Υπεγράφη η σύμβαση για την εκπόνηση της Μουσειολογικής και Μουσειογραφικής Μελέτης του Σύγχρονου Μουσείου Τέχνης της Γούνας στην Καστοριά



Τη Δευτέρα 24 Μαΐου 2021, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς κ. Τσούκας Απόστολος, υπέγραψε με την ανάδοχο εταιρία τη σύμβαση για την εκπόνηση της Μουσειολογικής και Μουσειογραφικής Μελέτης του Σύγχρονου Μουσείου Τέχνης της Γούνας στην πόλη της Καστοριάς.

Η μελέτη του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, ενώ οι εργασίες κατασκευής αναμένεται να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο.

Η πρωτότυπη θεματική συλλογή θα φιλοξενηθεί στο «Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας», και θα προβάλλεται η εξέλιξη της τέχνης της γούνας, από το χθες στο σήμερα και στο αύριο.

Στο Μουσείο Γούνας μεταξύ των άλλων εκθεμάτων, όπως είναι το πλούσιο φωτογραφικό υλικό, ενδύματα, μηχανήματα και εργαλεία τα οποία χρησιμοποιούνταν για την επεξεργασία του προϊόντος της γούνας, θα βρίσκονται τα πρακτικά βιβλία των συνεδριάσεων που έλαβαν χώρα κατά τις χρονολογίες 1921, 1922 και 1925.

«Πρόκειται για ένα πάρα πολύ μεγάλο εγχείρημα. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς το γεγονός ότι στην Καστοριά θα υπάρχει το μοναδικό σε παγκόσμιο επίπεδο Μουσείο Γούνας. Το υλικό που έχουμε συλλέξει από συναδέλφους είναι εντυπωσιακό. Πρόκειται για ένα όραμα του Συνδέσμου, όπου με σκληρή δουλειά, επιμονή και υπομονή καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε τον στόχο μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη του Δ.Σ., το προσωπικό, την επιστημονική σύμβουλο του Σ.Γ.Κ κα Ευαγγέλου Χριστίνα και την επιστημονική συνεργάτιδα του Σ.Γ.Κ. κα Χαϊδεμένου Σοφία, που συνέβαλαν τα μέγιστα για την υλοποίηση του οράματός μας», δήλωσε ο κ. Τσούκας μετά την υπογραφή της σύμβασης.

Εκ της Διοικήσεως

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.