Καταγραφή απολυμένων Χειριστών Μηχανημάτων Έργου για υπαγωγή τους σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής για την οικονομική τους στήριξη



Αγαπητοί Συνάδελφοι

Η Ομοσπονδία Χειριστών Μηχανημάτων Έργου Ελλάδος, έπειτα από συνεχή επαφή και συνεργασία με τα σωματεία μέλη της, αναλαμβάνει πρωτοβουλία και δράση προκειμένου να στηρίξει μαζικά τον κλάδο μας, μέσω της συμμετοχής σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο και το Ελληνικό Δημόσιο.

Οι δράσεις της ΟΧΜΕΕ μπορούν να υποστηριχτούν και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής (ΕΤΠ), ταμείο το οποίο παρέχει στήριξη σε άτομα που χάνουν τη θέση εργασίας τους είτε εξαιτίας σημαντικών διαρθρωτικών αλλαγών στο παγκόσμιο εμπόριο λόγω παγκοσμιοποίησης, είτε εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης.
Στόχος δεν είναι άλλος από το να στηριχθούν οικονομικά όλοι οι άνεργοι απολυμένοι συνάδελφοι, καθώς και να αποκτήσουν εξατομικευμένες γνώσεις μέσο των προγραμμάτων όπου θα τους φανούν χρήσιμες και απαραίτητες για την αναζήτηση εργασίας.

Η Ομοσπονδία πρόκειται να υποβάλλει αίτηση-πρόταση προς στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής ΕΤΠ, η οποία θα στηρίζει οικονομικά και γνωσιακά τους συνάδελφους απολυμένους ανέργους στο επάγγελμα μας.

Ως εκ τούτου το Σωματείο μας ξεκινά τη διαδικασία συγκέντρωσης Αιτήσεων όλων μας των μελών που βρίσκονται σήμερα σε κατάσταση ανεργίας τουλάχιστον τους τελευταίους οχτώ (8) μήνες έτσι ώστε η Ομοσπονδία να προχωρήσει στην υποβολή της σχετικής πρότασης

Το πρόγραμμα θα είναι 300 ώρες κατάρτισης με συνολικές αποδοχές για τον συμμετέχοντα 2.000 € .

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μέλη του Σωματείου μας να συμμετέχουν στην καταγραφή αιτούντων (απολυμένων μελών) όπως επίσης και τον οποιοδήποτε μεμονωμένο συνάδελφο να αιτηθεί στην Ομοσπονδία στο τηλέφωνο 6946344043 ή στο email swfron.koz.69@gmail.com , έτσι ώστε να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε την χρηματοδότηση μέτρων στήριξης των μελών μας .

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 6946344043.

Για το Σωματείο Χειριστών Μηχανημάτων Έργου Ν. Κοζάνης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.