Εκδήλωση Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στο Πάρκο Εκτάκτων Αναγκών Πτολεμαΐδας – Φωτισμένο με συμβολικό κόκκινο χρώμα το Δημαρχείο Εορδαίας



Εκδήλωση τιμής στην ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, αλλά και υπενθύμισης της υποχρέωσης συνέχισης του αγώνα για διεθνή αναγνώριση της, θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Εορδαίας την Τρίτη 18 Μαΐου 2021 και ώρα 19:30, στο Πάρκο Εκτάκτων Αναγκών της Πτολεμαΐδας. Στο πλαίσιο αυτής θα φωτιστεί, με το συμβολικό κόκκινο χρώμα, το κτήριο του Δημαρχείου Εορδαίας τις βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας

Κεντρικό θέμα της εκδήλωσης θα είναι η ομιλία με τίτλο : «Πτολεμαΐδα: Τόπος Μνήμης και Διεκδίκησης», από το στέλεχος της Ευξείνου Λέσχης Πτολεμαΐδας Παναγιώτη Μωυσιάδη, ενώ ενεργή συμμετοχή θα έχουν ο Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας και η Πολιτιστική Λέσχη Ποντίων Περδίκκα. Στην παρουσίαση όλων των δρώμενων που θα πραγματοποιηθούν, θα είναι ο Περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Μακεδονίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων Γιώργος Χριστοφορίδης.

Να σημειωθεί ότι στην φετινή εκδήλωση Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, συμμετέχουν η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας καθώς και όλοι οι Ποντιακοί Σύλλογοι της Εορδαίας.

Τονίζουμε ότι θα τηρηθούν απόλυτα οι οδηγίες και τα περιοριστικά μέτρα της Πολιτείας, που ισχύουν λόγω του COVID-19.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.