Μικρές προσαρμογές στα ισχύοντα μέτρα έρχονται τις επόμενες ώρες



Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε χθες κάποιες αλλαγές στα μέτρα «ώστε να γίνουν εκ νέου ενεργοί οι πολίτες μας». Από την κυβέρνηση μιλούν για «βαλβίδα αποσυμπίεσης και εκτόνωσης» των πολιτών, οι οποίοι βρίσκονται σε εγκλεισμό για μεγάλο διάστημα. Πρόκειται, ουσιαστικά, για μικρές προσαρμογές στα μέτρα και σε καμία περίπτωση για άνοιγμα και άρση του lockdown.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να γίνουν οι εν λόγω προσαρμογές, οι οποίες θα αφορούν στην κατάργηση του ορίου μετακινήσεων των 2 χλμ. και την αλλαγή του ωραρίου απαγόρευσης μετακινήσεων τα ΣΚ (από τις 7 το απόγευμα στις 9), άνοιγμα των κομμωτηρίων αλλά και των αρχαιολογικών χώρων. Η προσαρμογή αυτή στα μέτρα κρίνεται απαραίτητη και λόγω της κούρασης των πολιτών, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η μέρα μεγαλώνει και ο καιρός βελτιώνεται, με την παραμονή σε εξωτερικούς χώρους να λειτουργεί σαν βαλβίδα αποσυμπίεσης, χωρίς να επιβαρύνει την εξέλιξη της πανδημίας.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.