Επαφές του Γ. Αμανατίδη για θέματα που τέθηκαν από εκπροσώπους διαφόρων κλάδων της οικονομίας και αφορούν στο Ν. Κοζάνης



Κατά τις επαφές που είχε ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης κ. Γιώργος Αμανατίδης στις 11/05/2021 συζήτησε με τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής κ. Πετραλιά Θάνο τα θέματα που τέθηκαν στο προηγούμενο διάστημα από εκπροσώπους διαφόρων κλάδων της οικονομίας και αφορούν στο Ν. Κοζάνης.

Για τη δρομολόγηση των παραπάνω θεμάτων ενημερώθηκαν οι αντίστοιχοι εκπρόσωποι.

Εκτός από τα θέματα οικονομικής πολιτικής και επιχειρηματικότητας, ειδικά σε περίοδο πανδημίας λόγω του κορωνοϊού, ο Βουλευτής συναντήθηκε προγραμματισμένα και συζήτησε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Σκυλακάκη Θεόδωρο. Στη συνάντηση κλήθηκε και συμμετείχε και ο κ. Δημήτριος Καραθανάσης, Πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για παροχή εξειδικευμένων πληροφοριών.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η διερεύνηση καταβολής του επιδόματος προβληματικών περιοχών και στους υπαλλήλους της Περιφέρειας που εργάζονται στις πόλεις της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας, δεδομένης της αναμενόμενης πίεσης στα εισοδήματα και στην τοπική αγορά λόγω της απολιγνιτοποίησης.

Ο Βουλευτής και ο Πρόεδρος του Συλλόγου ζήτησαν επίσης να ισχύσει το ίδιο για τους εργαζόμενους των Δήμων Κοζάνης και Πτολεμαΐδας καθώς και στους υπόλοιπους Δημόσιους Υπαλλήλους, αντίστοιχα, σύμφωνα με την επιστολή που έστειλε ο Πρόεδρος προς τους αρμόδιους Υπουργούς και όλους τους Βουλευτές.

Ο κ. Υπουργός διατύπωσε την άποψη ότι, μια τέτοια ρύθμιση θα μπορούσε να ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά και για αντίστοιχα αιτήματα από άλλες περιοχές της Ελλάδας που ήδη εξαιρούνται και επιφυλάχθηκε επί του θέματος, δεδομένης και της επιβαρυμένης οικονομικής συγκυρίας, για επόμενη συνάντηση.

Ήταν θετικός στα λοιπά θέματα που τέθηκαν όπως πχ στην ενίσχυση των υπαλλήλων που συμμετέχουν στην παραγωγή του δημόσιου έργου των Φορέων καθώς και στην τροποποίηση της μεθοδολογίας καταβολής της χιλιομετρικής αποζημίωσης στη λογική της αναλογικότητας βάσει των αποστάσεων με ταυτόχρονη αύξηση της αποζημίωσης.

«Η παράλληλη υποστήριξη του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας και των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα, θα δώσει ανάσα στην επιχειρηματικότητα και κίνητρα για την παραγωγή έργου από τις Δημόσιες Υπηρεσίες προς όφελος των πολιτών και των επιχειρήσεων. Είναι μια αρμονική και αμφίδρομη σχέση καθόσον οι υπάλληλοι του δημόσιου τομέα ως αμειβόμενοι εργαζόμενοι είναι και πελάτες του ιδιωτικού τομέα» επεσήμανε ο Βουλευτής κ. Γιώργος Αμανατίδης.

Γραφείο Τύπου, Γιώργος Αμανατίδης
Βουλευτής Ν. Κοζάνης – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.