9 ραδιοφωνικά σχολεία από Ελλάδα και Κύπρο ενώνονται για να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης – Συμμετοχή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας

Εννέα ραδιοφωνικά σχολεία από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο ενώνονται, να γιορτάσουν την Άνοιξη με Ποίηση και Μουσική! Εννέα σχολεία στο σήμερα, βιώνοντας τις νέες εκπαιδευτικές συνθήκες με την εξ αποστάσεως διδασκαλία, με την αποκρυσμένη επικοινωνία και συνεργασία, δίνουν τον λόγο στα παιδιά επιστρατεύοντας την αστείρευτη φαντασία τους, να εκφράσουν σκέψεις και συναισθήματα με αισιοδοξία μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες. Η συνεργασία γίνεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος eTwinning με τίτλο: «Μελο…ποιητικές ιστορίες στο European School Radio” και θα παρουσιαστεί ραδιοφωνικά στο European School Radio την Κυριακή 21 Μαρτίου 2021 στις 15.00, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.

Το Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Φιλλύρας Ροδόπης, το Δημοτικό Σχολείο Κωνσταντινουπόλεως (Στρόβολος) Κύπρου, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρχανών, το Δημοτικό Σχολείο Πύργου Αστερουσίων, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας, το 8ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου Αττικής, το Νηπιαγωγείο Όσσας, το Νηπιαγωγείο Παραλίας Βέργας Μεσσηνίας και το 12ο Νηπιαγωγείο Βέροιας συνθέτουν ένα κοινό εικαστικό έργο με τον τίτλο: «Ψηφιακός Κήπος», περπατάνε νοητικά και ζουν το ταξίδι εκεί μέσα από ένα πρωτότυπο ηχοτοπίο που ζωντανεύει την εικόνα, ανακαλύπτουν τη μαγεία του λόγου στην ποίηση, απαγγέλουν ποίηση για την Άνοιξη και επενδύουν ηχητικά ταξιδεύοντας τον ακροατή σε μαγικά μονοπάτια. Επιπλέον, συνθέτουν κόμικ απεικονίζοντας συνθέτη και ποιητή ή στιχουργό κάνοντας έναν υποθετικό διάλογο για τη μελοποιημένη ποίηση και φιλοξενούν τον καλλιτέχνη Τάσο Ιωαννίδη για να τους ζεστάνει με τη διαδικτυακή συντροφιά του και να τους παραχωρήσει μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη για τη μουσική, τον λόγο, την έμπνευση και την αστείρευτη αγάπη για δημιουργία.

Συντονιστείτε μαζί μας την Κυριακή 21 Μαρτίου 2021 στις 15.00, στο European School Radio, Το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο http://europeanschoolradio.eu/el!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.