Άνοιγμα μετακινήσεων: Bonus για εμβολιασμένους και μέτρα για ταξίδι στην ηπειρωτική χώρα ή στα νησιά



Αναμένεται την Τετάρτη ανακοίνωση για το τέλος των SMS και παράτασης ωραρίου

Τα επόμενα βήματα προς την αποκατάσταση μέρους της κανονικότητας θα περιγραφούν την Τετάρτη στο πλαίσιο της ενημέρωσης από το υπουργείο υγείας.

Οι πληροφορίες μέχρι αυτή την ώρα αναφέρουν ότι έρχονται αλλαγές στο ωράριο της εστίασης με διεύρυνσή του, πιθανότατα περιορισμός ή ακόμη και κατάργηση των SMS μετακίνησης στο 13033 αλλά και το άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων ενόψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου στις 15 Μαΐου.

Οι τελευταίες, θα επιτραπούν από τις 14 Μαΐου, μία ημέρα νωρίτερα από το άνοιγμα του τουρισμού, αυτό όμως θα έχει δυο υποκατηγορίες: Τους πολίτες που θα μετακινούνται στην ηπειρωτική χώρα και εκείνους που θα ταξιδέψουν στα νησιά.

Για τη μετακίνηση στην ηπειρωτική χώρα, ο ΣΚΑΙ μετέδωσε ότι θα ισχύει ισχυρή σύσταση για διενέργεια self test ή ακόμη και μοριακού τεστ πριν το ταξίδι.

Στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις, φαίνεται ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να δοκιμάσει και το «δέλεαρ» του πιστοποιητικού ή βεβαίωσης αμβολιασμού καθώς λέγεται ότι θα υπάρχει ευνοϊκή πρόβλεψη για τους πολίτες που έχουν δεχτεί και τη δεύτερη δόση του εμβολίου ή το μονοδοσικό της Johnson & Johnson που ήδη χορηγείται.

Για μετακίνηση σε νησί, τα κριτήρια θα είναι λίγο αυστηρότερα. Πιθανολογείται η υποχρεωτική διενέργεια self test ή ακόμη και pcr έως και 72 ώρες πριν από το ταξίδι. Θα παραμείνει όμως η δυνατότητα μετακίνησης στους εμβολιασμένους συμπολίτες μας. Το μέτρο θα αφορά συνολικά τα ακτοπλοϊκά και τα αεροπορικά ταξίδια.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Άνοιγμα μετακινήσεων: Bonus για εμβολιασμένους και μέτρα για ταξίδι στην ηπειρωτική χώρα ή στα νησιά

  1. Παράκρουση των " αρίστων"

    - Edit

    Απαντήστε

    Καταργειται το sms και επανερχόμεθα στην κανονικοτητα!
    Απο Παρασκευη τερμα τα κρουσματα τερμα οι μεθ,τελος οι 70 σχεδον θανατοι καθημερινα!!
    Ζητω ο τουρισμος ο εισαγώμενος!
    Ζητω οι υποκριτες της Αριστο- λογίας!
    Ζητω τα τεστ σελφ τα αναξιοπιστα κατα 60%!
    Ζητω το αθανατο ’21, να κραταμε και τα προσχηματα και τις παραδοσεις!
    Ποτε ετσι,ποτε αλλιως!
    Μετα τον κορωνοιο τον θανατηφορο,θα ψαχνουμε για ψυχιατρικες Μ.Ε.Θ και δεν θα υπαρχουν!!
    Μη γένοιτο!
    Οταν η επιτροπη των επιστημόνων ελεγχεται απο τυχαρπαστους της πολιτικης,ε! Τοτε…..

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.