Επίσκεψη της Καλλιόπης Βέττα στη Μεσιανή – «Όχι στην άναρχη ανάπτυξη των ΑΠΕ»

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα, μαζί με τον Συντονιστή της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Κοζάνης κ. Κώστα Πασσαλίδη, και τα μέλη της Ν.Ε. κκ. Κώστα Μιμίκο και Δημήτρη Τσίπρα, επισκέφθηκαν τη περιοχή ΄΄Μάνα Νερού’’ όπου συναντήθηκαν με τους Προέδρους των Κοινοτήτων Μεσιανής και Βαθύλακου, κκ. Κώστα Κωνσταντινίδη και Μπάμπη Χαραλαμπίδη, αντίστοιχα.

Στην επίσκεψη, κεντρικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε η αναστάτωση που έχει προκύψει στην περιοχή και η συνεπακόλουθη εναντίωση των κατοίκων για την καταστροφή του δάσους λόγω των σχεδίων τοποθέτησης φωτοβολταϊκών πάρκων.

Επισημάνθηκε από όλους ότι η ανάπτυξη ΑΠΕ είναι ένας θεμιτός και αναγκαίος στόχος, ωστόσο, η έλλειψη χωροταξικού και η άναρχη ανάπτυξη φωτοβολταϊκών οδηγεί σε μια εκτεταμένη εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της ΠΕ Κοζάνης με το άλλοθι της πράσινης ανάπτυξης και της καθαρής ενέργειας.

Η κ. Βέττα, καταδίκασε πλήρως τις όποιες σκέψεις και ενέργειες για την καταστροφή του δάσους της Μεσιανής, ενώ ανέφερε ότι ο σεβασμός στο περιβάλλον, η προάσπιση του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα, η κοινωνική συναίνεση και τα αντισταθμιστικά μέτρα αποτελούν ανελαστικές προϋποθέσεις για την ανάπτυξη των ΑΠΕ στην ΠΕ Κοζάνης.

Τέλος, επεσήμανε ότι κανείς επενδυτής ή θεσμικός φορέας δεν μπορεί να εκμεταλλεύεται το νομοθετικό κενό ή την προνομιακή πρόσβαση στην πληροφορία για προσπορισμό κέρδους σε βάρος της κοινωνίας ή των επενδυτικών φορέων σε μια εποχή που, ελέω της βίαιης απολιγνιτοποίησης, οι προοπτικές ανάπτυξης έχουν περιοριστεί δραστικά.

Οι αξίες της ισότητας, της νομιμότητας, της διαφάνειας και της πολιτικής ηθικής είναι αδιαπραγμάτευτες και ισχύουν για όλες και όλους που αναλαμβάνουν μια θέση ευθύνης στον δημόσιο χώρο.

Καλλιόπη Βέττα
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ΠΕ Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.