Χάος στη Γάζα: 9 νεκροί παλαιστίνιοι εκ των οποίων τρία παιδιά – Ρουκέτες στην Ιερουσαλήμ



Εννέα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στα αεροπορικά πλήγματα που εξαπέλυσε το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα. Μεταξύ των νεκρών είναι και τρία παιδιά.

Λίγο νωρίτερα, Παλαιστίνιοι υγειονομικοί ανέφεραν ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και πολλοί ακόμη τραυματίστηκαν σε αυτούς τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς.

Εκκενώθηκε το Τείχος των Δακρύων

Το απόγευμα εκατοντάδες Εβραίοι πιστοί εκκένωσαν σήμερα το απόγευμα το Δυτικό Τείχος, το γνωστό και ως Τείχος των Δακρύων, στην Ιερουσαλήμ.

Η εκκένωση αποφασίσθηκε μετά τις συγκρούσεις που προηγήθηκαν το πρωί στην Πλατεία Τεμενών και έπειτα από ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας στο Ισραήλ, ανακοίνωσε η αστυνομία.

«Μόλις ήχησε συναγερμός στην Ιερουσαλήμ. Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αρχίσει να απομακρύνουν εκατοντάδες ανθρώπους» που είχαν συγκεντρωθεί στο Τείχος και να τους μεταφέρουν σε ασφαλέστερα μέρη, ανέφερε η αστυνομία.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως εκτοξεύτηκαν επτά ρουκέτες από την Γάζα, και συναγερμοί ενεργοποιήθηκαν στην Ιερουσαλήμ και τις γύρω περιοχές. Πρόσθεσε πως συνεχίζεται η εκτόξευση ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα με στόχο το νότιο Ισραήλ.

Μάλιστα τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για 9 νεκρούς παλαιστίνιους όπως μεταδιδει το trt.

 

 

Ματαιώθηκε η πορεία για την Ημέρα της Ιερουσαλήμ

Η πορεία των χιλιάδων νέων Ισραηλινών που ήταν προγραμματισμένη για απόψε το βράδυ στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, προκειμένου να γιορταστεί η Ημέρα της πόλης, ματαιώθηκε λόγω των ταραχών που σημειώθηκαν νωρίτερα, ανακοίνωσαν οι οργανωτές.

«Η πορεία για τον «χορό των σημαιών» ματαιώθηκε. Δεν θα χορέψουμε σε μια διαιρεμένη Ιερουσαλήμ», ανέφερε η οργάνωση Am Kalavi που κάθε χρόνο οργανώνει αυτήν την πορεία για να γιορτάσει την κατάκτηση της Ανατολικής Ιερουσαλήμ από τις ισραηλινές δυνάμεις, το 1967.

Η πορεία, στην οποία συμμετέχουν συνήθως χιλιάδες νέοι, επρόκειτο να περάσει από την Πύλη της Δαμασκού, την είσοδο στην Παλιά Πόλη που βρέθηκε στο επίκεντρο των συγκρούσεων τις τελευταίες ημέρες.

Προκειμένου να αποφευχθούν νέες ταραχές, η αστυνομία αποφάσισε να αλλάξει τη διαδρομή ώστε οι συμμετέχοντες να μπουν στην Παλιά Πόλη από την Πύλη της Γιάφα, όμως οι διοργανωτές προτίμησαν να ακυρώσουν την εκδήλωση η οποία θεωρείται «προκλητική ενέργεια» από τους Παλαιστίνιους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, newsit.gr

2 σχόλια στο άρθρο “Χάος στη Γάζα: 9 νεκροί παλαιστίνιοι εκ των οποίων τρία παιδιά – Ρουκέτες στην Ιερουσαλήμ

  1. Τα παραμύθια!!

    - Edit

    Απαντήστε

    Ο Ισραήλ,ο εκλεκτός και περιούσιος λαός του θεού!
    Τον λαό που διάλεξε ο θεός να κηρύξει στον κόσμο το θελημά του!!
    Τον λόγο σου τον χόρτασα και ψωμί σου φάγε!

  2. Τρια παιδιά,τρεις θεοί!!

    - Edit

    Απαντήστε

    Οι απόγονοι του Αβραάμ,που σκοτώνουν και βρέφη παλαιστινίων προς δόξαν θεού!
    Τα παιδιά της αιμομειξίας είναι δυνατον ν’ αγαπήσουν τον συνανθρωπό τους,τους μοσουλμάνους;
    Ο,τι φτιάχναν στην Π Δ.,το κάνουν στους παλαιστίνιους!
    Και πριν απο καθε επίθεση,σίγουρα προσεύχονται στον θεό τους για να …σκοτώνουν περισσότερους εχθρούς……περισσότερα βρεφη!
    Το είπες Αισχύλε,πριν πολλα χρόνια ” μισώ όλους τους θεούς”
    Έβλεπες και αυτα που έγιναν χθες βραδυ….μεταξύ των νεκρών και τρία παιδιά..
    Ένας είναι ο θεός για σας ισραηλίτες,ενας ο θεος για τους παλαιστίνιους,ένας ο θεός για μας ,τρεις θεοί και τρία παιδιά νεκρά!
    Δόξα στους θεούς μας θα φτιάξουμε άλλα παιδιά…
    Και όλα αυτά σ’ ενα μέρος που δεν σταμάτησε ο πόλεμος,εδω και εκατονταδες χρονια!!
    Όταν ανακατεύονται πολλοι θεοί..αργεί να ξημερώσει…

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.