Επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη στα Νοσοκομεία Κοζάνης και Πτολεμαΐδας



Σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα αναμένεται να βρεθεί την Τρίτη 6 Απριλίου ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να δει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί στα δύο Νοσοκομεία της περιοχής, μετά και τη ραγδαία αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου του SARS COV-2, που παρατηρείται από τις αρχές Μαρτίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο κ. Κοντοζαμάνης, που συνοδεύεται από τον γενικό γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, Γιάννη Κωτσιόπουλο και τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ, Νίκο Παπαευσταθίου, μετά σύσκεψη που θα προεδρεύσει με τους διοικητές των Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης στις 10 το πρωί, στο αμφιθέατρο του ΕΚΑΒ αναμένεται να επισκεφθεί γύρω στις 2 το μεσημέρι, αρχικά το Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης «Μαμάτσειο» και στη συνέχεια το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπάρχει για την κατάσταση που επικρατεί στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, το οποίο δέχεται τις τελευταίες δύο εβδομάδες τη μεγαλύτερη πίεση, καθώς αναμένεται να οριστικοποιηθούν και τα νέα πλάνα με τις επεκτάσεις των κλινικών covid-19, μετά και την μετατροπή της Μαιευτικής, η οποία γέμισε σε ελάχιστα 24ωρα από περιστατικά κορονοϊού.

Ήδη από την Παρασκευή το βράδυ ξεκίνησαν και πάλι οι διακομιδές ασθενών με κορονοϊό σε κλινικές κυρίως των Νοσοκομείων της Φλώρινας και της Νάουσας, αλλά και της Βέροιας. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι και σήμερα το μεσημέρι έχουν μεταφερθεί στα τρία αυτά Νοσοκομεία περίπου 30 ασθενείς.

Ανάμεσα στα πρώτα πλάνα, που εξετάζει η Διοίκηση του Μαμάτσειου Νοσοκομείου είναι και η μετατροπή της Χειρουργικής Κλινικής σε Κλινική covid-19 και η μεταφορά των ασθενών σε ιδιωτική κλινική της πόλης της Κοζάνης. Την ίδια ώρα απομακρύνεται προς το παρόν το πλάνο της μετατροπής της Ψυχιατρικής Κλινικής σε covid-19, καθώς εξετάζονται και άλλες περιπτώσεις.

Μάκης Νασιάδης – ΕΡΤ

2 σχόλια στο άρθρο “Επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη στα Νοσοκομεία Κοζάνης και Πτολεμαΐδας

  1. Κανονικα επρεπε να ελθει ενας υπουργος,οπως στην πατρα!
    Αλλο πατρα,αλλο κοζανη!!
    Ειτε ελθει ειτε οχι,το ιδιο θαναι!!
    Εχασε η κυβερνηση τον ελεγχο!!
    Εδω ο κοσμος καίγεται και βουλευτης της ΝΔ πηγαινει στην εκπομπη ενος μένιου,του ” ανθρωπου” που ξεφτιλιζει το ανθρωπινο ειδος στις εκπομπες του!!
    Τοσα προβληματα αλυτα στην κοζανη κύριε Βουλευτα και συ συνομιλεις με τον μενιο,τον ανθρωπο που προστατευει ο χρυσοχοιδης με στρατιες αστυνομικων για να μην ανοιξει το στομα του,ο μανατζερ της Τζ…και τους καψει ολους;
    Οχι μονο πηρες μερος στην εκπομπη,αλλα σε εβρισε,σε μιλησε απαξιωτικα και συ μαζευτηκες ,λες και φοβηθηκες!
    Ποιον φοβηθηκες;εναν μενιο;
    Θυσιαζεται η αξιοπρεπεια ολων υμων των βουλευτων,των υπουργων,μπροστα σε ενα μενιο…
    Ποιος ζητησε την κεφαλην επι πινακι του βρούτση;ενας μενιος,ενα υπολοιπο….ενα..ενα…τιποτα…
    Καταντια!καταντια!καταντια!!
    Τα πετσο- ταισματα θα εχουν και απωλειε,συντομα μαλιστα!!

  2. Ο μενιος θα είναι μαζί του στην αποστολή? Για να μην δείρει πάλι κάνα βουλευτακο εκεί πάνω της νδουλας, λέω εγώ τώρα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.