Το ΚΙΝΑΛ Κοζάνης για την πειθαρχική δίωξη με πρόστιμο τριών μηνιαίων αποδοχών και δυσμενούς τοποθέτησης υπαλλήλου του Δήμου Σερβίων

 

ΚΙΝΑΛ Κοζάνης: Η διοικητική πρακτική και η επιρροή της στην τοπική ανάπτυξη – Με αφορμή την πειθαρχική δίωξη υπαλλήλου του Δήμου Σερβίων

Με ιδιαίτερη έκπληξη και ενδιαφέρον παρακολουθούμε την επιβολή από τον Δήμαρχο Σερβίων πειθαρχικής ποινής (πρόστιμο ύψους τριών μηνιαίων αποδοχών) και δυσμενούς τοποθέτησης (25 χλμ μακριά από την έδρα του Δήμου) σε υπάλληλο του Δήμου. Η ανησυχία μας εντείνεται από το γεγονός ότι εξαντλείται η αυστηρότητα των πειθαρχικών ποινών χωρίς την προηγούμενη εξάντληση των νομίμων διαδικασιών (ΕΔΕ) ελέγχου – διακρίβωσης των πραγματικών περιστατικών.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο Δήμος Σερβίων δεν αντέχει περαιτέρω εσωστρέφεια αλλά καλείται με όλες του τις δυνάμεις να καλύψει το χαμένο έδαφος ετών και να απαντήσει πειστικά στις αναπτυξιακές προκλήσεις της τρέχουσας δεκαετίας. Είναι πραγματικά άδικο για ένα Δήμο με εξαιρετικές προοπτικές να συγκεντρώνει πάνω του μονάχα αρνητική δημοσιότητα, εθνικού μάλιστα βεληνεκούς.

Καλούμε τον Δήμαρχο Σερβίων να αναστοχαστεί τις αποφάσεις του ώστε να επιστρέψει η ηρεμία μεταξύ των υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου Σερβίων και να μπορέσει ο ίδιος να ασχοληθεί απερίσπαστος με τα πραγματικά προβλήματα του τόπου του.

Ν.Ε. Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.