Ο Δήμαρχος Γρεβενών στο «σημείο μηδέν» του καταστρεπτικού σεισμού του 1995 – 26 χρόνια από τον Εγκέλαδο των 6,6R



Με την ευχή να μην ζήσουμε ποτέ ξανά τις δύσκολες στιγμές του 1995, ο Δήμαρχος Γρεβενών κ.Γιώργος Δασταμάνης έδωσε σήμερα το παρών στην Κοινότητα Βάρης για τον εορτασμό της Αγίας Γλυκερίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γρεβενών κ.κ.Δαβίδ.

Πριν από ακριβώς 26 χρόνια, το μικρό αυτό χωριό του Δήμου Γρεβενών, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας καθώς εκεί είχε εντοπιστεί το επίκεντρο ή αλλιώς το «σημείο μηδέν» του καταστρεπτικού σεισμού των 6,6 Ρίχτερ που άφησε πίσω του ισοπεδωμένους οικισμούς και κατοίκους σε απόγνωση στους Νομούς Γρεβενών και Κοζάνης.

Η πρωινή επίσημη δοξολογία που τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Γλυκερίας και την οποία παρακολούθησαν από κοντά πολίτες και αρχές, έγινε για τη διάσωση της περιοχής μας από τον Εγκέλαδο διότι, ευτυχώς, δεν θρηνήσαμε τότε ανθρώπινες ζωές παρά τις εκτεταμένες υλικές ζημιές που σημειώθηκαν.

Γραφείο Τύπου
Δημάρχου Γρεβενών

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.