Καστοριά: Ήθη και έθιμα της Αποκριάς – Συμβολικό βίντεο από το Δήμο Καστοριάς



Ο Δήμος Καστοριάς, στο πλαίσιο εορτασμού της Αποκριάς, είχε προγραμματίσει διάφορες δράσεις και εκδηλώσεις, διαδικτυακές και μη, όμως λόγω των νέων περιοριστικών μέτρων, δεν δόθηκε η σχετική άδεια από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ως εκ τούτου ακυρώθηκαν τα πάντα, όπως επίσης και το ποσό που είχε δεσμευτεί για τον σκοπό αυτό.

Παρ’ όλα αυτά, ο Δήμος Καστοριάς δημιούργησε ένα συμβολικό βίντεο, χρησιμοποιώντας αρχεία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, όπου περιγράφονται τα ήθη και έθιμα της Αποκριάς συνοπτικά αλλά πολύ παραστατικά από τη Μαρούλα Γκαμπέση.

Σε πείσμα των καιρών και των δύσκολων καταστάσεων που βιώνουμε λόγω της πανδημίας, επιβάλλεται να κρατάμε ψηλά την αισιοδοξία μας με την ελπίδα ότι πολύ σύντομα θα έχουμε την ευκαιρία να ανταμώσουμε και πάλι όλοι μαζί.  

Το βίντεο θα κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 14 Μαρτίου 2021, ώρα 17:00 από το κανάλι youtube Ήθη και έθιμα της Αποκριάς στην Καστοριά – YouTube  και από τη σελίδα fb https://www.facebook.com/dimoskastorias του Δήμου Καστοριάς

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.