Με γεμάτες ΜΕΘ και κλινικές covid 19 τα νοσοκομεία Κοζάνης και Πτολεμαΐδας συνεχίζουν την μάχη κατά της πανδημίας



Με γεμάτες τις ΜΕΘ καθώς και τις κλινικές covid 19 τα δυο Νοσοκομεία Κοζάνης και Πτολεμαΐδας συνεχίζουν να δίνουν την μάχη κατά της πανδημίας, με την κατάσταση να δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας, για μια ακόμη φορά.

Η εκτόξευση και πάλι των ενεργών κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, που ξεπερνούν τα 700 στην ΠΕ Κοζάνης, ήταν και η αιτία να βρίσκεται και πάλι η περιοχή σε επίπεδο υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου.

Αύξηση υπήρξε τις τελευταίες ημέρες και στις διακομιδές από το ΕΚΑΒ, Δυτικής Μακεδονίας στα Νοσοκομεία της περιοχής με το ποσοστό να αγγίζει το 70% των περιστατικών να αφορά σε θετικά και ύποπτα κρούσματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν μειωθεί οι διακομιδές διασωληνωμένων, ενώ μικρότερος είναι ο χρόνος νοσηλείας των ανθρώπων, που μεταφέρονται στα νοσοκομεία, με τις ηλικίες να κυμαίνονται από 40 έως 65.

Η Π.Ε Κοζάνης για μια ακόμη φορά βρίσκεται στο βαθύ κόκκινο, με την τοπική κοινότητα Γαλατινής να παραμένει μέχρι την επόμενη Παρασκευή 5 Απριλίου σε ειδικό καθεστώς ολικής καραντίνας.

Η ανησυχία εντείνεται σε περιοχές, που εμφανίζονται νέες μολύνσεις, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, για να αξιολογηθεί η κατάσταση και να ελεγχθεί η διασπορά.

ΕΡΤ Κοζάνης: Σύνταξη – Δέσποινα Αμαραντίδου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.