Ο Ρίτσα Σπυρίδου για το ζήτημα παραχώρησης του Τούρκικου σχολείου εκ μέρους της Δημοτικής αρχής Σερβίων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας



 

Αγαπητοί συνδημότες.

 Θα ήθελα να ενημερώσω, ότι η διάθεση παραχώρησης εκ μέρους της Δημοτικής αρχής του Τούρκικου σχολείου (στην είσοδο των Σερβίων  – έναντι 100 ευρώ ετησίως) στο πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας δεν αφορά στην ίδρυση πανεπιστημιακής σχολής.

Αυτό είναι σίγουρο και απόλυτα διευκρινισμένο. Σε ανάλογη κουβέντα που έκανα προσωπικά με τον πρύτανη κ. Θ. Θεοδουλίδη, μου διευκρίνισε πως τέτοιο ενδεχόμενο δεν υφίσταται και δε συζητήθηκε ποτέ. Και πως θα μπορούσε άλλωστε…

 Αφορά σε δράσεις κυρίως επιχειρηματικής πλεύσης του πανεπιστημίου, που ούτως η άλλως δεν είναι έως σήμερα ξεκάθαρες ούτε για το ίδιο το πανεπιστήμιο.  Εάν και εφόσον  οι τεχνικές και οι οικονομικές υπηρεσίες του Ιδρύματος  αποφασίσουν ότι είναι βιώσιμη μια τέτοια δράση, θα προχωρήσουν σε πρόταση συγκεκριμένη προς το Δήμο και πάντως θα υλοποιήσουν μέσα από Ευρωπαϊκά προγράμματα. 

 Συνεπώς για άλλη μια φορά η Δημοτική αρχή προχωρά βιαστικά, πρόχειρα και εμμονικά.

 Βιαστικά, γιατί «χαρίζει» ‘ένα ιστορικό μνημείο χωρίς να γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι. 

 Πρόχειρα, γιατί δεν έχει αποδεδειγμένα όραμα  και προσπαθεί να έχει δικαιολογία  στην αδυναμία  σχεδιασμού της.

 Εμμονικά, γιατί το ανώτατο θεσμικό όργανο του Δήμου συνεδρίασε δημοκρατικά και αποφάσισε δια της ψηφοφορίας, τη μη παραχώρηση του ( Δευτέρα 10-5-2021) και σήμερα (Πέμπτη 13-5-2021) καλούμαστε να ξαναψηφίσουμε και μάλιστα δια περιφοράς για το ίδιο θέμα.

 Συνιστώ  προσοχή, σε όλους  εσάς, που στα τηλέφωνα σας ακούτε από επίσημα χείλη πως η παράταξή μας καταψηφίζει την ίδρυση πανεπιστημιακής σχολής .Είναι η επικοινωνία  της αναλήθειας. Κακή προπαγάνδα.

 Η δική μας  επικοινωνία  στηρίζετε στην αλήθεια, με δημόσιο βήμα .

ΚΑΘΑΡΑ – ΞΑΣΤΕΡΑ και όχι μικρόψυχα.

 Δεν είναι  ορθός ο τρόπος που διάλεξαν…

 Κανένας σεβασμός στο Θεσμό. Κανένας σεβασμός στο πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας που με αυτό τον τρόπο «διασύρετε» στην «επικίνδυνη» τακτική της Δημοτικής αρχής και του Δημάρχου.

 Δηλώνουμε πανέτοιμη ως Δημοτική παράταξη ( ήδη αιτήθηκε  προς τον πρόεδρο του Δ.Σ Σερβίων κ. Ν. Μπουκουβάλα) να εισηγηθούμε πρότασης που αφορά στο Τούρκικο σχολείο και όλων των ανενεργών παλαιών σχολείων του Δήμου μας (έχει κατατεθεί στη διαβούλευση για τη μετά λιγνίτη εποχή  αλλά και με εμπόδια στο Δημοτικό Συμβούλιο μαζί με το σύνολο  των προτάσεων μας).

 Δηλώνουμε  σεβασμό και απεριόριστη  εκτίμηση  στο ρόλο και το έργο του πανεπιστημίου    Δυτικής Μακεδονίας  με το οποίο ,φύση θέση ,επιθυμούμε αγαστή συνεργασία  προκοπής και προόδου.

 Κύριε Πρύτανη του πανεπιστημίου μας. Παρακαλώ θερμά, να ενημερώσετε τους Δημότες μας, δια μέσου του Δημάρχου κ.Χρήστου Ελευθερίου, ότι πανεπιστημιακή σχολή στα Σέρβια δεν θα γίνει.

 Είμαι σίγουρη, πως το Ίδρυμα που διάγει αρχές και αξίες αξιοπρέπειας και ήθους θα πράξει ανάλογα.

 Προσωπικά και εκ μέρους των Δημοτικών Συμβούλων της παράταξής μας,  σας ευχαριστούμε για την  συνετή  και ειλικρινέστατη  ενημέρωση σας  που μας οδήγησε στην απόφασή μας .

 Η «ΣΤΑΣΗ ΣΕΡΒΙΩΝ»  θα απέχει από τη σημερινή δημοτική συνεδρίαση δια περιφοράς.

Λαζαρίτσα Σπυρίδου-«ΣΤΑΣΗ ΣΕΡΒΙΩΝ»

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.