Αντιδράσεις κατοίκων του Νυμφαίου για εργασίες τοποθέτησης ανεμογεννητριών στο δάσος της περιοχής – Δείτε το βίντεο



Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι του Νυμφαίου από την έλευση μεγάλου σκαφτικού μηχανήματος που μεταφέρθηκε από εταιρεία εγκατάστασης ανεμογεννητριών, λίγο έξω από τον οικισμό, με σκοπό τη διάνοιξη δασικού δρόμου για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο δάσος του χωριού.

Οι κάτοικοι, αλλά και φορείς της περιοχής, που συγκεντρώθηκαν στο σημείο από νωρίς το πρωί ώστε να εμποδίσουν το έργο, κάνουν λόγω για αφανισμό του οικοσυστήματος του ορεινού όγκου και την καταστροφή του εξαίρετου φυσικού κάλους της περιοχής, καθώς ανατρέπεται ο σχεδιασμός δεκαετιών για την οικοτουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Όπως διαβάζουμε στο eperiskopio.blogspot.com στο σημείο βρέθηκαν τόσο οι εκπρόσωποι της εταιρείας όσο και κάτοικοι του Νυμφαίου και της ευρύτερης περιοχής καθώς και Αστυνομικές δυνάμεις, ενώ οι δύο πλευρές, παραμένουν αμετακίνητες στις προθέσεις τους.

Οι εκπρόσωποι της κατασκευάστριας εταιρείας δηλώνουν πως όλες οι αδειοδοτήσεις του έργου που έχουν στα χέρια τους είναι καθ΄ όλα νόμιμες και υπογεγραμμένες τόσο από την Διεύθυνση Δασών της Π.Ε. Φλώρινας, όσο και από τον δήμο Αμυνταίου, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και την Αποκεντρωμένη Δ/κηση Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας, ενώ οι κάτοικοι και φορείς της περιοχής αντιδρούν ισχυριζόμενοι ότι εκκρεμούν ενστάσεις και εξώδικα Περιβαλλοντικών Οργανώσεων σχετικά με την εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου.

Να επισημάνουμε πως η περιοχή του Αμυνταίου δεν είναι η μοναδική που δέχεται τέτοιου είδους «επενδυτική – Πράσινη επίθεση», καθώς το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε την αύξηση του ενδιαφέροντος εταιριών για την εκμετάλλευση της αιολικής ενέργειας, με αιτήσεις εγκατάστασης όλο και περισσότερων αιολικών σταθμών σε ορεινές, κυρίως, περιοχές, τόσο στο Νομό μας, όσο και στην ευρύτερη Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας αλλά και σε όλη την χώρα.Το δε ενδιαφέρον αυτό δεν είναι τυχαίο, καθώς ένα πολύ μεγάλο ποσό από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ε.Ε., για την απολιγνιτοποίηση και τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 , θα δοθεί για επενδύσεις στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.