Εκδήλωση του Ιδρύματος Φρίντριχ Νάουμαν και των Ελεύθερων Νέων στην Κοζάνη



Βγαίνουμε από μία περίοδο πολλαπλών κρίσεων: η οικονομία, η πολιτική και προσφάτως η παγκόσμια υγεία μας έδειξαν ότι χρειαζόμαστε δράση. Αφήνοντας πίσω την απειλή του κορωνοϊού, η Ευρώπη χρειάζεται μια επανεκκίνηση! Αυτός είναι το κεντρικό μήνυμα της μακράς περιοδείας που διοργανώνει το Ίδρυμα Φρίντριχ Νάουμαν για την Ελευθερία μαζί με τους Ελεύθερους Νέους, από τις 24 έως τις 30 Μαΐου 2021.

Με μια ομάδα νέων φιλελευθέρων ταξιδεύουμε στον άξονα της Εγνατίας για να συνομιλήσουμε με τις τοπικές κοινωνίες, να τους συστήσουμε τον φιλελευθερισμό και να μάθουμε για τις ανησυχίες τους. Καθημερινά, επισκεπτόμαστε τις τοπικές αρχές, τους Δήμους, τις επιχειρήσεις, τα Επιμελητήρια, τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, τις διοικήσεις των μουσείων και των πολιτιστικών φορέων και συνομιλούμε για την Ελλάδα και την Ευρώπη της επόμενης ημέρας. Το απόγευμα, ανταμώνουμε στις κεντρικές πλατείες και διεξάγουμε ανοικτές συζητήσεις για επίκαιρα θέματα, μαζί με πρόσωπα πανελλήνιας εμβέλειας, τηρώντας απαρέγκλιτα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας. 

24/5    Ιωάννινα (υπό την αιγίδα του Δήμου Ιωαννιτών)

Πλατεία Ελευθερίας

Θέμα: πολυμορφία, διαφορετικότητα, καταπολέμηση των διακρίσεων

25/5    Κοζάνη (υπό την αιγίδα του Δήμου Κοζάνης)

Πλατεία Νίκης

Θέμα: 200 χρόνια από την Επανάσταση, 40 χρόνια στην ΕΕ

26/5    Κιλκίς (υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς)

Δημοτικό Πάρκο

Θέμα: η νέα γενιά και η ελληνική επιρροή στα Βαλκάνια)

27/5    Αλεξανδρούπολη

Καφέ Κάφκα

Θέμα: Προσβασιμότητα και ισότητα για τα ΑμΕΑ

28/5    Διδυμότειχο (υπό την αιγίδα του Δήμου Διδυμοτείχου)

Πλατεία Δημαρχείου

Θέμα: Επιχειρηματικότητα, καινοτομία και νέα γενιά

29/5    Θεσσαλονίκη (υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης)

Άγαλμα Μεγ. Αλεξάνδρου

Θέμα: Η Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο των Βαλκανίων

30/5    Καλαμαριά (υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμαριάς)

Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού

Θέμα: Το κίνημα MeToo και οι έμφυλες σχέσεις

*Όλες οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 19:00.

Το σταδιακό άνοιγμα της χώρας μετά το lockdown θα βρει τους Ελεύθερους Νέους “on the road”, σε μια φιλελεύθερη περιοδεία στην Βόρεια Ελλάδα, που διοργανώνουν με την υποστήριξη του Ιδρύματος Φρίντριχ Νάουμαν από τις 24 έως τις 30 Μαΐου.

Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιήσουμε συναντήσεις με τοπικούς φορείς (δήμος, επιχειρήσεις, ΜΚΟ) και το απόγευμα θα διοργανώνουμε μια ανοικτή συζήτηση (σε πλατείες) για θέματα της επικαιρότητας. Έτσι, θα μπορούν να συμμετέχουν και πολίτες που βγαίνουν για έναν περίπατο και περνούν από το σημείο.

Η Κοζάνη αποτελεί την δεύτερη πόλη της περιοδείας στις 25 Μαΐου και το θέμα που έχει επιλεγεί για την πόλη είναι «200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, 40 χρόνια στην ΕΕ» και η ανοιχτή συζήτηση θα λάβει χώρα στην κεντρική πλατεία στις 7.00 το απόγευμα.

Σκοπός μας είναι να ακούσουμε τις απόψεις της νέας γενιάς και των τοπικών κοινωνιών και προσκαλούμε όποιον επιθυμεί να παρευρεθεί στις εκδηλώσεις μας στις 19.00 το απόγευμα, για να ανταλλάξουμε απόψεις, τηρώντας όλους τους υγειονομικούς κανόνες που επιβάλει η κατάσταση.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Εκδήλωση του Ιδρύματος Φρίντριχ Νάουμαν και των Ελεύθερων Νέων στην Κοζάνη

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.