Συνάντηση του Γ. Αμανατίδη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Σ. Πέτσα για θέματα αυτοδιοίκησης, επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης



Μια παραγωγική συνάντηση είχε σήμερα ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης κ. Γιώργος Αμανατίδης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα Στέλιο για θέματα αυτοδιοίκησης, επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης, δεδομένου ότι το Υπουργείο Εσωτερικών αποτελεί επιταχυντή της.

Ειδικότερα, ο κ. Πέτσας:

1. Δεσμεύτηκε να χρηματοδοτήσει άμεσα τον Δήμο Σερβίων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από την καταιγίδα «ΘΑΛΕΙΑ» και την ισχυρή χαλαζόπτωση, τον Αύγουστο του 2020, όπως άλλωστε και στην ευρύτερη περιοχή.

Με τη χρηματοδότηση αυτή (είχε προηγηθεί η περίπτωση του Βελβεντού) θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και θα ολοκληρωθούν τα έργα αποκατάστασης των υποδομών προς όφελος των πολιτών που αποτελούν καθημερινή μας μέριμνα.

2. Συμφώνησε και θα προωθήσει άμεσα, νομοθετική ρύθμιση για παράταση των συμβάσεων μίσθωσης των κυλικείων δημόσιων σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για δύο (2) έτη, ανεξάρτητα από την ημερομηνία λήξης τους.

3. Ο Βουλευτής ανέπτυξε, λόγω και της μακροχρόνιας εμπειρίας του, την ιδέα επιτάχυνσης έργου στην ελληνική περιφέρεια με την παραγωγική συνεργασία των αναπτυξιακών φορέων και μηχανισμών της περιοχής (Αναπτυξιακοί Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Περιφερειακά Ταμεία Ανάπτυξης, Διαχειριστικές Αρχές). Ο Υπουργός αντιμετώπισε θετικά την πρόταση και ζήτησε περαιτέρω εξειδίκευσή της, την οποία σκοπεύει να του παρουσιάσει ο Βουλευτής στο προσεχές διάστημα.

4. Συμφώνησε απόλυτα με την ιδέα-πρόταση του Βουλευτή σύμφωνα με την οποία, στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την «ευζωία των ζώων συντροφιάς – Πρόγραμμα ΑΡΓΟΣ», δεν θα απαγορεύεται η συμμετοχή των αλόγων στο πλαίσιο πολιτιστικών δραστηριοτήτων και εθίμων που αναπτύσσονται στις τοπικές κοινωνίες.

Το θέμα τέθηκε ειδικότερα για το έθιμο των καβαλάρηδων του δεκαπενταύγουστου στη Σιάτιστα το οποίο, σύμφωνα με τη δέσμευση του κ. Υπουργού, δεν θα επηρεαστεί.

Στο πλαίσιο του ίδιου νομοσχεδίου συζητήθηκε και το θέμα των κυνηγετικών σκύλων για το οποίο θα υπάρξει μέριμνα στη βάση των αιτημάτων που κατατέθηκαν από τους Συλλόγους.

5. Τη συνάντηση απασχόλησαν επίσης θέματα

– ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας με τη μείωση του κόστους χρήσης νερού και

– μίας διαφορετικής φιλοσοφίας στους διορισμούς στο δημόσιο τομέα με στόχο την προώθηση των συμφερόντων των διοριζόμενων με κριτήριο τον τόπο διαμονής.

Γραφείο Τύπου, Γιώργος Αμανατίδης
Βουλευτής Ν. Κοζάνης – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Συνάντηση του Γ. Αμανατίδη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Σ. Πέτσα για θέματα αυτοδιοίκησης, επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης

  1. στελιος!πράσσειν άλογα!!!!

    - Edit

    Απαντήστε

    Σοβαρα θεματα,μεγαλες και καινοτομες λυσεις,μετα απο εναν χρονο κλεισιματος και μαρασμού της περιοχης σ’ ολα τα πεδια,οικονομικα ,κοινωνικα και ψυχολογικα,ερχονται μεγαλες αλλαγες,αλλαγες επανεκκίνησης της Κοζανης!!
    Πρωτον!
    Συμμετοχή αλογων στις πολιτιστικες εκδηλωσεις!( χαρά τ’ άλογα)
    Δευτερον!
    Το εθιμο των καβαλαρηδων δεν θα επηρεαστει( χαρά τ’ άλογα)
    Τριτον!
    Οι κυνηγετικοί σκύλοι θα βρουν τον δρόμο τους( χαρα οι αδεσποτοι σκύλοι που αργοσβήνουν πληγιασμένοι σε κυνοκομεία- άουσβιτς
    Τεταρτον!
    Αφου λύθηκαν τα προβλήματα της Πανίδος,μείωση της τιμης του νερου,να μην ξεχναμε και την χλωριδα,να κραταμε τα θεσφατα!!
    Πεμπτον!
    Και μια χορταστικη και σωτήρια για τον φτωχοποιημένο τοπο λύση: διαφορετικη φιλοσοφία διορισμων( εδω φαίνονται πολλες θεσεις,μαλλον θα κανουμε και εξαγωγη!!
    Εκτον!
    Παραταση μισθωσης κυλικείων για δυο ετη!
    Μεγαλη αποφαση!Λογω κορωνοιου και οικονομικων προβληματων,η παραταση γινεται απο μονη της και ειναι νομικα ενδεδειγμενη,δεν χρειαζονται υπουργικες παρεμβασεις!
    Εβδομον!!
    Δεσμευτηκε για αποζημιωσεις απο καταστροφες που εγιναν τον Αυγουστο του ’20 για πότε;φτασαμε Αυγουστο του ’21!!
    Αυτες οι δεσμευσεις!Αυτα τα δεσμα που σε δενουν τα χερια και δεν μπορεις να δρασεις!!
    Δεν πιστεύω τα 20.000.000 ευρω ,η πρωτη δοση στα ταισμένα καναλια να αργησε εναν χρόνο να δοθεί;( ερώτησιν ποιούμαι)
    Και το τελευταιο!!
    Ο βουλευτης ανεπτυξε την ιδεα της επιταχυνσης εργου στην ελληνικη επαρχια κλπ και ο υπουργος ζητησε εξειδίκευση της ιδέας!!
    Αυτη η ” ιδέα” θα λυσει ολα τα προβληματα!!
    Αυτη η ” ιδέα” θα ειναι η σωτήρια και η σωτηρία του τοπου!
    Μ’ αυτη την ” ιδέα” θα πληρωνουμε ενοικια,δανεια,σπιτιων και καταστηματων ,εξοδα για τα παιδια ,προμηθευτες κλπ!κλπ!και απο το περισσευμά της θα κανουμε και αποταμίευση!!
    Και ενα θεμα εκθεσης Ιδεων” τα λογια σας τα χορτασα με και το ψωμι σας φατε το”
    Τελικα οι εκθεσεις ιδεων δεν ηταν μονο το εισιτηριο καποτε για να εισαχθεις στο Πανεπιστημιο,αλλα ειναι και εισιτηριο για πολιτικα θα!θα!θα!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.