«Μαθαίνω για το DNA με ασφάλεια»: Δράση για μαθητές από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας

 

H 25η Απριλίου έχει ανακηρυχθεί ως Ημέρα του DNA, επειδή την ημερομηνία αυτή το 1953 ο Francis Crick και ο James Watson δημοσίευσαν στο περιοδικό Nature την εργασία τους για τη δομή του DNA, τη σημαντικότερη ανακάλυψη του 20ου αιώνα. Ο εορτασμός ξεκίνησε το 2003 από τις ΗΠΑ και από το 2012 έλαβε διεθνή χαρακτήρα.

Με αφορμή την ημέρα αυτή η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, ο ΣΕΕ Φυσικών Επιστημών Δυτικής Μακεδονίας και το ΕΚΦΕ Π.Ε. Κοζάνης συνδιοργανώνουν τη δράση «Μαθαίνω για το DNA με ασφάλεια» για μαθητές/μαθήτριες Δημοτικού (Στ’ τάξη), Γυμνασίου (όλες οι τάξεις) και Λυκείου (Α’ και Β’ τάξη).

Η δράση θα λάβει χώρα σε δύο φάσεις. Η Α’ φάση θα διεξαχθεί στο διάστημα από 25 Απριλίου έως 31 Μαΐου. Κατά το διάστημα αυτό οι μαθητές/μαθήτριες θα μπορούν να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες σχετικές με το DNA διαδικτυακά εξ αποστάσεως. Η φάση αυτή δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και θα υπάρχει η δυνατότητα σε όλους τους συμμετέχοντες να λάβουν έπαινο συμμετοχής. Ταυτόχρονα, οι μαθητές/μαθήτριες, εφόσον το επιθυμούν, έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στη Β’ φάση και να διεκδικήσουν δώρα για το σχολείο τους.

Για περισσότερες λεπτομέρειες οι ενδιαφερόμενοι/ες μαθητές/μαθήτριες μπορούν να επισκεφτούν τον σύνδεσμο της δράσης (κλικ εδώ).

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.