Καιρική αστάθεια την πρώτη εβδομάδα του καλοκαιριού – Δείτε την πρόγνωση του καιρού



Με αστάθεια ξεκινά το καλοκαίρι του 2021, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Αιτία είναι ο στροβιλισμός ενός αποκομμένου χαμηλού της μέσης και ανώτερης τροπόσφαιρας πάνω από τα Bορειοανατολικά Βαλκάνια και τις δυτικές ακτές της Μαύρης Θάλασσας. Όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο, το χαμηλό θα παραμείνει στις προαναφερθείσες περιοχές έως και τη νύχτα της Πέμπτης 03/06 προς Παρασκευή 04/06. Σημειώνεται ότι η αυξημένη αβεβαιότητα που παρουσιάζουν τέτοια καιρικά συστήματα ως προς την εξέλιξη τους αυτή την εποχή ίσως οδηγήσει σε διαφοροποιήσεις μετά τα μέσα της εβδομάδας.

Συνοπτικά, αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως σε Θράκη, Μακεδονία, Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά και Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο, ενώ έως την Τρίτη 01/06 φαινόμενα θα σημειωθούν και στην Ήπειρο, στη Βορειοανατολική Πελοπόννησο και στο Νότιο Αιγαίο. Οι συνθήκες που θα επικρατήσουν στην ατμόσφαιρα ευνοούν την εκδήλωση χαλαζοπτώσεων, τόσο στις ηπειρωτικές όσο και στις νησιωτικές περιοχές. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση έως την Τετάρτη 03/06, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι ασθενείς έως μέτριοι και μόνο τοπικά και πρόσκαιρα θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ.

Ιδιαίτερα για το υπόλοιπο της Δευτέρας 31/05, τοπικές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε Θράκη, Μακεδονία, Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Βορειοανατολική Πελοπόννησο, Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο και Κρήτη, ενώ υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων κυρίως στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένων των βορείων τμημάτων της Αττικής) και στην Κρήτη. Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται η βροχή που αναμένεται ανά τρίωρο έως το βράδυ της Δευτέρας 31/05 ενώ σημειώνονται και οι περιοχές όπου υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων.

Πηγή: meteo.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.