Ερωτήματα του Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Δυτικής Μακεδονίας για την υπό έγκριση υποβολή πρότασης προμήθειας εξοπλισμού 65.000 ευρώ για την Μακεδονική Δύναμη Κοζάνης



Ο σύλλογος ιδιοκτητών γυμναστηρίων δυτικής Μακεδονίας (ΣΥ.Ι.ΓΥ.ΔΥΜ) ενημερώθηκεμέσω του τύπου και της πρόσκλησης της οικονομικής επιτροπής ότι θα συζητηθεί στην οικονομική επιτροπή της περιφέρειας η έγκριση υποβολής πρότασης του έργου <<προμήθεια εξοπλισμού του ΑΓΣ Μακεδονική δύναμη Κοζάνης>> ποσού 65000 ευρώ.

Zητάμε πριν την εισαγωγή για συζήτηση να δοθούν ορισμένες διευκρινίσεις γιατί εύλογα γεννιούνται τα παρακάτω ερωτήματα:

1. Βάσει ποιων κριτηρίων θα χρηματοδοτηθεί ο εξοπλισμός μόνο του συγκεκριμένου συλλόγου.

2. Ο εξοπλισμός σύμφωνα με προφορική ενημέρωση από την περιφέρεια, θα ανήκειστο Δήμο Κοζάνης και όχι στον εν λόγω σύλλογο. Θα θέλαμε γραπτή βεβαίωση για τηνκυριότητα του εξοπλισμού σύμφωνα με το τεχνικό δελτίο ελέγχου που έχετε εκδώσει.

3. Ο εξοπλισμός που ζητείται δίσκοι ισορροπίας, στεπ, τατάμι, ανδρείκελα προπόνησης καθώς και ηλεκτρονικός εξοπλισμός παρακολούθησης και βαθμολόγησης κατά τη διάρκεια των αγώνων είναι εξειδικευμένος και αρκετά ακριβός και χρησιμοποιείται κυρίως για το άθλημα του Ταεκβοντό. Θεωρούμε απαράδεκτο τη δυνατότητα χρήσης η Περιφέρεια να την επιτρέπει μόνο σε ένα σύλλογο στη Δυτ. Μακεδονία.

4. Με δεδομένη από ότι αντιλαμβανόμαστε την ύπαρξη πόρων για την προώθηση του αθλητισμού θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να αιτούνται επιδότησης όλοι οι σύλλογοι και τα γυμναστήρια ανά την περιφέρεια γιατί τα μετάλλια μπορούν να έρθουν και σε άλλα αθλήματα αν η περιφέρεια βοηθήσει.

5. Ο σύλλογος μας σε αίτημα που υπέβαλλε σε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον περιφερειάρχη πριν λίγους μήνες για την οικονομική στήριξη των γυμναστηρίων μέσωτου τοπικό πόρου έλαβε την απάντηση πως δεν μπορούν να διατεθούν τα χρήματα του πόρου προς ενίσχυσή μας ενώ τώρα βλέπουμε πως δίνονται με μεγάλη ευκολία .

Τα χρήματα του τοπικού πόρου ανήκουν σε όλους τους πολίτες της Δυτ.Μακεδονίας και επιβάλλεται να μοιράζονται με δίκαιο τρόπο σε όλους συλλόγους και τις επιχειρήσεις.

Επειδή λοιπόν η ενίσχυση μόνο του συγκεκριμένου συλλόγου είναι προκλητική για την τοπική κοινωνία ,προκαλεί το δημόσιο αίσθημα των πολιτών και θέτει ζήτημα αθέμιτου ανταγωνισμού

Ζητάμε με την παρούσα επιστολή να αναβληθεί η ψήφιση της επιχορήγησης και να ενισχυθούν ανάλογα οι επιχειρήσεις μας και όλοι οι υπόλοιποι σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στη Δ.Μακεδονία .

Με εκτίμηση

ΤΟ Δ.Σ ΣΥ.Ι.ΓΥ.ΔΥ.Μ

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Ερωτήματα του Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Δυτικής Μακεδονίας για την υπό έγκριση υποβολή πρότασης προμήθειας εξοπλισμού 65.000 ευρώ για την Μακεδονική Δύναμη Κοζάνης

  1. Είναι μόνο συλλογος η’ και γυμναστηριο που παρεχει υπηρεσιες και σε μη αθλητές; Γιατί στην περιπτωση αυτή τα εσοδα είναι φορολογητεα και πρεπει να εκδίδονται αποδείξεις παροχης υπηρεσιων… Αυτό μηπως είναι αθέμιτος ανταγωνισμός; Βέβαια τα τελευταία χρόνια αυτό κάνουν και κάποια άλλα γυμναστήρια που ιδρύουν στον ίδιο χώρο και συλλόγους. Τώρα ήρθε η ώρα η Περιφέρεια να τους επιβραβευσει και να τους επιχορηγήσει κιόλας…

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.