το 8ωρο, να νομιμοποιηθεί η απλήρωτη δουλειά, να καταργηθεί η Κυριακή αργία, να μπουν στο γύψο οι αγώνες και το δικαίωμα της απεργίας.

Ετοιμάζονται να ψηφίσουν νέους αντεργατικούς νόμους γιατί τα αφεντικά απαιτούν φθηνούς έως και τζάμπα εργάτες, για να κερδίζουν περισσότερα δυναμώνοντας την εκμετάλλευση και την ασυδοσία.

Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στις Κατασκευές, άνεργοι, μετανάστες,

Και στα εργοτάξια της Δυτικής Μακεδονίας οι εργαζόμενοι στις κατασκευές γνωρίζουν τι σημαίνουν οι ατομικές συμβάσεις και η ατομική διαπραγμάτευση, γνωρίζουν από 10ωρα και 12ωρα, από τα εξευτελιστικά μεροκάματα. Όλη αυτή η κατάσταση όμως πρέπει να σκεφτεί παρά πολύ καλά κάθε εργαζόμενος ποιον ωφέλησε, τις ανάγκες τις δικές τους ή τα κέρδη των κατασκευαστικών εταιριών; Ακόμα και για το ποιοι διαμόρφωσαν αυτήν την κατάσταση στους χώρους δουλειάς.

Το αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης δεν παίρνει διορθώσεις. Είναι από την αρχή μέχρι το τέλος αντεργατικό. Προωθεί μεγάλες ανατροπές σε δικαιώματα και καταχτήσεις που χρειάστηκαν σκληρούς αγώνες για να γίνουν πράξη. Είναι συνέχεια προηγούμενων αντεργατικών νόμων που ψηφίστηκαν από όλες τις κυβερνήσεις ως δήθεν προσωρινά. 

Σε αυτούς τους αντεργατικούς νόμους έρχεται να προστεθεί και το σημερινό τερατούργημα της ΝΔ που απαιτεί από τους εργαζόμενους να δουλεύουν χωρίς να αμείβονται. Είναι αστειότητες όλα όσα λέει η κυβέρνηση ότι θα δουλεύουμε περισσότερες ώρες χωρίς αμοιβή για να ανταμειφτούμε μετά από 6 μήνες με ρεπό και περισσότερες μέρες άδειας δηλαδή στην κυριολεξία με αέρα κοπανιστό. 

Είναι τόση η πρεμούρα τους να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις της μεγαλοεργοδοσίας που εκτός από τις απλήρωτες υπερωρίες, την κατάργηση της Κυριακής αργίας προβλέπουν πως το διάλλειμα για κολατσιό θα πρέπει να το δουλεύουμε επιπλέον στο ωράριο εργασίας.

Έχουμε αποκτήσει τεράστια πείρα όλα αυτά τα χρόνια. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι κάθε αντεργατικός νόμος στρώνει το έδαφος στους επόμενους αντεργατικούς νόμους. Η επίθεση στην ζωή μας είναι διαρκής και με συνεχώς αυξανόμενη επιθετικότητα.

Το ένα χέρι νίβει τ’ άλλο και τα δύο μαζί τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Όλες οι κυβερνήσεις έχουν βάλει το χεράκι τους χτυπώντας δικαιώματα και καταχτήσεις των εργαζομένων. Η εργοδοσία αξιοποιεί τους αντεργατικούς νόμους για να μεγαλώνει ακόμη περισσότερο την εκμετάλλευση, την απληρωσιά, τις συνθήκες δουλειάς.

Τα αντεργατικά μέτρα είναι προαπαιτούμενα του νέου super μνημονίου. 

Τα αντεργατικά μέτρα που προωθούνται σήμερα αποτελούν προαπαιτούμενα του περιβόητου ταμείου ανάπτυξης και των πολλών δις ευρώ που θα βάλουν στις τσέπες τους οι μεγαλοεπιχειρηματίες, τα μεγάλα αρπαχτικά του ιδρώτα μας. Τα μέτρα που συνοδεύουν το ταμείο ανάκαμψης είναι ένα σούπερ μνημόνιο που ενσωματώνει προηγούμενους αντεργατικούς νόμους, όσους προωθούνται σήμερα και όσα σχεδιάζονται για το άμεσο μέλλον. Τα κυβερνητικά σχέδια για νέο χτύπημα στην κοινωνική ασφάλιση είναι ομολογημένα εδώ και πολύ καιρό, θα είναι η συνέχεια του νέου κύκλου επίθεσης. 

Με τον αγώνα μας μπορούμε να φέρουμε ανατροπές προς όφελος της ζωής μας 

Ο μόνος δρόμος για να προστατεύσουμε την ζωή μας, για να αποκρούσουμε την επίθεση και να πετύχουμε νικηφόρα αποτελέσματα είναι ο δρόμος της οργανωμένης πάλης με επίκεντρο τις ανάγκες μας και τις διεκδικήσεις μας. Ακριβώς επειδή ο αγώνας μας μπορεί να φέρει αποτελέσματα, η σημερινή κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες, παίρνει μέτρα απέναντι στα συνδικάτα. Προσπαθούν να θωρακίσουν το κατασταλτικό οπλοστάσιο για να υλοποιούν ανενόχλητοι τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα και τους σχεδιασμούς.

Η θλιβερή ηγεσία της ΓΣΕΕ παίζει το παιχνίδι της κυβέρνησης και της εργοδοσίας. Καλλιεργεί αυταπάτες ότι το νομοσχέδιο έχει και θετικά σημεία. Προσπαθεί να υπονομεύσει τον αγώνα μας. Παίζοντας με τις ημερομηνίες για την απόφαση της Απεργίας στοχεύει να εμποδίσει  την κλιμάκωση της πάλης. 

Η υπόθεση του αγώνα στα δικά μας χέρια

Κανένας δεν πρέπει να ξεγελαστεί ότι αυτοί που φτιάχνουν αντεργατικούς νόμους θα σκεφτούν τη δική μας ζωή. Αυτοί μας θέλουν να δουλεύουμε απ’ το πρωί ως το βράδυ, απλήρωτοι, τσαλακώνοντας την υγεία μας για να γεμίζουν οι τσέπες των λίγων. 

Τις λύσεις που έχουμε ανάγκη πρέπει εμείς να παλέψουμε να γίνουν πραγματικότητα.

Μαζί με εργαζόμενους και συνδικάτα από άλλους κλάδους να μπλοκάρουμε τα αντεργατικά σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Η μάχη θα κριθεί στους δρόμους του αγώνα.

Όλοι με αποφασιστικότητα παίρνουμε μέρος στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Το ΔΣ


ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Η συμμετοχή στην Πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ για την Πέμπτη 10 Ιουνίου δε χωρεί «μήπως», δε χωρεί «μα», δε χωρεί «γιατί».

Η συμμετοχή στην απεργία είναι αναγκαία και επιβεβλημένη προκειμένου:

  • Να διασφαλιστούν δικαιώματα όπως είναι η απεργία
  • Να διατηρηθεί και να ενισχυθεί ο ρόλος του συνδικάτου
  • Να ενδυναμωθούν οι εργαζόμενοι απέναντι στους εργοδότες (και όχι το αντίθετο)
  • Να αποσοβηθεί η δημιουργία συνθηκών που «διαβάλουν» τις εργασιακές σχέσεις και καταργούν εργασιακά κεκτημένα.

    Η συμμετοχή μας στην απεργία είναι ο μοναδικός δρόμος προκειμένου να αποτρέψουμε την καταπάτηση του 8ώρου και την εφαρμογή διατάξεων που θα επιφέρουν τεράστιο πλήγμα στην αγορά εργασίας, στη συλλογική αυτονομία αλλά και στην κοινωνία.

    Σε μία χώρα που προσπαθεί να ανακάμψει από τα ατέρμονα μνημόνια, την οικονομική αστάθεια, την πανδημία η πολυπόθητη ΑΝΑΠΤΥΞΗ σαφώς και δεν μπορεί να επιτευχθεί με την περαιτέρω αποδυνάμωση των εργαζόμενων.

    Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ενώνει τη φωνή του με τη φωνή εκατομμυρίων εργαζόμενων και συνδικαλιστικών φορέων συμμετέχοντας στην απεργία της Πέμπτης 10 Ιουνίου, εκφράζοντας την έντονη διαφωνία του σχετικά με επίμαχες διατάξεις του Εργασιακού Νομοσχεδίου.

Στις 10 Ιουνίου συμμετέχουμε ΟΛΟΙ στις συγκεντρώσεις τις Συνομοσπονδίας και των Εργατικών Κέντρων

Γραφείο Τύπου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.