Η ευλογημένη μάσκα των εμπαθών – Του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου



Του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου:

Χριστός Ανέστη !

Έχει περάσει πάνω από χρόνος που η μάσκα έχει γίνει κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Το μόνο μέρος που δεν φοράμε μάσκα (ακόμα) είναι μέσα στο σπίτι μας. Στους δρόμους την φοράμε, στην αγορά, στα σχολεία, στα super markets, στα αυτοκίνητα, στα αεροπλάνα … με λίγα λόγια παντού. Είναι εύκολο ; Όχι βέβαια. Ειδικά αν φοράς και γυαλιά είναι ακόμα δυσκολότερο, επειδή τα γυαλιά θολώνουν και πρέπει να έχεις πολύ ψηλά την μάσκα και τα γυαλιά απ’ έξω (το διαπιστώνω στο σχολείο).

Τελικά οι κυβερνήσεις ούτε να αναπνέουμε ελεύθερα δεν μας αφήνουν. Σε λίγο δεν θα μας επιτρέπουν ούτε να ζούμε ! Δεν ήταν όμως το θέλημα του Θεού να έχουμε κυβερνήσεις να μας κυβερνάνε. Ήταν αποτέλεσμα των αμαρτιών μας. Ας μην χαίρονται οι αντιεξουσιαστές, επειδή η άλλη επιλογή ήταν να μας κυβερνάει απ’ ευθείας ο Θεός με τους Κριτές και τους Προφήτες όπως τον λαό του Ισραήλ πριν τους Βασιλείς και όχι να μην υπάρχει καμία εξουσία όπως θα ήθελαν αυτοί. Όμως «ουδέν κακόν αμιγές καλού». Η μάσκα έχει και μερικές ευλογίες για εμάς που είμαστε γεμάτοι πάθη.

Μια από τις αιτίες που οι Έλληνες μετά τον εμφύλιο πόλεμο μείναμε ανώριμοι και ανεύθυνοι είναι ότι δεν εφαρμόσαμε τα λόγια του σοφού ασκητή αγίου Ισαάκ του Σύρου : «κρύψε τα μυστικά σου, τις πράξεις σου, τους πολέμους σου από κάθε άνθρωπο». Στο κάθε άνθρωπο βάλτε μέσα γονείς, αδέρφια, συζύγους, παιδιά, φίλους, συναδέλφους … Είχαμε την καρδιά μας ανοιχτή στους δικούς μας ανθρώπους κι αυτοί, με την καλή διάθεση να βοηθήσουν, την ρήμαζαν επειδή η καρδιά είναι πολύ ευαίσθητη για να την ακουμπάνε ξένα χέρια.

Ήρθε όμως η μάσκα να μας βοηθήσει να εφαρμόσουμε αυτά τα λόγια. Η μάσκα κρύβει το πρόσωπό μας μέχρι τα μάτια. Έτσι είναι δύσκολο να καταλάβουν οι άλλοι τι παίζεται στην καρδιά μας, αν πετάμε στα ουράνια ή αν έχουμε βουλιάξει στην κόλαση. Θυμάμαι παλιότερα στο σχολείο κάποιες δύσκολες μέρες με ρωτούσαν κάποιοι παρατηρητικοί μαθητές «τι έχετε κύριε;», ενώ τώρα με την μάσκα και να έχω κάτι δεν καταλαβαίνουν τίποτα.

Πόσες φορές στο παρελθόν οι άλλοι δεν καταλάβαιναν από τις εκφράσεις του προσώπου μας τις διαθέσεις μας, το αν μας πλήγωσαν κάποια λόγια τους, το αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με τις προτάσεις τους, το πώς νοιώθουμε … κι έτσι είχαν την άνεση να ελιχθούν και να πετύχουν εύκολα αυτά που ήθελαν. Τώρα όμως με την μάσκα είμαστε ασφαλισμένοι από όλα αυτά.

Ακόμα, επειδή είμαστε άνθρωποι εμπαθείς και αδύνατοι, το να βλέπουμε όμορφα πρόσωπα γυναικών ή ανδρών, μας γρατζουνάει την ψυχή (εκτός κι αν δεν ενδιαφέρεται να μας πολεμήσει ο Διάβολος). Βλέπετε δεν είμαστε όπως ο Αδάμ και η Εύα στον παράδεισο πριν την πτώση που ήταν γυμνοί και δεν ντρεπόντουσαν. Συμβούλευε ο άγιος Παΐσιος «καλύτερα να σε παρεξηγήσουν ότι δεν τους χαιρέτησες, παρά να σε γρατζουνάει μετά ο εχθρός» (εννοεί στον δρόμο μην κοιτάζεις τους άλλους).

Η μάσκα όμως ήρθε να μας βοηθήσει και σ’ αυτό. Με το πρόσωπο κρυμμένο μέχρι τα μάτια δεν φαίνεται η ομορφιά των ανθρώπων κι έτσι δεν ενοχλείται η ταλαίπωρη καρδιά μας. Έτσι βέβαια έχουν περιοριστεί και οι κεραυνοβόλοι έρωτες, που έβλεπε ο άντρας μια όμορφη γυναίκα και την ερωτευόταν αμέσως (εννοείται και το αντίστροφο).

Και στην Εκκλησία μέσα κατά την λατρεία, σου δίνει η μάσκα το πλεονέκτημα να απευθύνεσαι στον Χριστό και να Του λες μαζί με τον προφήτη Δαυΐδ :«ίδε την ταπείνωσίν μου και τον κόπον μου και άφες πάσας τας αμαρτίας μου» (ψαλμ.24,18). Δες Χριστέ μου που από τις πολλές μου αμαρτίες και τα πάθη, ούτε το πρόσωπό μου δεν είμαι άξιος να Σου δείξω και το κρύβω με τη μάσκα, συγχώρεσέ με, βοήθησέ με, θεράπευσέ με. Κάποιοι θεούσοι θεωρούν βλασφημία την μάσκα μέσα στην Εκκλησία, αλλά έχουν λάθος. Μακάρι να ήταν αυτές οι βλασφημίες μας !

Είναι λάθος όταν εικονίζουν τον Χριστό να κουβαλάει τον Σταυρό στην πλάτη Του. Όχι, τον Σταυρό Του ο Χριστός τον πήρε αγκαλιά και τον κουβαλούσε. Φυσικά δεν χωράει σύγκριση μάσκας και Σταυρού, αλλά μήπως κι εμείς την μάσκα να την φοράμε με ευγνωμοσύνη ;

Δεν γνωρίζω σε τι ποσοστό έχουμε προφύλαξη από τον κορονοϊό με την μάσκα. Εννοώ σε πόσες περιπτώσεις θα υπήρχε πραγματικά μόλυνση από τον κορονοϊό και την γλυτώσαμε επειδή φορούσαμε μάσκα. Φαντάζομαι δεν θα είναι μεγάλο το ποσοστό, αλλά εμείς επειδή δεν γνωρίζουμε πότε υπάρχει κίνδυνος για μόλυνση, φοράμε όλοι και παντού μάσκα.

Το σίγουρο όμως είναι ότι ο Θεός επιτρέπει μια ταλαιπωρία στην ζωή μας, μόνο αν πρόκειται να προέλθουν και αρκετά καλά (για την ψυχή μας) από την ταλαιπωρία, διαφορετικά δεν θα την επέτρεπε, επειδή είναι Παντοδύναμος και Φιλάνθρωπος.

18 σχόλια στο άρθρο “Η ευλογημένη μάσκα των εμπαθών – Του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου

    1. Παπαδόπουλος Χαράλαμπος

      - Edit

      Απαντήστε

      Σε όλο το άρθρο γράφω ότι η μάσκα είναι δοκιμασία, ταλαιπωρία, δεν μας αφήνει να χαρούμε τον αέρα, και απλώς έδειξα ότι έχει και κάποια καλά όπως και κάθε κακό και συ κατάλαβες ότι είναι ύμνος στην μάσκα ; Φοβάμαι καταμάγια ότι δεν είναι ειλικρινής η καρδιά σου !

      1. Τότε διάβασα άλλο άρθρο,κύριε Παπαδόπουλε.Το σώμα,η ομορφιά,οι καθόλα φυσιολογικές ορμές που έχει ο άνθρωπος,όλα αυτά που μας κάνουν ευτυχισμένους,για εσάς τους ούλτρα ορθόδοξους (και όχι μόνο,το ίδιο πάνω-κάτω συμβαίνει με τις περισσότερες θρησκείες) αποτελούν αμαρτίες,πειρασμοί και έργα του διαβόλου.Αναφέρεστε συνεχώς σε διδαχές και βίους αγίων που είναι ό,τι απάνθρωπο και ό,τι παράλογο.Και γιατί όλα αυτά;Να κερδίσω μια ”αιώνια ζωή”.Που δεν μπορεί να μου περιγράψει κανείς τι ακριβώς θα κάνω εις τους ατελείωτους αιώνες που θα διαρκεί.Και κανείς δεν γνωρίζει πως υπάρχει.Δικαίωμά σας,βέβαια,να πιστεύετε σε όποιες θεωρίες θέλετε.Ενα πράγμα να ξέρετε.Αν νομίζετε πως είστε παράδειγμα προς μίμηση,πλανάσθε πλάνην οικτράν.Παράδειγμα προς αποφυγήν είσθε,ειδικά για τη νεολαία

  1. Δηλαδη ο θεος της αγαπης και του ελεους επετρεψε να χαθουν και να χανονται εκατομμύρια ζωες για το καλο μας!!
    Φανταζεσθε να ηθελε και το κακο μας!

    1. Παπαδόπουλος Χαράλαμπος

      - Edit

      Απαντήστε

      Αφού επιλέγουμε να χαθούμε τι να κάνει κι ο Θεός; Σέβεται την ελευθερία μας. Θα μας πουν ποτέ την αλήθεια τι πήγε στραβά με τον κορονοιό ;

      1. Κ. Παπαδόπουλε αργήσατε να καταλάβετε,ή μάλλον ακόμα δεν καταλάβατε τι είναι η κατσμάγια.. Όπως οι λιπωδύτες έχει πολλά ονόματα.. Η καταμάγια έκανε διδακτορικό στα εκκλησιαστικά σκάνδαλα (ο Θεός ξέρει ποιά βαθειά ενοχή την καταδιώκει και έτσι βίσκει λίγη ανακούφηση). Βλέπει ράσο και παθαίνει αλλεργία, βλέπει Σταυρό και δαιμονίζεται, ακούει καμπάνα και ταράζεται. Άμα δει άρθρο πιστού ανθρώπου βγάζει αφρούς από το στόμα. Κάντε προσευχή !!! Συνεχίστε την θεάρεστη αρθρογραφία σας.
        ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !!

        1. καταμάγια-Αραψ σκέτο

          - Edit

          Απαντήστε

          Ωπα ρε φίλε.Σιγά-σιγά θα μας πεις πως είμαι ο εξαποδώ αυτοπροσώπως.Θα σκίσω το διδακτορικό μου και θα σταματήσω να βγάζω αφρούς όταν αρχίσετε να πληρώνετε το παπαδαριό σας από την τσέπη σας (και όχι από τους φόρους μου) και θα στέλνετε τα παιδιά σας στο κατηχητικό να τους γίνεται πλύση εγκεφάλου και όχι μέσα από το δημόσιο σχολείο.Τότε θα πάψω να σχολιάζω.Οποιος θέλει να πιστεύει σε παραμύθια μπορεί να το κάνει ελεύθερα,αρκεί να πηρώνει ο ίδιος το χόμπυ του.

          1. 1. Σε όλα τα πολιτισμένα κράτη ο πολίτης πληρώνει φόρους. Που θα κατανεμηθούν είναι δουλειά της πολιτείας. Οχι του πολίτη. Και εγώ πληρώνω φόρους και δεν θέλω να πάνε σε όπλα. Και όμως πάνε. Δεν διαμαρτύρομαι. Αυτό το απλό δεν το καταλαβαίνεις !!! πήγαινε στον ψυχολόγο σου.
            2. Όποιος δεν είναι χριστιανός δεν υποχρεούται να παρακολουθήσει το μάθημα των θρησκευτικών ! Δεν το γνωρίζεις ; Γιατί συνεχίζεις και γαυγίζεις :!
            ΕΧΕΙΣ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ !

  2. Τι έγινε κ.Παπαδοπουλε?εξαντλήσετε τη θεματολογία σας και τώρα ασχολείστε και με τις μάσκες?
    Καλό θα ήταν να πείτε κάνα δυο λόγια και για την αντιδραστική στάση του κλήρου απέναντι στην πανδημία.
    Τι λέτε?

  3. Συμβούλευε ο άγιος Παΐσιος…….
    Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που τον γνώρισα και μιλήσαμε τον Απρίλιο του1973 στην ιερά Μονή Σταυρονικήτα Αγίου Όρους. Ευωδία Χριστού !! Πραγματικά γνωρίζοντας τους Αγίους θαυμάζουμε το Θεό .

    1. Προσφυγοπουλα

      - Edit

      Απαντήστε

      Ανώνυμε των 10:48
      Πρώτον:η καταμαγια έχει ένα και μόνο όνομα(δεν έχει λόγο ναχει πολλά)
      Δεύτερον:
      Η λέξη λωποδύτης είναι τόσο βαριά που δεν υπάρχουν λόγια να πει κανείς για μια τέτοια έκφραση από το στόμα ενός “χριστιανού”
      Τρίτον:αφρούς βγάζεις εσύ κάθε φορά που σχολιάζεις!
      Τέταρτον:αλλεργικός με κάθε αντίθετη άποψη είσαι εσύ και όλοι οι όμοιοι σου!
      Πέμπτον:προσάπτεις ενοχές βαριές στην καταμαγια και όλους όσους έχουν τις ίδιες απόψεις,χωρίς να γνωρίζεις την ποιότητά τους την πραγματική
      Εκτον:οι παπάδες,τα ράσα και οι καμπάνες έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα απ’οτι νομίζεις,δηλ.ταραζουν εσένα και σε καλούν να υπερασπίσεις την δική σου ανάγκη ,κάτι σαν εξιλέωση!
      Έβδομον:θεάρεστο έργο επιτελεί κάποιος κυρίως όταν οι πράξεις του ταυτίζονται με τις απόψεις του και γω έχω κάθε λόγο να πιστεύω πως κάποιοι που βγάζουν πύρινους λόγους στην ζωή τους είναι υποκριτές!
      Όγδοον:ούτε μια φορά η καταμαγια δεν είχε απόψεις που συγκρούονται με την σταθερή της θέση
      Ένατον:ο κ.Παπαδοπουλος παρουσιάζει άρθρα με σκοπό να επηρεάσει κυρίως τη νεολαία και έχει θέσεις αναχρονιστικές γι’αυτό και η νεολαία στρέφει την πλάτη της
      Δέκατον:αρνειστε την ομορφιά της ζωής και περιμένετε έναν θάνατο να σας λυτρώσει.
      Εσείς έχετε το θέμα και κανείς άλλος!

  4. Προσφυγοπουλα

    - Edit

    Απαντήστε

    Ο ΘΕΟΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΜΙΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ,ΜΟΝΟ ΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΡΟΕΚΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΑ(ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ)ΔΙΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΡΕΠΕ,ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΣ
    ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΧΩ Κ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΤΕ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΣ!
    ΟΤΑΝ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΖΩΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ,ΠΕΙΝΑ,ΔΙΨΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΙΝΑ(ΕΔΩ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ)ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΕΛΘΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ;
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΛΛΑ ΣΤΕΚΟΜΑΙ ΣΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!
    ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΗ ΓΕΝΙΚΕΥΕΤΕ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΜΒΑΘΥΝΕΤΕ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΤΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΥΛΟΓΑ ΑΠΟΡΟΥΝ ΜΕ ΟΣΑ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ!

  5. Αυτό ακριβώς το ερώτημα ήθελε να ρωτήσει τον Θεό είπε ο Ντοστογιέφσκι την ωρα που πέθαινε. Νομιζω προσφυγοπουλα θα σε βοηθούσε πολύ αν διάβαζες Ντοστογιέφσκι και ειδικά τα τελευταία βιβλία του.

    1. Προσφυγοπουλα

      - Edit

      Απαντήστε

      Αυτό που κράτησα από τον Ντοστογιέφσκι είναι το εξής:
      Είναι καλύτερο να είσαι δυστυχισμένος και να γνωρίζεις το χειρότερο παρά να είσαι ευτυχισμένος στον παράδεισο των ηλίθιων!
      Επίσης:
      Καλύτερα να πηγαίνουμε προς τη λάθος κατεύθυνση στο δικό μας δρόμο,παρά να πηγαίνουμε προς τη σωστή κατεύθυνση στο δρόμο κάποιου άλλου!

  6. Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΟ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.
    ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ
    ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΦΟΒΟΤΑΝ ΘΑ ΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ.
    ΕΤΣΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ..
    Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΟΛΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΜΕ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ.
    ΜΕΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΚΑΠΕΛΑ ΑΠΟ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΦΟΡΑΜΕ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ ΤΩΝ ΕΞΩΓΗΙΝΩΝ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΜΕ ΕΞΩ ΜΕ ΑΥΤΑ.
    ΠΩΣ ΕΙΠΑΤΕ?ΒΛΑΚΕΙΕΣ?
    ΔΕ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΙ ΖΕΙΤΕ ΤΩΡΑ?
    Ο ΜΠΙΛ ΓΚΕΙΤΖ Ο ΤΖΕΦ ΜΠΕΖΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΠΟΥΡΛΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ……
    ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ.

    1. καταμάγια-Αραψ σκέτο

      - Edit

      Απαντήστε

      Εδώ σε έπεισαν πως υπάρχει μετά θάνατον ζωή που θα την κερδίσεις αν κάνεις αυτά που σου προστάζουν οι παπάδες (για να περνάν ζωή και κότα,αμοιβόμενοι πλουσιοπάροχα,μην κάνοντας απολύτως τίποτα)…

  7. Δε θα μου φανεί καθόλου περίεργο εάν κάποια στιγμή ζητήσουν οι παπάδες επίδομα πλήξης!(κάτι πιο βαρύ και από το ανθυγιεινό)!
    Ένα bonus για την τόσο ευεργετική προσφορά τους στο αμαρτωλό πλήθος!
    Φυσιολογικό θα τανε νομίζω………
    Δίνω ιδέες στον κ.Κασαπιδη που ξέρεις καμιά φορά!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.