Καλλιόπη Βέττα: «Να ενισχυθούν στο 100% οι παραγωγοί των καλλιεργειών που καταστράφηκαν από τους πρόσφατους παγετούς»

– Κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης με θέμα «Ειδική ενίσχυση για πιστοποιημένα ποιοτικά προϊόντα που επλήγησαν από όψιμους παγετούς και ένταξη στις αποζημιώσεις των όψιμων ποικιλιών».

Η ερώτηση αναδεικνύει το τεράστιο πρόβλημα που έχει προκύψει με τις καλλιέργειες στον κάμπο Σερβίων – Πλατανορέματος – Βελβεντού, και ευρύτερα στην περιοχή Εορδαίας, οι οποίες υπέστησαν ολοκληρωτικές καταστροφές λόγω των παγετών του Μαρτίου και του Απριλίου.

Ειδικότερα, γίνεται αναφορά στην ανάγκη ενεργοποίησης όλων των διαθέσιμων πόρων κα μηχανισμών για την αποζημίωση όλων των προϊόντων -ΠΟΠ, ΠΓΕ, βιολογικών, ολοκληρωμένης διαχείρισης και πιστοποιημένων ποιοτικών- της ΠΕ Κοζάνης στη βάση της πρόσφατης απόφασης του ΕΛΓΑ για προσαυξημένη αποζημίωση των μήλων Ζαγοράς Πηλίου.

Τέλος, τίθενται τα εξής ερωτήματα:

1. Προτίθεται η κυβέρνηση να ώστε να δώσει στους παραγωγούς προσαύξηση της αποζημίωσης για όλα τα πιστοποιημένα ποιοτικά προϊόντα;

2. Σε ποιες ενέργειες πρέπει να προβούν οι καλλιεργητές προκειμένου να λάβουν την προσαυξημένη αποζημίωση;

3. Θα δοθούν άμεσες προκαταβολές στους παραγωγούς;

4. Ποια είναι τα μέτρα που έχουν ληφθεί για να παγώσουν οι οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία και εφορία;

Γραφείο Βουλευτή
Καλλιόπη Βέττα
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ΠΕ Κοζάνης

2 σχόλια στο άρθρο “Καλλιόπη Βέττα: «Να ενισχυθούν στο 100% οι παραγωγοί των καλλιεργειών που καταστράφηκαν από τους πρόσφατους παγετούς»

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.