Συγχαρητήρια επιστολή από την Πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κ. Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη για τη διοργάνωση του συνεδρίου του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Συγχαρητήρια επιστολή απέστειλε η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κ. Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη στην Πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Καθηγήτρια Σοφία Ηλιάδου Τάχου, για τη διοργάνωση του συνεδρίου «Ο Πόλεμος της Ανεξαρτησίας και η Συγκρότηση του Ελληνικού Κράτους. Σύγχρονες Ερμηνείες», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Η κ. Αγγελοπούλου Δασκαλάκη, συνεχάρη το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας για την άρτια διοργάνωση του Συνεδρίου, το οποίο διεξήχθη σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Ιστορικών της Εκπαίδευσης και τέθηκε υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων κ. Αμαλία Τριανταφυλλίδου.

Στόχος του συνεδρίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 10 και 11 Απριλίου 2021, ήταν η ανάδειξη και συζήτηση πτυχών της Ελληνικής Παλιγγενεσίας υπό το πρίσμα σύγχρονων ερμηνευτικών εργαλείων που υιοθετεί η ιστορική έρευνα. Στο πλαίσιο αυτό, το συνέδριο επικεντρώθηκε αφενός στην προετοιμασία και την εκδήλωση του επαναστατικού αγώνα και αφετέρου στη θεσμική διαμόρφωση του ελληνικού κράτους κατά τον 19ο αιώνα.

 

 

 

 

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Συγχαρητήρια επιστολή από την Πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κ. Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη για τη διοργάνωση του συνεδρίου του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

  1. Η Αγγελοπουλου εκπροσωπει τους αγωνιστες του ‘ 21!!
    Πρώτος ο Οθωνας και σημερα η Αγγελοπουλου!
    Ζητω η Επανασταση του ’21!!
    Η Ελλαδα που αντιστέκεται..

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.