Αναδιάταξη των κλινικών του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης λόγω κορονοϊού – Τι συζητήθηκε στη σύσκεψη παρουσία του Αναπλ. Υπ. Υγείας Β. Κοντοζαμάνη



Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να παρθούν οι τελικές αποφάσεις σε ότι αφορά τη μετατροπή και άλλων κλινικών του Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης σε κλινική covid και όπως ανέφερε από την πλευρά του αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, οι όποιες αποφάσεις για την αντιμετώπιση της πίεσης που δέχεται το Νοσοκομείο από τα πολλά περιστατικά κορονοϊού αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο Τετάρτη.

Στη σύσκεψη που έγινε παρουσία του κ. Κοντοζαμάνη, υπήρξε προβληματισμός σε ότι αφορά την μετατροπή ολόκληρου του χειρουργικού τομέα σε κλινική για περιστατικά κορονοϊού και τη μεταφορά των εκεί ασθενών σε ιδιωτική κλινική της πόλης, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Κοζάνης, το κλιμάκιο πού πήγε σήμερα Τρίτη για να ελέγξει τις δυνατότητες που έχει η κλινική, διαπίστωσε ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε έκτακτα περιστατικά όπως είναι τα τροχαία, αλλά και άλλες σοβαρές περιπτώσεις.

Έτσι στη συζήτηση μπήκε και το θέμα της συνέχιση λειτουργίας της χειρουργικής κλινικής σε άλλο χώρο του Νοσοκομείου, ώστε να εξυπηρετούνται τα επείγοντα περιστατικά και με τον τρόπο αυτό θα δοθεί η δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν όλες οι κλίνες του χειρουργικού τομέα, που ξεπερνούν τις 60, για περιστατικά με κορονοϊό, καθώς η Μαιευτική κλινική που είχε μετατραπεί σε κλινική covid, την περασμένη εβδομάδα, διαθέτει ελάχιστες κλίνες οι οποίες και γέμισαν αμέσως. Στο νέο σχεδιασμό δεν αποκλείεται μάλιστα να έχουμε και την αλλαγή χρήσης της Μαιευτικής κλινικής για καθαρά έκτακτα χειρουργικά περιστατικά.

Παράλληλα ο κ. Κοντοζαμάνης εξήρε την προσπάθεια που κάνει το υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης, ενώ σε επίσκεψή του στο κτίριο του ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας ευχαρίστησε το προσωπικό για την άριστη αντιμετώπιση όλων των περιστατικών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας σε καθημερινή πλέον βάση μεταφέρει 80 περιστατικά σε Νοσοκομεία της περιοχής από τους τόπους κατοικίας των ασθενών, ενώ από την περασμένη Παρασκευή τα ασθενοφόρα μετέφεραν πάνω από 30 ασθενείς με κορονοϊό σε όμορα Νοσοκομεία τόσο της Κεντρικής όσο και της Δυτικής Μακεδονίας, από το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας δεν έκρυψε και την ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης και ευχήθηκε «να μην οδηγηθούμε στο ακραίο σενάριο». Παράλληλα ζήτησε από τους κατοίκους να συνεχίσουν να κρατούν «υπεύθυνη στάση» για να ξεπεραστεί και αυτή η δοκιμασία γιατί όπως ανέφερε «καλύτερα να προλαμβάνουμε παρά να θεραπεύουμε», ενώ έκανε έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν στο ΕΣΥ.

Τον υπουργό υποδέχτηκε ο διοικητής του Νοσοκομείου, Στέργιος Γκανάτσιος, ενώ στην Κοζάνη βρέθηκαν επίσης ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, Γιάννης Κωτσιόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου και ο διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Παναγιώτης Μπογιατζίδης.

Μετά το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης ο κ. Κοντοζαμάνης επισκέφτηκε το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Μάκης Νασιάδης για την ΕΡΤ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.