Τριήμερες ανοιξιάτικες δράσεις για τη φύση και τα αδέσποτα ζώα διοργανώνει ο Δήμος Εορδαίας



Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων καθώς και την συμπλήρωση φέτος 75 χρόνων από την ίδρυση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ο Δήμος Εορδαίας διοργανώνει τριήμερες ανοιξιάτικες δράσεις για τη φύση και τα αδέσποτα ζώα, οι οποίες ξεκινούν αύριο Παρασκευή 2 Απριλίου και ολοκληρώνονται την Κυριακή 4 Απριλίου 2021.  

Στο πρόγραμμα των συγκεκριμένων εκδηλώσεων θα συμπεριλαμβάνονται δενδροφυτεύσεις και ενημερώσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών. Εδώ να σημειώσουμε ότι οι δράσεις συμπεριλαμβάνονται στις επετειακές εκδηλώσεις του Δήμου Εορδαίας, με αφορμή την συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα των δράσεων έχει ως εξής:

 

Παρασκευή 2 Απριλίου 2021:

Φύτευση 75 δένδρων στην περιοχή του Δημοτικού Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων Εορδαίας. Η δράση είναι στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Εορδαίας στην πρωτοβουλία «75 UN – 75 Trees UNAI SDG7»,  η οποία ξεκίνησε από τον UNAI Hub SDG7 (KEPA), με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 75η επέτειο της ίδρυσης των Ηνωμένων Εθνών, φιλοδοξώντας να συμβάλει στις παγκόσμιες προσπάθειες για την αναδάσωση του πλανήτη. 

 

Σαββάτο 3 και Κυριακή 4 Απριλίου 2021:

Εθελοντικές δενδροφυτεύσεις στην περιοχή του Δημοτικού Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων Εορδαίας, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης/ Ινστιτούτο Χημικών Διεργασιών & Ενεργειακών Πόρων (ΕΚΕΤΑ/IΔΕΠ), στο πλαίσιο του έργου Life Terra που έχει ως βασικό στόχο τη φύτευση 500 εκατομμυρίων δένδρων σε περιοχές της Ευρώπης μέχρι το 2025, για το μετριασμό της κλιματικής αλλαγής, την αποκατάσταση των εδαφικών οικοσυστημάτων και την ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινοτήτων σε θέματα περιβάλλοντος. Να υπογραμμίσουμε ότι θα φυτευτούν συνολικά 200 δένδρα, αριθμός συμβολικός της συμπλήρωσης 2 αιώνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

 

Κυριακή 4 Απριλίου 2021-Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων:

Ενημερωτική δράση σχετικά με την ιατρική φροντίδα, την περίθαλψη και τον τρόπο προστασίας των αδέσποτων ζώων. Διανομή περιλαίμιων (κολάρων) σήμανσης αδέσποτων ζώων. Η δράση θα λάβει χώρα στο Πάρκο Εκτάκτων Αναγκών Πτολεμαΐδας και θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί.

Βασικός αρωγός του Δήμου Εορδαίας στην διοργάνωση των τριήμερων ανοιξιάτικων εκδηλώσεων είναι ο ΑΔΜΗΕ, ενώ οπτικοακουστικό υλικό από το σύνολο των δράσεων θα αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Δημοτικού Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων Εορδαίας petarisma.gr (https://www.petarisma.gr)

Σημείωση: Το πρόγραμμα των δράσεων, θα πραγματοποιηθεί με αυστηρή τήρηση των αναγραφόμενων στην υπ’ αριθμ. ΔΙα/Γ.Π.οικ. 18877/2021 (ΦΕΚ 1194/Β/27-3-2021) απόφαση της Κυβέρνησης και των κανόνων υγιεινής, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.