Πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Καλές Πρακτικές στην Εξ Αποστάσεως Διδασκαλία Μαθημάτων και Υλοποίηση Προγραμμάτων και Καινοτόμων Δράσεων»



Το Σάββατο 15 Μαΐου 2021 η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, το ΠΕ.Κ.Ε.Σ., τα Ε.Κ.Φ.Ε. και τα Κ.Π.Ε. Δυτικής Μακεδονίας συνδιοργάνωσαν διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Καλές Πρακτικές στην Εξ Αποστάσεως Διδασκαλία Μαθημάτων και Υλοποίηση Προγραμμάτων και Καινοτόμων Δράσεων σχετικών με τις Φυσικές Επιστήμες στην Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση».

Την ημερίδα, που παρακολούθησαν 221 συμμετέχοντες από διάφορα σημεία της Ελλάδας και της Κύπρου, χαιρέτισαν η Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Άννα Σπύρτου, η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Αικατερίνη Πλακίτση, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ηπείρου Κωνσταντίνος Καμπουράκης και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Εμμανουήλ Καρτσωνάκης.

Την τεχνική υποστήριξη της ημερίδας είχαν οι Πόλοι Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, Τεχνολογίας και Επικοινωνιών (Π.Ε.Κ.Τ.Π.Ε.) της Π.Δ.Ε. Δυτικής Μακεδονίας και ο Σ.Ε.Ε. Πληροφορικής του ΠΕΚΕΣ Δυτικής Μακεδονίας.

Συνολικά, παρουσιάστηκαν 30 εισηγήσεις από εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, Υπεύθυνους Ε.Κ.Φ.Ε. και Υπεύθυνους και Μέλη Παιδαγωγικών Ομάδων Κ.Π.Ε. από διάφορα σημεία της χώρας. Στην πρωινή ζώνη παρουσιάστηκαν 10 εισηγήσεις στη θεματική «Το πείραμα στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση». Στην απογευματινή ζώνη παρουσιάστηκαν 7 εισηγήσεις στη θεματική «Καλές πρακτικές στην εξ αποστάσεως υλοποίηση προγραμμάτων & καινοτόμων δράσεων σχετικών με τις Φυσικές Επιστήμες στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση», 9 εισηγήσεις στη θεματική «Καλές πρακτικές στην εξ αποστάσεως διδασκαλία των μαθημάτων των Φυσικών Επιστημών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση» και 4 εισηγήσεις στη θεματική «Καλές πρακτικές στην εξ αποστάσεως διδασκαλία των μαθημάτων των Φυσικών Επιστημών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση».

Η ημερίδα αποτέλεσε ευκαιρία να αναδειχθούν καλές πρακτικές που έχουν εφαρμοστεί κατά τη σύγχρονη ή ασύγχρονη επείγουσα εξ αποστάσεως εκπαίδευση κατά τo τρέχον ή το προηγούμενο σχολικό έτος και ελπίζουμε να συμβάλει στη διάχυση καλών πρακτικών, την ανταλλαγή ιδεών και, ως εκ τούτου, τη βελτίωση της εξ αποστάσεως διδακτικής διαδικασίας.

Ευχαριστούμε τους/τις εισηγητές/εισηγήτριες αλλά και όσους/όσεςσυμμετείχαν στην ημερίδα. Για όσους/όσες επιθυμούν να την παρακολουθήσουν, μπορούν να επισκεφτούν τους εξής συνδέσμους:

 

Θεματική «Το πείραμα στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση»:

https://www.youtube.com/watch?v=jMzzP3rQhXo&t=15s

 

Θεματικές «Καλές πρακτικές στην εξ αποστάσεως υλοποίηση προγραμμάτων & καινοτόμων δράσεων σχετικών με τις Φυσικές Επιστήμες στη δευτεροβάθμια &πρωτοβάθμια εκπαίδευση» &«Καλές πρακτικές στην εξ αποστάσεως διδασκαλία των μαθημάτων των Φυσικών Επιστημών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση»

https://www.youtube.com/watch?v=DqllQJeCC8g&t=25s

 

Θεματική «Καλές πρακτικές στην εξ αποστάσεως διδασκαλία των μαθημάτων των Φυσικών Επιστημών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση»

https://www.youtube.com/watch?v=1IqHH8njW18&t=3s

 

Ο τόμος των περιλήψεων είναι διαθέσιμος στον ιστότοπο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας.

https://dmaked.pde.sch.gr/…/1166-kales-praktikes-stin…

 

Από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.