Ο Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Ν. Κοζάνης γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Γαλλοφωνίας δίνοντας ένα θετικό μήνυμα



Ο Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Ν. Κοζάνης, επ’ ευκαιρίας της Παγκόσμιας Ημέρας Γαλλοφωνίας στις 20 Μαρτίου και επιθυμώντας να περάσει ένα αισιόδοξο μήνυμα στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, οργανώνει στα τμήματα Γαλλικών της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού Κοζάνης από 16 έως 22 Μαρτίου την διαδικτυακή δράση :

« Passons un message positif ! » , « Ας περάσουμε ένα θετικό μήνυμα ! »

Οι μαθητές/τριες θα έχουν την ευκαιρία να στείλουν σε όλο τον κόσμο, στα γαλλικά και στα ελληνικά, θετικά μηνύματα απαγγέλλοντας αποφθέγματα σπουδαίων Γάλλων λογίων ή γαλλικές παροιμίες, να τα απεικονίσουν με μία ζωγραφιά ή ακόμη και να τα μαγνητοφωνήσουν, κατόπιν γραπτής συγκατάθεσης του κηδεμόνα τους, και να τα ανεβάσουν στο padlet που έχει δημιουργήσει ο Σύλλογος αποκλειστικά για αυτόν τον σκοπό. Επιπρόσθετα, θα ενημερωθούν από τους/τις εκπαιδευτικούς Γαλλικής γλώσσας Ν.Κοζάνης για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Γαλλοφωνίας, του οποίου η Ελλάδα αποτελεί μέλος μαζί με άλλες 56 χώρες ανά τον κόσμο, και πώς η γνώση των γαλλικών μας κάνει μέρος μίας παγκόσμιας δυναμικής κοινότητας και ποια είναι τα οφέλη της.

Μία αισιόδοξη εκδήλωση με το βλέμμα στραμμένο στην ουσία της εκπαίδευσης: την συναισθηματική και πνευματική ενδυνάμωση της νέας γενιάς.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.