Στην ΕΜΑΚ ο πρώτος υποχρεωτικός εμβολιασμός σε υπηρεσία: Όποιος δεν εμβολιάζεται… απομακρύνεται

Η σημερινή διαταγή του Πυροσβεστικού Σώματος έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις. Σύμφωνα με αυτή, θα μπορούν να υπηρετούν στην ΕΜΑΚ μόνο όσοι είναι εμβολιασμένοι.

Σύμφωνα με τα όσα δημοσιοποίησε το OPEN, όσοι επιλέξουν να μην εμβολιαστούν, θα αντικατασταθούν στις υπηρεσίες τους από άλλους υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος.

Οι άνθρωποι αυτοί σύμφωνα με τις ίδιες πηγές δεν απομακρύνονται από το Σώμα, απλώς θα αλλάξουν υπηρεσία.

Μάλιστα, όπως διαβάζουμε στο newsit.gr, δίνεται ένα χρονικό περιθώριο μέχρι τις 11 Ιουνίου για να εμβολιαστούν οι ενδιαφερόμενοι, οι οποίοι όμως θα πρέπει να δηλώσουν τις προθέσεις τους μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες.

Στην διαταγή αναφέρεται ότι η απόφαση αυτή ελήφθη στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού και αντιμετώπισης της πανδημίας και λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας της ΕΜΑΚ, καθώς εντάσσονται στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και είναι πολύ πιθανόν να μεταβούν στο εξωτερικό για παροχή βοήθειας πολιτικής προστασίας, με έξοδα της Ε.Ε., αλλά και για επιχειρησιακές επεμβάσεις σε όλη την επικράτεια, γι’ αυτό κρίνεται απαραίτητος ο εμβολιασμός όλων των υπηρετούντων στις συγκεκριμένες υπηρεσίες.

Αρμόδιος αξιωματικός του Π.Σ. διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι αυτό γινόταν πάντα στην ΕΜΑΚ, με τα εμβόλια όλων των μεταδοτικών ασθενειών, καθώς είναι πολύ πιθανό ανά πάσα στιγμή να χρειαστεί να μεταβούν για επιχειρήσεις στο εξωτερικό και πρέπει να είναι θωρακισμένοι απέναντι στις επιδημίες.

Τόνισε επίσης ότι και σε άλλες περιπτώσεις, όσοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν, μετατίθενται σε άλλες υπηρεσίες και αντικαθίστανται από συναδέλφους τους που είναι εμβολιασμένοι.

 

 

 

 

10 σχόλια στο άρθρο “Στην ΕΜΑΚ ο πρώτος υποχρεωτικός εμβολιασμός σε υπηρεσία: Όποιος δεν εμβολιάζεται… απομακρύνεται

 1. Στην ΕΜΑΚ Όποιος δεν εμβολιάζεται… απομακρύνεται ……….

  Μάλιστα, και το εμβολιαστικό πρόγραμμα ονομάζεται ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ !!!

  Αφού το εμβόλιο είναι ασφαλές και η ασθένεια θανατηφόρα
  γιατί 1. τόση προπαγάνδα για να το κάνουμε ;!
  2. γιατί απειλούμεθα για να το κάνουμε ;!

  και η διάταξη του άρθρου 12 § 1 του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας (Ν. 3418/2005) όπου ορίζεται ότι:
  «Ο ιατρός δεν επιτρέπεται να προβεί στην εκτέλεση οποιασδήποτε ιατρικής πράξης χωρίς την προηγούμενη συναίνεση του ασθενή.

  Καμία Ιατρική πράξη δεν μπορεί να είναι υποχρεωτική.

   1. Ναι καλά συνάνθρωπε, όταν θα φτάσει και σε σένα μας λες αν είναι εκβιασμός ή όχι , μέχρι τότε έχεις δικαίωμα στη θεωρία…..

 2. Δεν γίνεται να υπάρχει νοήμων άνθρωπος και να μην βλέπει το κοινωνικό πείραμα που συμβαίνει. Μιλάμε για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας άνευ προηγουμένου…. Μιλάμε για ένα εμβόλιο που δεν έχει δοκιμαστεί ούτε σε ζώα …. Κανείς δεν γνωρίζει της επιπτώσεις…. Και ότι και να συμβεί δεν ευθύνονται… Μιλάμε για ανεπανόρθωτη ζημιά. Αυτό είναι μόνο η αρχή … Θα επιβληθεί με τον τρόπο τους υποχρεωτικός εμβολιασμός παντού,αν δεν αντιδράσουμε θα μιλάμε για μια γενοκτονία που δεν έχει συμβεί ποτέ στα χρονικά . Αν εσείς ξεπουλατε την ελευθερία σας για εφήμερες απολαύσεις, σκεφτείτε τουλάχιστον το μέλλον τον παιδιών μας …

  1. Οταν θα βγεις έξω μην ξεχάσεις να φορέσεις το αλουμινένιο καπελάκι με τον κουκουρίκο.Προστατεύει το μυαλό.

   1. Σεβαστή η άποψη σου … Θα το λάβω σοβαρά υπόψη.
    Αλλά κράτα και μια πισινή, μήπως ισχύει το αντίστροφο.

 3. Η καταστρατήγηση συνταγματικών δικαιωμάτων είναι ανησυχητική. Ακόμα και τον εμβολιασμό να μη με φορτώσουν… Η επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος σε τεστ, προκειμένου να κινηθώ ελεύθερα, είναι αντισυνταγματική, γιατί και η διενέργεια τεστ είναι ιατρική πράξη. Δε μας ζητάνε λοιπόν με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο να απαρνηθούμε συνταγματικά μας δικαιώματα;

  1. Τι να πουν και οι Ρώσοι επί ΕΣΣΔ,οι Ρουμάνοι επί Νικολάε,οι Ανατολικογερμανοί επί Εριχ,οι Βούλγαροι επί Τεοντόρ;Ενα τέστ μας ζητάνε και είμαστε έτοιμοι να ζητήσουμε σύνταξη εθνικής αντίστασης.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.