Σύσκεψη στην Π.Ε. Φλώρινας υπό τον Γ. Κασαπίδη για την πορεία και εξέλιξη των έργων



Σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργο Κασαπίδη πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021 στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας κ. Ιωάννη Κιοσέ, με αντικείμενο την εξέλιξη των έργων και τον προγραμματισμό νέων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε εποικοδομητικό κλίμα, ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε για την πορεία των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Π.Ε. Φλώρινας, ενώ στη συνέχεια συζητήθηκε ο προγραμματισμός έργων υποδομής και η ένταξη τους σε χρηματοδοτικά προγράμματα.

Συγκεκριμένα συζητήθηκαν η ετοιμότητα της Π.Ε. Φλώρινας με ώριμες μελέτες για την υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης τόσο στο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας όσο και σε άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα , όπως το Τομεακό Πρόγραμμα του Υπ. Τουρισμού, Ταμείου Συνοχής και Ταμείου Ανάκαμψης. Επίσης αποφασίστηκε η ένταξη στο τεχνικό πρόγραμμα μελετών για νέα αρδευτικά δίκτυα, η συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Φλώρινας για την ανάδειξη του αρχαιολογικού αποθέματος της περιοχής και η προώθηση περαιτέρω νέων αναδασμών γης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Ιωάννης Κιοσές, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλειος Άμπας, ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλειος Γιαννάκης, ο Δήμαρχος Πρεσπών κ. Παναγιώτης Πασχαλίδης, οι διευθυντές και προϊστάμενοι των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Κατόπιν, ο κ. Γιώργος Κασαπίδης συνοδευόμενος από τους κ. Ιωάννη Κιοσέ και Βασίλειο Άμπα, μετέβη στην Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ,προκειμένου να συζητήσει την προοπτική ίδρυσης Ακαδημίας Ιατρικής Γεωργίας (Τεχνολογίας Τροφίμων) με έδρα τη Φλώρινα, σε συνεργασία με τη Γεωπονική Σχολή, υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.