Αντιπολεμική πορεία ειρήνης την Κυριακή 30 Μαΐου στην Πτολεμαΐδα



Η Επιτροπή Ειρήνης Πτολεμαΐδας στο πλαίσιο των φετινών πρωτοβουλιών Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), σας καλεί την Κυριακή 30 Μαΐου σε αντιιμπεριαλιστική – αντιπολεμική, πορεία – εκδήλωση. Σημείο εκκίνησης θα είναι ο σιδηροδρομικός σταθμός στις 19:00. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία στους δρόμους της πόλης με προορισμό την κεντρική πλατεία. Πριν από την ομιλία, θα δοθεί η παράσταση από τους φίλους του «κόκκινου αερόστατου», ‘’Να ’ταν ο πόλεμος χορός‘’ η οποία θα καταδικάζει τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, αναδεικνύοντας τον ταυτόχρονα ως βασικό αίτιο της προσφυγιάς.

Καλούμε τα σωματεία, τους φορείς της πόλης να πάρουν μέρος μαζικά στην εκδήλωση και να ενισχύσουν τις δράσεις αντιιμπεριαλιστικού – αντιπολεμικού κινήματος.

Η Ελλάδα διαθέτει πάνω από 5 δις. Ευρώ ζεστό χρήμα για νέους εξοπλισμούς που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας μας, μετατρέπει την Ελλάδα σε πεδίο βολής με τις δεκάδες στρατιωτικές ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις. Με την ελληνοαμερικάνικη Συμφωνία για τις Βάσεις, ενισχύει την Βάση της Σούδας, της Αλεξανδρούπολης, όλο το πλέγμα των ήδη υπαρχουσών υποδομών, δημιουργεί και νέες βάσεις μετατρέποντας τη χώρα σε πολεμικό ορμητήριο, αλλά και σε στόχο αντιποίνων. Παίζει με τη φωτιά συμμετέχοντας σε δεκάδες πολεμικές αποστολές σε όλα τα μήκη και πλάτη της υδρογείου. Ο λαός μπαίνει σε μεγάλες περιπέτειες προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα της αστικής τάξης.

Η επιτροπή ειρήνης καταγγέλλει την ισραηλινή σφαγή και κατοχή και εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη στήριξη στον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού.

Δυναμώνουμε την πάλη μας για: 

  • Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
  • Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις – Να κλείσει η βάση της Σούδας – Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας – Να μη δημιουργηθεί καμία νέα ευρωατλαντική βάση και στρατιωτική υποδομή.
  • ΟΧΙ στην εγκατάσταση πυρηνικών στον Άραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.
  • Καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά άλλων λαών.
  • Να σταματήσουν η ΝΑΤΟϊκή άσκηση “Defender Europe” και όλες οι ασκήσεις που στοχεύουν στην περικύκλωση της Ρωσίας και σημαδεύουν άλλους λαούς.
  • Όχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και τη διάταξη των Ενόπλων Δυνάμεων στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ, ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης για την αύξηση της θητείας στο Στρατό Ξηράς.
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των Συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.              

Καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση της Ν.Δ. και στα κόμματα του ευρωατλαντισμού που με την πολιτική τους, οδηγούν το λαό μας σε επικίνδυνες περιπέτειες στο πλαίσιο των σχεδιασμών των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Εντείνουμε την κοινή δράση μας με άλλα κινήματα και λαούς.

Στον ιμπεριαλισμό καμία υποταγή! Η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί.      

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.