Επιτροπή λοιμοξιολόγων στο Νοσοκομείο Κοζάνης – Όλα έτοιμα εφόσον χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί η ψυχιατρική κλινική για περιστατικά covid-19



Επιτροπή λοιμοξιολόγων με επικεφαλής τον Χαράλαμπο Γώγο, βρίσκονται στο Νοσοκομείο Κοζάνης για να εξετάσουν τις κατάσταση που επικρατεί λόγω του επιδημιολογικού φορτίου.

Ο κ. Γώγος ζήτησε από τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα και υπογράμμισε ότι όλα τα δεδομένα εξετάζονται για τους λόγους που η περιοχή παραμένει με υψηλό το επιδημιολογικό φορτίο.

Ο κ. Γώγος επεσήμανε επίσης, ότι τόσο με τους εμβολιασμούς του πληθυσμού αλλά και τα test, θα περιοριστεί το πρόβλημα στην περιοχή. Εν τω μεταξύ, μέσα στη μέρα θα υπογραφεί η σύμβαση για την μεταφορά των περιστατικών μη covid, σε ιδιωτική κλινική της Κοζάνης. Ωστόσο όλα είναι έτοιμα, εφόσον χρειαστεί, να χρησιμοποιηθεί και η ψυχιατρική κλινική.

Οι νοσηλευόμενοι της ψυχιατρικής κλινικής θα μεταφερθούν σε ιδιωτική δομή της πόλης. Αυτήν την στιγμή στο Νοσοκομείο Κοζάνης παραμένουν 15 κλίνες covid κενές.

Σύμφωνα πάντως με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Κοζάνης Στέργιο Γκανάτσιο, παρουσιάζεται πτωτική τάση προς στιγμήν, σύμφωνα και με τα δεδομένα των εισιτηρίων στο νοσοκομείο το Σαββατοκύριακο.

Από την πλευρά του ο Διοικητής της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτης Μπογιατζίδης, τόνισε ότι είναι συνεχής η επικοινωνία με τα Νοσοκομεία της περιοχής. Ο σχεδιασμός είναι έτοιμος για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, οπότε και θα χρησιμοποιηθούν κλίνες ακόμα και της ψυχιατρικής ώστε να υπάρξει δυνατότητα νοσηλείας εφόσον υπάρξει ανάγκη.

Δέσποινα Αμαραντίδου – ΕΡΤ

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Επιτροπή λοιμοξιολόγων στο Νοσοκομείο Κοζάνης – Όλα έτοιμα εφόσον χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί η ψυχιατρική κλινική για περιστατικά covid-19

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.