Επιστολή του Δημάρχου Εορδαίας προς τον Άδωνη Γεωργιάδη για τη λειτουργία του λιανεμπορίου χωρίς τον περιορισμό των click away συναλλαγών ενόψει της Πασχαλινής περιόδου

Κύριε Υπουργέ

Εν αναμονή των εξαγγελιών από πλευράς της Κυβέρνησης, σχετικά με την λειτουργία του λιανεμπορίου και των εμπορικών καταστημάτων ενόψει της Πασχαλινής περιόδου, θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας ότι η περιοχή της Εορδαίας είναι αυτή που δοκιμάστηκε σκληρότερα από την πανδημία και τις συνέπειες της, τόσο από πλευράς επιδημιολογικού φορτίου όσο και από πλευράς συνεπειών σε οικονομικό επίπεδο. Να θυμίσουμε ότι ο Δήμος Εορδαίας τέθηκε υπό καθεστώς αυστηρού lockdown από τα μέσα του Οκτώβρη του 2020 και εξήρθε αυτού μετά από 4 μήνες, για να μπει εκ νέου σε καθεστώς πολύ αυξημένου κινδύνου στο τέλος Μάρτη 2021. 

Όλο αυτό το διάστημα τα εμπορικά καταστήματα στην περιοχή μας ήταν κλειστά, μη έχοντας για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ούτε το δικαίωμα της click away συναλλαγής, συμβάλλοντας μεν στην προσπάθεια προστασίας της δημόσιας υγείας από την μία πλευρά, αλλά παρακολουθώντας παράλληλα την συνέχιση της δραματικής πτώσης του τζίρου τους, η οποία σήμερα τους έχει οδηγήσει σε απόγνωση.

Μόλις πριν μία εβδομάδα άνοιξαν αποκλειστικά με click away συναλλαγές, μία εξέλιξη η οποία δεν μπορεί δυστυχώς να δώσει την απαραίτητη ώθηση, έπειτα από μία τόσο μεγάλη χρονική περίοδο απραξίας και οικονομικού μαρασμού. 

Για αυτό κύριε υπουργέ ζητούμε από εσάς, εκφράζοντας παράλληλα την διογκούμενη αγωνία του επιχειρηματικού και του εμπορικού κόσμου του Δήμου Εορδαίας και λαμβάνοντας υπόψη την διαφαινόμενη κυβερνητική πρόθεση για σταδιακή και τηρουμένων των απαραίτητων μέτρων επιστροφή στην κανονικότητα και ενόψει της Πασχαλινής περιόδου, να ανοίξουν λιανεμπόριο και εμπορικά καταστήματα χωρίς τον περιορισμό της click away συναλλαγής, από το Σαββάτο 24 Απριλίου 2021, για να μπορέσει να υπάρξει πριν από την Μεγάλη Εβδομάδα ένα διήμερο  τόνωσης του τζίρου των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, οι οποίες όπως αντιλαμβάνεσθε έχουν πληγεί σε υπέρμετρο βαθμό.

Η από πλευράς σας θετική ανταπόκριση στο αίτημα μας, κρίνεται αναγκαία για την επιβίωση του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής μας.

Αναμένοντας τα περαιτέρω ευχαριστούμε εκ των προτέρων και βρισκόμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση.

O Δήμαρχος Εορδαίας

Παναγιώτης Ν. Πλακεντάς

 

 

 

 

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Επιστολή του Δημάρχου Εορδαίας προς τον Άδωνη Γεωργιάδη για τη λειτουργία του λιανεμπορίου χωρίς τον περιορισμό των click away συναλλαγών ενόψει της Πασχαλινής περιόδου

  1. Τωρα ειναι απασχολημενος,ψαχνει να βρει λαμπαδα – αρλεκίνο για το βαφτιστηρι και μετα θελει να μεσολαβησει για να τα βρουν οι καλογριτσας και στουρναρας που τα χαλασαν… στην χρηματοδοτηση του γιδοβοσκου απο τον στουρναρα!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.