Πραγματοποιήθηκε η παγκόσμια διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Τα παιδιά της Διασποράς των Πέντε Ηπείρων εξιστορούν, μαθαίνουν και διηγούνται τα 200 χρόνια από την Επανάσταση της Ελλάδας μας»



Το Ινστιτούτο Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου Τήμενος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας συνδιοργανωτής στην εκδήλωση με τίτλο : «Τα παιδιά της Διασποράς των Πέντε Ηπείρων εξιστορούν, μαθαίνουν και διηγούνται τα 200 χρόνια από την Επανάσταση της Ελλάδας μας»

Το Σάββατο 8 Μαΐου 2021, πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η παγκόσμια διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Τα παιδιά της Διασποράς των Πέντε Ηπείρων εξιστορούν, μαθαίνουν και διηγούνται τα 200 χρόνια από την Επανάσταση της Ελλάδας μας», η οποία διοργανώθηκε από την κ. Στέλλα Κοκόλη, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής, σε συνεργασία με τον Διευθυντή του Γραφείου Παιδείας Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, κ. Αναστάσιο Κουλαρμάνη, την κ Σεβαστή Βαρυτιμίδου και την κ. Ελένη Γρίβα, Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Η εκδήλωση τελούσε υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν με ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις προσωπικότητες από τον χώρο της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης από την Αμερική, Ελλάδα, διάφορες χώρες της Ευρώπης και την Αφρική. Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο κ Θοδωρής Ψαλιδόπουλος, δημοσιογράφος της φωνής της Ελλάδας.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης, Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, ο κ. Αλέξανδρος Κόπτσης, Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η κ. Νικόλ Μαλιωτάκη, Βουλευτής ΗΠΑ και ο κ. Λεωνίδας Ραπτάκης, Γερουσιαστής.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.