Έγγραφο του Σ. Κωνσταντινίδη για το Επίδομα Προβληματικών Περιοχών για τους υπαλλήλους του Δημοσίου και των Ο.Τ.Α. Κοζάνης και Πτολεμαΐδας



Σε συνέχεια της από 12/4/2021 κοινοβουλευτικής παρέμβασής μου προς τον Υπουργό των Εσωτερικών κ. Βορίδη, με το από 26/4/2021 έγγραφό μου προς τον Υπουργό των Οικονομικών, ζήτησα τη χορήγηση του επιδόματος προβληματικής περιοχής σε υπαλλήλους του Δημοσίου και των ΟΤΑ, των πόλεων της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας, που μέχρι σήμερα εξαιρούνται από αυτό, όπως αναλυτικά περιγράφεται σε σχετικό υπόμνημα που μου απέστειλε ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και το οποίο έχει ως ακολούθως:

«Με την ΚΥΑ ΔΙΔΑΔ/Φ.50/265/29847/30.10.1992 (ΦΕΚ 667 Β ́) και τις τροποποιήσεις που επήλθαν σ’ αυτήν, ορισμένες περιοχές της χώρας μας, όπως και ο Νομός Κοζάνης, χαρακτηρίστηκαν προβληματικές, λόγω των συνθηκών διαβίωσης, επικοινωνίας, στέγασης, του υψόμετρου, του παρατεταμένου χειμώνα, της μόλυνσης του περιβάλλοντος και του αυξημένου κόστους ζωής.

Αυτοί ήταν και οι λόγοι για τους οποίους θεσπίστηκε το επίδομα προβληματικής περιοχής και χορηγήθηκε σε όλους τους υπαλλήλους του δημοσίου και των ΟΤΑ που εργάζονται στις περιοχές αυτές. Στη συνέχεια υπήρξαν τροποποιήσεις σχετικά με το συγκεκριμένο επίδομα, με αποτέλεσμα να χορηγείται σε όλους τους υπαλλήλους που εργάζονται στον Νομό Κοζάνης, εκτός από αυτούς που εργάζονται στη πόλη της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας. Το 2019 φάνηκε ότι με το ΦΕΚ 2326/Β/8/14.06.2019 η αδικία θα διορθώνονταν. Αυτή αποκαταστάθηκε εν μέρει, καθώς το επίδομα λαμβάνουν πλέον και υπάλληλοι που λόγω αμφισβητούμενης ερμηνείας της προηγούμενης ΚΥΑ δεν το έπαιρναν, αλλά εξακολουθεί να είναι ελλιπές και άδικο.

Η περιοχή μας, η ΠΕ Κοζάνης, όπως γνωρίζετε βιώνει την μεγαλύτερη ανεργία σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και βρίσκεται μπροστά στη μεγάλη κρίση που θα δημιουργήσει η απολιγνιτοποίηση. Μιας διαδικασίας που όλα δείχνουν ότι θα οδηγήσει την Δυτική Μακεδονία σε ακόμη μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας. Είναι πλέον καιρός να διορθωθεί αυτή αδικία για τους εργαζόμενους του δημοσίου και των Ο.Τ.Α των πόλεων της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας, που εξαιρούνται μέχρι και σήμερα από το επίδομα προβληματικής περιοχής. Ζητάμε λοιπόν την προσοχή, την υποστήριξη και την αμέριστη συμπαράστασή σας όσο πιο ενεργά γίνεται.»

Συνεχίζω την προσπάθεια και ευελπιστώ για τη δίκαιη αντιμετώπιση και αυτού του αιτήματος!

Στάθης Κωνσταντινίδης
Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Π.Ε. Κοζάνης

2 σχόλια στο άρθρο “Έγγραφο του Σ. Κωνσταντινίδη για το Επίδομα Προβληματικών Περιοχών για τους υπαλλήλους του Δημοσίου και των Ο.Τ.Α. Κοζάνης και Πτολεμαΐδας

  1. Στο τέλος το ζηλεύουμε,αυτό που ρεζιλεύουμε

    - Edit

    Απαντήστε

    Το επιδομα προβληματικης περιοχης που θεσπισθηκε πριν πολλα – πολλα χρονια για υπαλληλους συγκεκριμενους,πρεπει τωρα να δινεται σ’ ολους τους κατοικους απ την στιγμη της γεννησης!
    Ετσι που καταντησατε την χωρα,σ’ αυτα τα χάλια,μόνο απο επιδοματα θα ζουν οι κατοικοι της Π.Ε Κοζανης!
    Απ την στιγμη που παραδεχεσθε ολοι σας,οι ” αριστοι”πως η Π.Ε.Κοζανης βιωνει την μεγαλυτερη ανεργια σ’ ολοκληρη την Ευρωπαικη Ενωση,επομενο ειναι τα επιδοματα να γενικευθουν και να δινονται σ’ ο λ ο υ ς!!
    Παραβιαζετε ανοιχτες πορτες!
    Κομιζετε γλαυκας ες Κοζανην!!
    Ανακαλυψατε την πυριτιδα σημερα το πρωι μαλλον!!
    Αυτο που ξεκινησε η προηγουμενη κυβερνηση με τα επιδοματα σε συγκεκριμενους πολιτες,αυτο που γελοιοποιούσατε υμεις οι ‘ αριστοι” θα το κανετε θεσμό και μαλιστα το ζητατε επιμονα απο τον Υπουργο Εσωτερικων μεσω κοινοβουλευτικης υμών παρεμβασεως!!
    Βλεπετε την ,μετα λιγνιτη ,περιοχη να μετατρεπεται εις Κρανίου τόπον,βλέπετε συντρίμια και ναυάγια ανθρώπινα και σπευδετε να κρατησετε την Π.Ε.Κοζανης,έστω στο χείλος του γκρεμου….
    Τωωωρα ειναι αργα για δακρυα Στελλα η καλυτερα ” αριστοι” για να μην θεωρηθω και ….σεξιστης!!

  2. Στο τέλος το ζηλεύουμε,στελιος2

    - Edit

    Απαντήστε

    Τα επιδοματα που εδιδε η προηγουμενη κυβερνγση και προκαλουσαν τον γελωτα υμων των ” αριστων” ηταν ενα καμπανακι με ηχο καμπανας,μαλλον γνωριζε, οτι ουδεις αχαριστοτερος του ευεργετηθεντος,μαλλον γνωριζε οτι θα ξαναελθει στην εξουσια η επαρατος δεξια,εβλεπε οτι θα καταστρεψει παλι την οικονομια,οπως στην περιοδο της απολυτης καταστροφης της οικονομιας και την διαλυση της κοινωνιας,βλεπε αυτοκτονιες,βλεπε λιποθυμιες μαθητων στις αιθουσες και αλλα δεινά,ων ουκ έστι αριθμος!!
    Ενα να ξερετε ολοι οι δεξιοι της υποκρισιας και απαξιωσης του ελληνικου λαου,ενα μονο ενα: τα επιδοματα του Τσίπρα ηταν αποτελεσμα της δικια σας πολιτικης,πολιτικης ραγιαδισμου και υποταγης στην φράου μερκελ,σαν να βλεπω μπροστα μου εκεινη την σκηνη απο την τηλεοραση,σε διασκεψη κορυφης των ηγετων της ε ε.,βλεπω τον σαμαρα πισω απ ολους τους ηγετες,περιφρονημενο στην ακρη του φωτογραφικου ενσταντανε και την μερκελ να κανει νοημα στον σαμαρα να ελθει διπλα του και εκεινος με σκυμμενο κεφάλι να δινει γη και υδωρ στην μερκελ,γη και υδωρ,ξεπουλώντας τα παντα με μια καινουρια κατοχη,κατοχη συνεχεια εκεινης του ’41-’44!!
    Μια εικονα χιλιες λεξεις!!!
    Και μια ακομα εικονα!!
    Οταν συναντηθηκε η φράου μερκελ με τον μητσοτακη,ειπε η μερκελ: με τι θα ασχοληθουν οι ανθρωποι τωρα με την απολιγνιτοποιηση της περιοχης,της δυτικης μακεδονιας και ο μητσοτακης ειπε σε απταιστα γερμανικα:sie werden finden,was zu tun ist(θα βρουν αυτοι με τι θ’ ασχοληθουν)
    Τωρα θα εχουν και επιδοματα( zetzt haben sie auch Boni), θα προσθετα κι εγώ!!
    Τα επιδοματα της ” αριστειας”
    Lass den Schwanz des Esels nicht tropfen!( σιγα μην σταξει η ουρα του γαιδαρου,γερμανιστι!)
    Σε λιγο ξημερωνει μα,κοιμαστε εσεις
    μεθαει η αγαπη ,σαν το παλιο κρασι!!
    Αγαπη= εξουσια!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.