Στον διαγωνισμό «Καν΄ το ν΄ ακουστεί 2021» του European School Radio συμμετείχαν οι μαθητές της Α΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας



Στον διαγωνισμό «Καν΄ το ν΄ ακουστεί 2021» που διοργανώνει το European School Radio συμμετείχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας, με την καθοδήγηση του δασκάλου τους, Μιχάλη Δούβλου.

Το φετινό θέμα του διαγωνισμού είναι «Από το εγώ στο εμείς» και οι μαθητές συμμετείχαν στην κατηγορία ραδιοφωνικό μήνυμα.

Η δημιουργία τους φέρει τον τίτλο «Μες στο φως των Ευεργετών» κι έχει διάρκεια 1΄ 29΄΄.

Τι καλύτερος τρόπος, να κατανοήσουμε το «εγώ» που γίνεται «εμείς», μέσα από το έργο των ευεργετών της πόλης μας.

Μέσα από τη συμμετοχή τους αυτή, τα παιδιά αναφέρονται σε ένα κομμάτι της πραγματικότητάς τους, της ζωής τους…. Τα σχολεία, τις εκκλησίες, πλατείες, την έννοια κληροδοτήματα, τον Αιμοδοτικό σύλλογο Σιάτιστας, την Εθελοντική δράση πολιτών, τη δωρεά βιβλίων και πολλά άλλα έργα ευεργετών του τόπου μας.

Τα πρωτάκια προσπάθησαν να ανακαλύψουν τη σημασία της φράσης “Από το Εγώ στο Εμείς” μέσα από την ίδια τους την πόλη. Μπήκαν στη διαδικασία να ηχογραφηθούν και να γνωρίσουν το “ραδιοφωνικό πρωτόκολλο”. Ήρθαν σε επαφή με έννοιες όπως ευεργέτης, φιλανθρωπία. Έβαλαν το εγώ τους, για να έρθει το εμείς, μια ομαδική δουλειά. Τέλος, σημαντικό το κομμάτι της γνώσης, έστω και οι λίγες πληροφορίες που μπορεί να αποκόμισαν για κτίρια της Σιάτιστας, με δεδομένο το νεαρό της ηλικίας τους (Α΄ τάξη).

Οι μαθητικοί διαγωνισμοί είναι οι αφορμές που προσφέρει το Υπουργείο Παιδείας στα σχολεία για δημιουργίες των μαθητών.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού ανακοινώθηκαν και τα σχολεία που διακρίθηκαν είναι τα εξής:

21ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου Αττικής, «Εμείς για όλους είναι ασπίδα»
1ο και 2ο Δημοτικά Σχολεία Αρχάνων Κρήτης, «Μην σπας την αλυσίδα»
Δημοτικό Σχολείο Μενεού Κύπρου, «Γίνε το εμείς»

Είναι μια καλή ευκαιρία να κατανοήσουμε ότι στη ζωή μας δε θα κερδίζουμε συνέχεια αλλά θα κοιτάμε κάθε φορά να διασκεδάζουμε με ό,τι δημιουργούμε. Άλλωστε, το ταξίδι κρύβει τη μαγεία κι όχι ο προορισμός.

Θερμά συγχαρητήρια στα σχολεία που διακρίθηκαν καθώς και στα συνολικά 49 σχολεία από Ελλάδα και Κύπρο για τη συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη κατηγορία του διαγωνισμού του European School Radio.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.