Υπογραφή ΕΣΣΕ από ΔΕΗ, Υπουργείο Εργασίας και ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ – Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης



Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης:

ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ-ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΜΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΝ Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΩΝ ΜΕΡΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΡΟΠΗΜΕΝΗ !!! ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ ….. τάδε έφη Ηράκλειτος πέντε αιώνες πριν την γέννηση του Χριστού!

Με πολύ μεγάλη αγάπη περιβάλει η κυβέρνηση το Συνδικαλιστικό Κίνημα (Σ.Κ.) και ιδιαίτερα αυτό της ΔΕΗ. Την αδυναμία του για την επιχείρηση και το προσωπικό της, δεν την κρύβει σε κάθε ευκαιρία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης …….

Κυβέρνηση και Σ.Κ. ΟΛΟΙ τρέμουν τα μελλούμενα! Οι κρατούντες γιατί οσφρίζονται τις επερχόμενες (αλλεπάλληλες) εθνικές εκλογές με την απλή αναλογική, χωρίς πρόβλεψη …. Το Σ.Κ. γιατί προβλέποντας ίσως, υπέκυψε αμαχητί και πρόωρα στα θελήματα του νέο-ετοιμαζόμενου ισοπεδωτικού εργασιακού νόμου Χατζηδάκη …. Γι’ αυτό θέλουν ΟΛΕΣ οι πλευρές 3ετή Σύμβαση;;;;

Τα στελέχη της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δεν πρέπει να παραβλέπουν ότι οι συμβάσεις που σώζουν ακόμα εργαζόμενους και συνταξιούχους της ΔΕΗ προέρχονται από τα έτη 1989 & 1990. Χρόνια με αλλεπάλληλες εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις. Οι παλαιοί εργαζόμενοι τα γνωρίζουν ας τα μεταφέρουν και στους νέους.

Όλη η συζήτηση έγινε στα στενά όρια της υπογραφής ΕΣΣΕ και πάρθηκαν αποφάσεις, χωρίς το σκεπτικό ότι οι σημερινοί εργαζόμενοι θα είναι αυριανοί συνταξιούχοι. Ίσως μάλιστα ορισμένοι συνδικαλιστές να είναι και σήμερα «συνταξιούχοι» (συμπληρωμένα χρόνια προϋπηρεσίας και όρια ηλικίας – ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ) και δεν το γνωρίζουν ….

Καμία απόφαση-πρόταση της Ομοσπονδίας για δέσμευση Κυβέρνησης και ΔΕΗ για επανεξέταση τουλάχιστον της επέκτασης του χρονικού ορίου λειτουργίας λιγνιτικών μονάδων. Πότε; Τώρα που έγινε λόγω καιρικών συνθηκών, ολοφάνερη η ανεπάρκεια τροφοδοσίας Η/Ε του συστήματος και σύρθηκαν να ξαναβάλουν οκτώ λιγνιτικές σε λειτουργία.

Τώρα που αλλοτινοί εχθροί έγιναν σύμμαχοι (;) Χρ. Λιάγγα Καθημερινή, Αδ. Αδαμόπουλος energia gr κ.α. με τα πρωτοσέλιδά τους. Τώρα που το βαθύ σκοτάδι γίνεται ακόμα πιο ορατό για το μέλλον των απολιγνιτοποιημένων περιοχών και η αγωνία των κατοίκων των δυο ενεργειακών κέντρων (Μεγαλόπολης-Πτολεμαΐδας) φτάνει στα ύψη. Δώστε έστω εξ αποστάσεως τον αγώνα ….

Οι πολλές θητείες σε πρώτες θέσεις στο ίδιο όργανο, είναι μια από τις βασικές αιτίες που οδηγούν το Σ. Κ. στον “πάτο”! Αλλά πως να τις περιορίσουν όταν το βουλευτικό αξίωμα έχεις το δικαίωμα να το κρατάς και να το διεκδικείς (δια των απογόνων) και μετά θάνατον. Μάλιστα η προηγούμενη κυβέρνηση για να τα ισοπεδώσει όλα, άπαξ θητείες λ.χ. Δ.Σ./ΔΕΗ κ.α. τις μετέτρεψε σε θητείες για πάντα.

Είναι αντικειμενικά “εγκληματική” η υπογραφή τριετούς ΕΣΣΕ γιατί το Σ.Κ. δεν μπορεί σήμερα να δώσει ολοκληρωτικούς μετωπικούς αγώνες και μόνο ο “κλεφτοπόλεμος-ανταρτοπόλεμος” σε κάθε ευκαιρία μπορεί να δώσει κάποιες νίκες. Και η υπογραφή 3ετούς ΕΣΣΕ όσο να είναι περιορίζει.

Από που πηγάζει η αισιοδοξία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ότι με τριετή σύμβαση διασφαλίζονται τα συμφωνηθέντα; Οι κυβερνήσεις και δη η σημερινή έδειξε εντελώς αναξιόπιστη. Όταν θέλει να σε “τσαλακώσει” το κάνει ανενδοίαστα (ΕΣΣΕ για μειωμένο τιμολόγιο) και σε Υπογεγραμμένες Συλλογικές Συμβάσεις. Γιατί να τιμήσει την υπογραφή της σ’ αυτήν την ΕΣΣΕ ;;;;;

Η ψήφιση του νέου εργατικού-συνδικαλιστικού νόμου είναι προ των πυλών. Το Σ.Κ. δεν πρέπει να πέσει αμαχητί.

Δεν δικαιούται να αφήσει ανεμπόδιστη την «προέλαση» Χατζηδάκη. Αυτή η νοοτροπία του προκαταβολικά ηττημένου, δίνει περίσσιες δυνάμεις και θράσος στον «κατακτητή» να πάρει κι άλλα κι άλλα, να τα πάρει όλα!

Εκτός αν συμβιβαστήκαμε με την ιδέα ότι εδώ που έφτασε το Σ. Κ. πρέπει κυριολεκτικά να πατώσει (το συντηρούν έντεχνα οι κρατούντες) για να αναγεννηθεί από τις στάχτες του!

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Υπογραφή ΕΣΣΕ από ΔΕΗ, Υπουργείο Εργασίας και ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ – Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.