Ανακοίνωση – κάλεσμα των Εσπερινών Λυκείων Κοζάνης για την κινητοποίηση στις 12 Μαΐου στην κεντρική πλατεία Κοζάνης



Αξιότιμοι Συμμαθητές & Εκπαιδευτικοί Εσπερινών Λυκείων, οργανωμένοι φορείς και μη,

Το τελευταίο διάστημα, όλοι οι μαθητές, και ιδιαίτερα οι μαθητές των Εσπερινών Λυκείων, προετοιμάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Με κλειστά σχολεία λόγω πανδημίας και εξαιτίας της απροθυμίας της Κυβέρνησης να παρθούν μέτρα για την προστασία της υγείας μας. Με την μετ’ εμποδίων τηλεκπαίδευση για όσους έχουν τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό καθώς δεν πάρθηκε κανένα μέτρο ούτε καν για την εξασφάλιση του και με τόσα άλλα, που ταλανίζουν τη σκέψη τους το τελευταίο διάστημα.

Μέσα σε όλον αυτόν τον καταιγισμό, έρχεται να προστεθεί και η τεράστια ανασφάλεια που τους δημιούργησε ο νέος νόμος του Υ.ΠΑΙ.Θ 4777/21, που αφορά και στην εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, με τη θέσπιση της ενιαίας Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής ( Ε.Β.Ε ). Έρχονται αντιμέτωποι με την ανάλγητη πολιτική του Υπουργείου Παιδείας, η οποία πλήττει τους προερχόμενους από ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα μαθητές, όπως αυτοί των Εσπερινών Λυκείων, και ταυτόχρονα εισπράττουν τον απόλυτο εμπαιγμό στην προσπάθειά τους, για ένα διεξοδικό διάλογο με τους ιθύνοντες του υπουργείου Παιδείας.

Ως μαθητές των Εσπερινών Λυκείων διαμαρτυρόμαστε έντονα για το άδικο μέτρο της (Ε.Β.Ε.), καθώς μας καλεί να ανταγωνιστούμε τους μαθητές των Ημερήσιων Λυκείων και έτσι, ελαχιστοποιεί τις πιθανότητές μας να εισαχθούμε στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Σε αυτό το σημείο, αξίζει να επισημανθεί, ότι οι μαθητές των Εσπερινών Λυκείων διεκδικούν θέσεις, που προορίζονται αποκλειστικά γι’ αυτούς, με ποσοστό μόλις 1%, των θέσεων που προορίζονται για τους μαθητές των Ημερησίων.

Ξεκινήσαμε έναν αγώνα για την κατάργηση της (Ε.Β.Ε.). Οι μαθητές των Εσπερινών Λυκείων, οι οποίοι, στην πλειοψηφία τους, είναι ενήλικες, σκληρά εργαζόμενοι, γονείς. Άνθρωποι που παλεύουν καθημερινά για την επιβίωσή τους και συνάμα να μορφωθούν, ώστε να έχουν ένα καλύτερο αύριο. Οι μαθητές των Εσπερινών Σχολείων θα έπρεπε να απολαμβάνουν μία σειρά διευκολύνσεων σε σχέση με τη φοίτησή τους(π.χ. άδειες εξετάσεων κ.λπ.) που θα τους βοηθούσαν για να ολοκληρώσουν την τεράστια προσπάθεια που κάνουν. Αντί για τέτοια μέτρα η κυβέρνηση επέλεξε να κάνει ακόμη δυσκολότερη την πρόσβασή τους στα πανεπιστήμια με στόχο να μείνουν κενές θέσεις και ως εκ τούτου να μειωθεί ο αριθμός των φοιτητών.

Για όλους τους προαναφερόμενους λόγους, καλούμε τους συμμαθητές μας, τους καθηγητές μας, τους οργανωμένους φορείς και μη που μας στηρίζουν από την αρχή, να σταθούν στο πλάι μας και να δηλώσουν αρωγοί σε αυτόν τον αγώνα, προκειμένου να δρομολογηθεί λύση. Τους καλούμε να παρευρεθούν στις 12 Μαΐου 2021 στις 18.30 μ.μ, μαζί μας, στην
κεντρική πλατεία Κοζάνης, όπου θα πραγματοποιήσουμε παράσταση διαμαρτυρίας, ζητώντας κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. Οι μαθητές και οι οργανώσεις έχουν περισσότερα μέσα για να ακουστεί η φωνή τους.

Με τιμή, Συντονιστικό Εσπερινών σχολείων Κοζάνης

3 σχόλια στο άρθρο “Ανακοίνωση – κάλεσμα των Εσπερινών Λυκείων Κοζάνης για την κινητοποίηση στις 12 Μαΐου στην κεντρική πλατεία Κοζάνης

  1. Τα πράγματα είναι απλούστατα. Μπαίνατε στα πανεπιστήμια με κάκιστες βαθμολογίες πανελληνίων. Δεν υπάρχει καμία αδικία στο να υπάρχει ελάχιστη βάση. Το πρόβλημα είναι μόνο στον αριθμό των εισακτέων από εσπερινά. Και να μπείτε στο πανεπιστήμιο ΔΕΝ θα το βγάλετε. Αν νομίζετε ότι έχετε τις δυνάμεις για να το βγάλετε, πέρα από τις πανελλήνιες υπάρχουν και οι κατατακτήριες. Εκεί να σας δω μαθηταράδες. Τα πτυχία δεν χαρίζονται. Θέλουν σκληρή δουλειά αλλά και αυτό μόνο δεν αρκεί.

  2. Πάρε τον και στον γάμο σου!!

    - Edit

    Απαντήστε

    Μέλι στάζει το στόμα σου,άφησε τα παιδιά να εκφραστούν ,να βρούν τον δρόμο τους,πικρόχολε,εσυ τι πτυχίο έχεις,εκτός απο κακία και υποκρισία,πάντως δάσκαλος η καθηγητής δεν είσαι!
    Αυτοί τα παιδιά αξιζουν διπλά και ως εργαζόμενοι και ως μαθητές,είναι πραγματικοί αγωνιστές της ζωής!!
    Αν δεν βγαίνει ενας λόγος αγαπης και συμπαράστασης δεν ενοχλείς ιδιαίτερα,χρειάζεσαι και σύ…κάψε με Γιάννη,να σ’ αλείψω λάδι..
    Θα μιλήσεις εσυ,για δουλειά σε εσπερινά λύκεια;
    Η αλεπού εκατο,το αλπόπουλο εκατον δέκα…
    Ποτε ενας δάσκαλος,ενας καθηγητης,ενας εκπαιδευτικός δεν θα μιλούσε απαξιωτικά για τα παιδια των εσπερινων,δεν μας το επιτρέπει η α ξ ι ο π ρ ε π ε ι α μ α ς και η α γ α π η μ α ς για όλους τους μαθητες ολων των τύπων σχολείων!
    Αν δεν μπορείς να ευχηθείς καλη επιτυχία στο καλεσμάτους,δες ΣΚΑΙ ….

  3. Πάρε τον και στον γάμο σου!!2

    - Edit

    Απαντήστε

    Και κατι αλλο!
    Αποκαλεις τους μαθητες ειρωνικα μαθηταραδες,εξαντλώντας ολη την κακια σου σε παιδια που αγωνιζονται την ημερα να εξασφαλισουν ως εργαζομενοι,τις βιοτικες τους αναγκες και την νυχτα αγωνιζονται στο σχολείο να αποκτησουν κατι καλυτερο στην ζωη τους!!
    Και αποκαλεις αυτους τους αγωνιστες,μαθηταραδες!!
    Και εργαζομενοι ειναι και γραμματα μαθαινουν και στους εκπαιδευτικους εξασφαλιζουν θεσεις οργανικες,αναπληρωτων και ωρομισθιων στα Εσπερινα σχολεια που φοιτουν!!
    Απ αυτα που γραφεις ενα ειναι το συμπερασμα για σενα!!!!
    Και οι μαθητες σ’ ενοχλουν και τα καλεσματα,οι εκδηλωσεις,οι πορειες και οι αγωνες για ενα καλυτερο αυριο αυτων που αγωνιζονται,μαλλον σ’ ενοχλουν πιο πολύ!!!
    Μαλλον τα παραπανω σε ενοχλούσαν και πριν 48 χρονια!!!
    “Και ο νοών νοείτω”

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.