Ομαδική εικαστική έκθεση “Τέχνη γένους θηλυκού” από την ψηφιακή πλατφόρμα πολιτισμού Culture365

 

Η ψηφιακή πλατφόρμα πολιτισμού Culture365 και η Ιστορικός Τέχνης και Επιμελήτρια εικαστικών εκθέσεων , Ελένη Αποστολοπούλου , παρουσιάζουν την ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο “ Τέχνη γένους θηλυκού ”.

Η έκθεση παρουσιάζει ως θέμα της την γυναίκα και τα δικαιώματα της στην σύγχρονη κοινωνία . Στόχος της έκθεσης είναι να προβληθεί μια « αναγεννημένη » γυναίκα μέσα από τα μάτια των καλλιτεχνών . Η έκθεση εξετάζει τον τρόπο που η γυναίκα παλεύει για την θέση που της αξίζει στην κοινωνία , τον τρόπο που βιώνει τη βία και τη στέρηση
των δικαιωμάτων της , τα βλέμματα που δέχεται , αλλά και τον τρόπο που η ίδια η τέχνη οφείλει να βοηθήσει την γυναίκα προφέροντας της καταφύγιο .

Τα έργα αποπνέουν αυτήν τη νέα ματιά απέναντι στη γυναίκα και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στη σημερινή εποχή αλλά και πιο συγκεκριμένα το πως είναι να είσαι γυναίκα καλλιτέχνης στην Ελλάδα του σήμερα .

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες :
Αλίκη Αμυραλή , Ζάνα Βόσσου , Μαριαλένα Γεροδήμου , Mihaela Constantin, Σωτήρης Ηλιάδης , Χρήστος Καστρινάκης , Θεόδωρος Κεμίδης , Ευστρατία Μαχαιρίδη , Ξανθή Τουτουνζόγλου , Στέλιος Τσιμογιάννης

Πληροφορίες
Είσοδος στην ψηφιακή έκθεση : artsteps | Ομαδική εικαστική έκθεση “Τέχνη γένους θηλυκού” /
Group Art Exhibition “Female in Art”
Διάρκεια: 3 Μαΐου – 3 Ιουνίου
Εικαστική Επιμέλεια: Ελένη Αποστολοπούλου
Οργάνωση & Επικοινωνία: Culture365
Περισσότερες πληροφορίες: www.culture365.gr, info@culture365.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.