Συναντήσεις της Καλλιόπης Βέττα με αυτοδιοικητικούς παράγοντες και κατοίκους του Δήμου Σερβίων



Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα συναντήθηκε το τελευταίο διάστημα με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των Σερβίων.

Συγκεκριμένα, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Χρήστο Ελευθερίου, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Γιώργο Χρήστου, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκο Μπουκουβάλα, το μέλος της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Λουκά Καραζιώτα και τον υπεύθυνο διαχείρισης δικτύων του ΤΟΕΒ Σερβίων κ. Πασχάλη Πλιάχα.

Στη συνάντηση έγινε ευρεία αναφορά στις προτεραιότητες, τους στόχους και τα πεπραγμένα του Δήμου (έργα, οικονομική κατάσταση, κτιριακά προβλήματα, υδροδότηση και οδοποιία).

Παράλληλα, συζητήθηκαν αναλυτικά οι εξελίξεις με τη λίμνη Πολυφύτου -όπου εκφράστηκε η αντίθεση για την τοποθέτηση πλωτών φ/β- και τη Νεράιδα, ενώ επισημάνθηκε η κοινή βούληση για μια εναλλακτική αξιοποίηση των δύο, ιδιαιτέρου κάλλους, περιοχών.

Επίσης, έγινε αναφορά στο ζήτημα της αναστήλωσης των τειχών του Κάστρου και την περαιτέρω αναβάθμιση του ώστε να καταστεί πόλος έλξης για την ευρύτερη περιοχή.

Τέλος, αναδείχθηκαν τα προβλήματα που έχουν προκύψει με την έλλειψη νερού στο Λιβαδερό, όσο και με τις εξελίξεις με την χωροθέτηση ΑΠΕ στην περιοχή Μάνα Νερού της Μεσιανής.

Επίσης, η Βουλευτής συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και τον Σύμβουλο, αντίστοιχα, της Κοινότητας Βαθυλάκκου κκ. Χαράλαμπο Χαραλαμπίδη και Γεώργιο Παταπούδη, τον Πρόεδρο της κοινότητας Λευκάρων κ. Ιωάννη Λεωνίδα και την Πρόεδρο της Κοινότητας Ροδίτη κ. Μαρία Κεχαγιά, όπως και με κατοίκους της Μεσιανής -παρόντος του μέλους της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης κ. Κώστα Μιμίκου- οι οποίοι διατράνωσαν την αντίθεση τους στην καταστροφή του δάσους της περιοχής.

Στις συναντήσεις, κυρίαρχο θέμα ήταν η άτακτη και άναρχη ανάπτυξη των ΑΠΕ στην περιοχή καθώς εκφράστηκαν έντονες επιφυλάξεις και απορριπτική διάθεση μιας και διακυβεύεται, εκτός των άλλων, η περιβαλλοντική ασφάλεια και η προστασία από τις πλημμύρες, λόγω της κοπής δένδρων και της αποψίλωσης των δασικών εκτάσεων.

Ειδικότερα, με την κ. Κεχαγιά, συζητήθηκε το ζήτημα της ανάπλασης του παλιού δημοτικού σχολείου, για την αξιοποίηση και την χρηματοδότηση του οποίου η κ. Βέττα έχει απευθυνθεί στον Περιφερειάρχη.

Τέλος, έγινε αναφορά στο νομοσχέδιο που κατέθεσε ο Υπουργός Εσωτερικών για την αλλαγή του εκλογικού νόμου και επισημάνθηκε ότι νοθεύεται η λαϊκή ψήφος, η αντιπροσωπευτικότητα και η πολυφωνία της αυτοδιοίκησης ενώ πριμοδοτείται ένα αυστηρό, δημαρχοκεντρικό μοντέλο στις τοπικές κοινωνίες.

Γραφείο Βουλευτή
Καλλιόπη Βέττα
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ΠΕ Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.