Η Αστυνομία του Χρυσοχοΐδη; Του Αργύρη Αργυριάδη



Του Αργύρη Αργυριάδη, Δικηγόρου Παρ’ Αρείω Πάγω:

Οι εικόνες «ξυλοφορτώματος» με χρήση αστυνομικής ράβδου (γκλομπ) ενός νεαρού στη Νέα Σμύρνη δεν περιποιούν τιμή σε κανέναν. Ιδίως δεν συνάδουν με ένα ευνομούμενο κράτος, όπως όλοι θέλουμε να είναι η Ελλάδα. Ο νεαρός  μπορεί να προκάλεσε μπορεί και όχι. Μπορεί να πει κανείς – βλέποντας την αποσπασματική εικόνα στα social media – ότι αντιστάθηκε στην «προσαγωγή» του. Κάλλιστα, όμως μπορεί να υποστηριχθεί ότι απλώς προσπάθησε να αποφύγει μια αναίτια βία σε βάρος του. Οι αστυνομικοί έλεγχοι, οι έρευνες και οι προσαγωγές οφείλουν να τελούν υπό την τήρηση των αρχών της νομιμότητας και της αναλογικότητας. Και η τηλεοπτική εικόνα των συγκεκριμένων γεγονότων της Νέας Σμύρνης δείχνει το ακριβώς αντίθετο…

Ωστόσο, η αντίδραση κομμάτων και μέσων ενημέρωσης κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση; Για να απαντηθεί το ερώτημα πρέπει να ορίσουμε τι εννοούμε «σωστή κατεύθυνση». Εάν κάποιος επιθυμεί να κερδίσει πόντους στο παιχνίδι του πολιτικού εντυπωσιασμού, «να δημιουργήσει πρόβλημα» στην εκάστοτε κυβέρνηση, προφανώς αυτή είναι η κατεύθυνση που πρέπει να κινηθεί. Είναι όμως, πράγματι ορθή; Ή μήπως είναι άλλη μια πολιτική πομφόλυγα, ένα δελτίο τύπου – πυροτέχνημα που ουδόλως συμβάλλει είτε στη γόνιμη αντιπολίτευση είτε στη διόρθωση των «κακώς κειμένων».

Και εάν εντέλει δεν είναι αυτή η «ορθή αντίδραση» τότε ποια είναι;  Η απάντηση είναι ευχερής, εάν όλοι συνομολογήσουμε τα ακόλουθα:

  1. Η συλλογική ασφάλεια, η διασφάλιση των εννόμων αγαθών του καθενός και της δυνατότητάς του να τα απολαμβάνει ελεύθερα, ασκώντας τα δικαιώματα που του αναγνωρίζει το Σύνταγμα, αποτελεί αυτονοήτως θεμελιώδη υποχρέωση του Κράτους.
  2. Ο Συνήγορος του Πολίτη έχει εδώ και περίπου δύο δεκαετίες διαπιστώσει σε έκθεσή του, ότι «η συμπεριφορά κάποιων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. υπερβαίνει τα όρια της έλλειψης επαγγελματισμού και εισέρχεται σαφώς στο χώρο όχι απλώς του υπηρεσιακώς αντικανονικού αλλά και αυτής καθ’ εαυτής της παραβατικότητας».  Και προφανώς η έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη δεν αναφερόταν μόνον σε σοβαρά κρούσματα εγκληματικότητας αστυνομικών υπαλλήλων, που θα μπορούσαν να ερανισθούν από  το ίδιο το αστυνομικό δελτίο του ημερήσιου τύπου (λ.χ. συμμετοχή αστυνομικών σε δίκτυα «προστασίας» καταστημάτων, έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών, διακίνησης αλλοδαπών γυναικών κλπ.) αλλά «στον σκοτεινό, εν πολλοίς, αριθμό παραβατικών συμπεριφορών που εκδηλώνονται κατά την επαφή του απλού πολίτη – και σε βάρος των δικαιωμάτων αυτού- µε ενέργειες αστυνόμευσης, ιδίως δε µε τη μορφή της αδικαιολόγητης προσφυγής σε μέτρα φυσικού καταναγκασμού». Είναι προφανές, λοιπόν, ότι δεν μπορεί να υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι μπορούν ευχερώς να παραβιάζουν συστηματικά και δημοσίως το νόμο, χωρίς συνέπειες, θέτοντας ακόμη σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα συνανθρώπων μας.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, ποια είναι εντέλει η «ορθή απάντηση»; Εκείνη που θα συμβάλλει να μην συζητάμε τρεις και λίγο το ίδιο θέμα. Εκείνη που δεν εξαντλείται στην αξίωση παραίτησης του Χρυσοχοΐδη, του Τόσκα του «Χ» ή του «Ψ». Εκείνη που αναζητεί λύσεις μακροπρόθεσμης διάρκειας και όχι αποσπασματικές. Συνεπώς, θα περίμενε κανείς από την αξιωματική αντιπολίτευση και κάθε άλλο πολιτικό κόμμα να ζητεί άμεσα:

α) την αλλαγή του πειθαρχικού δικαίου των αστυνομικών. Δυστυχώς, ελάχιστες ΕΔΕ κατέληξαν στην απόδοση ευθυνών. Η πειθαρχική δίωξη κινείται είτε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου δημοσίας τάξης είτε από την ιεραρχία της αστυνομίας, αλλά πάντοτε διεξάγεται εντός του σώματος δίχως εχέγγυα αμεροληψίας και ανεξαρτησίας. Θα μπορούσε να κινείται  από τον εισαγγελέα πρωτοδικών του τόπου της υπηρεσίας του αστυνομικού οργάνου και πειθαρχική δικαιοδοσία θα ασκούσαν τα συμβούλια του πλημμελειοδικείου και του εφετείου σε πρώτο και δεύτερο βαθμό, αντίστοιχα. Σημειωτέον ότι αυτό συμβαίνει σήμερα κατ’ εξαίρεση δυνάμει του άρθρου 9 Ν. 1756/1988 όταν τα αστυνομικά όργανα αρνούνται να εκτελέσουν παραγγελίες των δικαστικών αρχών και να παρέχουν τη βοήθειά τους σ’ αυτές. Προφανώς, θα μπορούσε το ρόλο αυτό να υπηρετήσει και κάποια ανεξάρτητη αρχή, αλλά η σχέση κόστους – οφέλους συνηγορεί στη διατήρηση, τουλάχιστον στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, υφιστάμενων δομών δικαιοδοτικού και πειθαρχικού ελέγχου.

β) την ενσωμάτωση κάμερας με λήψη ήχου στο κράνος ή στη στολή εκάστου αστυνομικού. Τούτο θα λειτουργούσε διττά. Από τη μια θα προστάτευε τον κάθε καλόπιστο αστυνομικό από άδικες επιθέσεις σε βάρος του (καθόσον η εικόνα και ο ήχος θα μπορούσαν κάλλιστα να επιβεβαιώσουν τους ισχυρισμούς του περί αναγκαιότητας χρήσης βίας) και από την άλλη θα λειτουργούσε ως μέσο αυτοπεριορισμού (καθένας όταν γνωρίζει ότι καταγράφεται είναι πιο προσεκτικός στο τι λέει και τι πράττει). Άλλωστε κάμερες υπάρχουν σήμερα ενσωματωμένες στις στολές των περισσότερων αστυνομικών του δυτικού κόσμου.

γ) καλύτερη εκπαίδευση αστυνομικών ιδίως στην αντιμετώπιση συναφών περιστατικών και δ) διαρκής επαναξιολόγηση και ψυχολογική υποστήριξη των αστυνομικών οργάνων. Η πίεση που δέχονται καθημερινά και οι εν γένει συνθήκες διαβίωσής τους επιβάλλουν η πολιτεία να τους παράσχει όχι μόνον υλική αρωγή αλλά και διαρκή ψυχολογική υποστήριξη.

Τα φαινόμενα αστυνομικής βίας δεν θα εκλείψουν με δελτία τύπου, ανακοινώσεις και λεκτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ των κομμάτων. Ούτε προφανώς με παραιτήσεις υπουργών. Θα συρρικνωθούν στο ελάχιστο εάν αποφασίσουμε και εφαρμόσουμε άμεσα κάποια από τα ανωτέρω. Το ζήτημα δεν επιλύεται με λεκτικούς κορδακισμούς. Απαιτούνται θεσμικά αντίβαρα και ουσιαστικές πολιτικές πρωτοβουλίες…

12 σχόλια στο άρθρο “Η Αστυνομία του Χρυσοχοΐδη; Του Αργύρη Αργυριάδη

  1. Και μια ενσωματωση καμερας με ληψη ηχου στο μεταλλικο γκλομπ!
    Ενσωματωση καμερας με ληψη ηχου της ακαταλληλοτητας και μια ενσωματωση καμερας ανιχνευσης ανυπαρκτου προιοντος κατωθεν της μεσης!!
    Ο Στραταρχης και Προεδρος της Γαλλικης Δημοκρατιας Σαρλ Ντε Γκωλ ειπε το παρακατω γνωμικο” αν οι αστυνομικοι ειχαν μυαλο δεν θα ηταν αστυνομικοι”
    Εγω που δεν ειμαι ο Ντε Γκωλ και δεν γνωριζω την σκεψη του δεν μπορω να συμφωνησω απολυτα με το γνωμινο του!
    Ψαξτε να βρειτε τον ιδιο να σας το επιβεβαιωσει!!
    Μπορω ομως να πω μετα παρρησιας,πως,ο συγκεκριμενος αστυνομικος δεν θα γινοταν αστυνομικος αν ειχε μυαλο!
    Και ο πρωθυπουργος για να διασωσει την τιμη και την υποληψη εχεφρόνων και σοβαρων αστυνομικων ,να αποπεμψει πάραυτα το αχθος αρουρης της ελληνικης αστυνομιας!
    Και ο Εισαγγελευς ο οποιος θα αποφασισει για την αποπομπη του,να επικαλεστει για τον συγκεκριμενο,προστατη του πολιτου, την ρηση του Ντε Γκωλ,προς επιρρωσιν της αποπομπης του!!
    Μια εικονα χιλιες λεξεις!!
    Αν δεν υπηρχε η καταγραφη του συγκεκριμενου συμβαντος με πρωταγωνιστη τον συγκεκριμενο ντελικανή( θερμοαιμο) που χτυπησε τον νεο με γκλομπ,με μεταλλικη επιστρωση,θα παρουσιαζοταν τα πραγματα αλλιως!!
    Πως;πως ο νεος που φωναζε: ποναω! ποναω!χτυπησε τον αστυνομικο!!
    Και θα ηταν η εσχατη πλανη μειζων της πρωτης!!!
    Οσο η συγκεκριμενη κυβερνηση στριβει το τιμονι πιο,πιο δεξιοστροφα με τιμονιερηδες βοριδηδες με τσεκουρο- εξαρτησεις,αδωνηδες – πωλητές βιβλίων του παττακου που σταυροκοπιωταν ( ο παττακος)μπροστα στο πουλι της ” ελλας ελληνων χριστιανων” και ανθυποτιμονιερη τον χρυσοχοιδη,ο οποιος δεν αντεχε το οντως δημοκρατικο κομμα του Ανδρεα,πνιγοταν απο ελλειψη αυταρχισμου και καταστολης και βρηκε την ηρεμια του και την εθνικοφροσυνη του,ο πολιτικος γυρολογος,η μπιλια της πολιτικης ρουλετας και πηγε και καθησε στην φυσικη του θεση,στην νεα δημοκρατια του αρχι- τιμονιερη Λουδοβικου του ανθρωπου” ολοι σας φταιτε,εκτος απο μενα”
    Η χουντα επεσε ,αφου επεσε πρωτα η πορτα του Πολυτεχνειου,η νεα δημοκρατια,η μεταλλαξη της ΕΡΕ ( βλεπε εδω και την βιογραφια του ΛΑΜΠΡΑΚΗ) θα πεσει αφου επεσε προχθες ενας νεος απο χτυπηματα
    Προστατων των πολιτών!!
    “Το πιο βαθυ σκοταδι ειναι λιγο πριν χαραξει”
    Πάολο Κουελιο καθημερινα βγαινεις αληθινος!!
    Μηπως ηλθε η ωρα να μας τοποθετησουν καμερα ενσωματωμενη και ληψης ηχου και εικονας του νου και των σκεψεων μας;
    Προς τα’ κει το πανε!!
    Μη γενοιτο!!
    Οταν οι ανθρωποι πανηγυριζαν αμα τη ληξει του δευτερου παγκοσμιου πολεμου την ηττα των γερμανων ,ναζισμου ,ειπε ο Μ.Μπρεχτ” μην πανηγυριζετε,η σκυλα που τον γεννησε βρισκεται παλι σε οργασμο”
    Η ζωη κυκλους κανει;
    Οντως η ζωη δεν ειναι μια ευθεια γραμμη,αλλα βρισκεται συνεχεια σε μια κυκλικη κινηση ,σε μια διαρκη επαναληψη γεγονοτων…
    Ευχαριστω για την φιλοξενια!
    Δεν κρινω αρνητικα το αρθρο σας,αλλα προσεθεσα μερικες ακομα ενσωματωμενες καμερες ληψεως ηχου και εικονος…

    1. Αυτός ο “άνθρωπος” με το γκλομπ πέρασε με πανελλήνιες εξετάσεις?να φανταστούμε πως θα ήταν εάν δεν είχε σπουδάσει!
      Ποια μάνα τον εθηλασε,ποια παραμύθια άκουσε?
      Η εικόνα μίλησε καθαρά:μίσος,μίσος,μίσος!
      Σε λίγο θα μας πουν πως κινδυνεύουν οι αστυνομικοί από τους πολίτες!
      Το θέατρο του παραλόγου και ουχί μόνον!
      Δε μας αρκεί η παραίτηση του τύπου αυτού που είναι καρεκλοκενταυρος,ούτε βέβαια περιμένουμε συγνώμες!διότι κ.Χρυσοχοιδη ότι σπέρνεις θα θερίσεις και δε θα αργήσει η ώρα να απολογηθείς οπως και οι υπόλοιποι για την κατάντια της χώρας μας.Και τότε τίποτε δε θα σας ξεπλύνει,γιατί ο λαός δεν ξεχνα,κρατά και αυτός σημειώσεις!

  2. Είναι όμως έτσι τα πράγματα;
    Στον νεαρό που ξυλοκοπήθηκε χθες απαγγέλθηκαν κατηγοριες για απόπειρα σωματικών βλαβών, σωματικές βλάβες από κοινού, εξύβριση, παράβαση μέτρων για πρόληψη ασθενειών, οπλοκατοχή. Ο ίδιος προ ημερών είχε συλληφθεί σε εισβολή διαδηλωτών υπέρ Κουφοντίνα στο Υπουργείο Υγείας, ενώ είναι ενταγμένος στην αναρχική ομάδα «Ταξική Αντεπίθεση», γνωστός στην Αστυνομία.
    Η κυρία που καταγγέλει τραμπουκισμό στην ίδια και δηλώνει ότι είναι και αυτή που τράβηξε το βίντεο, είναι τελικά η Πόπη Σταυρόπουλου, υποψήφια βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ νότιου Τομέα.
    Παράλληλα αποκαλύπτεται ότι οι τυχαίες δηλώσεις άλλων αυτόπτων μαρτύρων έγιναν από ανθρώπους της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, τόσο γνωστοί στην Αστυνομία, στους δημοσιογράφους και σε όσους ασχολούνται, που ακόμα και με την μάσκα στο πρόσωπο αναγνωρίστηκαν αμέσως. Σύμφωνα με τα παραπάνω, το αφήγημα περί αθώου περαστικού, που χωρίς λόγο άρχισαν να τον ξυλοκοπούν, καταρρίπτεται.
    Η κυβέρνηση ενημέρωσε τον Συνήγορο του Πολίτη, διέταξε ΕΔΕ, ο Χρυσοχοΐδης προέβη σε διευκρινιστικές δηλώσεις, ενώ έχει ήδη παρέμβει ο Εισαγγελέας για το περιστατικό.
    Ο,τι δηλαδή θα έκανε οποιαδήποτε πολιτική ηγεσία της Αστυνομίας δημοκρατικής χώρας.

  3. Προς ΓΙΩΡΓΟ Σ.
    Δηλαδή θες να μας πεις πως όλοι αυτοί ήταν εκεί έτοιμοι να κάνουν επεισοδια,και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έτοιμη με την κάμερα?
    Εμείς οι ελεύθεροι πολίτες(όσο και να προσπαθεί αυτή η κυβέρνηση να μας φιμωσει)είδαμε ξεκάθαρα το ξύλο να πέφτει βροχή!σε καμία περίπτωση δε δικαιολογείται αυτό το θέαμα !
    Ότι και να μας λες εμείς έχουμε μάτια,αυτιά και ψυχή!
    Εσύ τι διαθέτεις και υπερασπίζεσαι αυτόν που καταδικάζουν ακόμα και συνάδελφοι του?βασιλικοτερος του βασιλέως?έλεος μόνο αυτό σου λέω.Διοτι η ώρα που θα έρθει η δικαίωση δεν αργεί,κάνα δυο ακόμα τέτοια επεισοδια και τέλος στο φασιστικό αυτό μοντέλο Κουλη_Χρυσοχοιδη_Βοριδη_Αδωνη κλπ

  4. Τι ετι χρειαν εχομεν μαρτυρων;
    Εγω σχολιασα με μοναδικη πηγη και βοηθημα την εικονα,η οποια εκανε τον γυρο του κοσμου!!
    Βοα και στεναζει το Διεθνες Δικαιο των ανθρωπινων δικαιωματων,περι της Ιεροτητος του συλληφθεντος και κατ επεκτασιν των συλληφθεντων οπου της γης!
    Ουδεις εχει το δικαιωμα να φερεται με βαναυσον τροπον και να ευτελιζει τον κατηγορουμενον δια οιαδηποτε πραξιν του!!
    Και ο μεγαλυτερος εγκληματιας της ανθρωποτητος να συλληφθει χρηζει ανθρωπινης μεταχειρισης!!
    Ουτε τον συλληφθεντα γνωριζω,ουτε ποιος τραβηξε το βιντεο,γνωριζω μονο την εκρηξη της βιας του αστυνομικου οργανου…
    Εσυ αν εχεις προσωπικα δεδομενα και τα βγαζεις στο μειντανι( πλατεια) μαγκια σου!!

  5. Αυτός ο “άνθρωπος” με το γκλομπ πέρασε με πανελλήνιες εξετάσεις?να φανταστούμε πως θα ήταν εάν δεν είχε σπουδάσει!
    Ποια μάνα τον εθηλασε,ποια παραμύθια άκουσε?
    Η εικόνα μίλησε καθαρά:μίσος,μίσος,μίσος!
    Σε λίγο θα μας πουν πως κινδυνεύουν οι αστυνομικοί από τους πολίτες!
    Το θέατρο του παραλόγου και ουχί μόνον!
    Δε μας αρκεί η παραίτηση του τύπου αυτού που είναι καρεκλοκενταυρος,ούτε βέβαια περιμένουμε συγνώμες!διότι κ.Χρυσοχοιδη ότι σπέρνεις θα θερίσεις και δε θα αργήσει η ώρα να απολογηθείς οπως και οι υπόλοιποι για την κατάντια της χώρας μας.Και τότε τίποτε δε θα σας ξεπλύνει,γιατί ο λαός δεν ξεχνα,κρατά και αυτός σημειώσεις!

  6. Προς ΓΙΩΡΓΟ Σ.ηθελα και κάτι ακόμη να σου πω
    Η Ελλάδα έχει πολλούς δημοκρατικούς πολίτες ,που ασφυκτιούν με τις φασιστικές μεθόδους αυτής της κυβέρνησης που μόνο δημοκρατική δε θα μπορούσε να χαρακτηρισθει!

  7. Κύριε δικηγόρε θα μου επιτρέψετε να πώ ότι έχετε εμπάθια με την αστυνομία.Για το περιστατικό του ξυλοδαρμού του πολίτη που σναφέρεστε και τσουβαλίαζετε όλοι την σστυνομία ότι υπάρχει δήθεν κουκούλομα υποθέσεων. Ο κάθε πολίτης που θα τον χτυπήσει η θα κάνει οτιδήπότε ένας αστυνομικός έχει δικαίωμα να υποβάλει έγκληση και να οδηγηθεί η υπόθεση στα δικαστήρια.Και αφού κάνατε της προτάσεις σας για εμάς τους αστυνομικός.θα κάνω μία και μοναδική για εσάς τους δικηγόρους εάν ένας κατηγορούμενος που υπερασπίζεστε και καλά κάνετε με σθένος,λέει ψέματα για να γλυτώσει το έγκλημα που έχει διαπράξη και στο δικαστήριο τον υπερασπίζεστε και εσείς με ψέματα και κριθεί ένοχος,γιατί να μην πάτε και εσείς κατηγορούμενος για διασπορά ψευδών ειδήσεων.Εσείς γιατί να έχετε ασυλία;οπότε μην λέτε κακίες και μην δαγκώνεις εμάς που σε φέρνουνε δουλεία.αχάριστε.

  8. Κύριε δικηγόρε θα μου επιτρέψετε να πώ ότι έχετε εμπάθια με την αστυνομία.Για το περιστατικό του ξυλοδαρμού του πολίτη που αναφέρεστε και τσουβαλίαζετε όλοι την αστυνομία ότι υπάρχει δήθεν κουκούλωμα υποθέσεων. Ο κάθε πολίτης που θα τον χτυπήσει η θα κάνει οτιδήπότε ένας αστυνομικός έχει δικαίωμα να υποβάλει έγκληση και να οδηγηθεί η υπόθεση στα δικαστήρια.Και αφού κάνατε της προτάσεις σας για εμάς τους αστυνομικός.θα κάνω μία και μοναδική για εσάς τους δικηγόρους εάν ένας κατηγορούμενος που υπερασπίζεστε και καλά κάνετε με σθένος,λέει ψέματα για να γλυτώσει το έγκλημα που έχει διαπράξη και στο δικαστήριο τον υπερασπίζεστε και εσείς με ψέματα και κριθεί ένοχος,γιατί να μην πάτε και εσείς κατηγορούμενος για διασπορά ψευδών ειδήσεων.Εσείς γιατί να έχετε ασυλία; αυτό που πρέπει να αλάξει είναι η δικαιοσύνη που έχει γίνει μηχανησμός ατιμωρισίας και αδικίας για όλους τους πολίτες.Αυτόν τον μηχανησμό υπηρετήτε και όλα για το χρήμα τα κάνετε οι δικηγόροι και είστε συνένοχοι για την κατάντια του κράτους.

  9. Η Δικαιοσύνη δηλαδή τα δικαστήρια όταν εμείς οι αστυνομικοί πιάσουμε έναν κλέφτη τον αφήνει ελέυθερο για να ξανακλέψει Εσάς μπορεί να κλέψει αλα δεν πειράζει το κάνει η δικαιοσύνη δεν μηλάτε για αυτό.Έχουν πάει τόσοι πολιτικοί κατηγορούμενοι και αθωώθηκαν,πάλι δεν πειράζει.κάνετε μια μήνηση και βγαίνει η απόφαση μετά απο 5 χρόνια πάλι δεν πειράζει.εμείς φταίμε για όλα τα κακά του κόσμου.Έιπαμε έχετε δικαίωμα τα μας υποβάλετε έγκληση εαν κάνουμε κάτι παράνομο και δικαζόμαστε απλοί άνθρωποι σας εσάς είμαστε δεν έχουμε ασυλία σαν τους δικαστές και σαν τον κύριο δικηγόρο που μας λέει ιστορίες.

    1. ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΒΑΣΙΛΗ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.
      ΥΠΑΚΟΥΕΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΤΩΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ.
      ΕΙΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΤΕ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΥΠΑΚΟΥΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ.
      ΕΙΤΕ ΕΠΙ ΧΙΤΛΕΡ ΕΙΤΕ ΕΠΙ ΣΤΑΛΙΝ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΥΠΑΚΟΥΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ.
      ΚΑΜΜΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΡΙΞΕ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ.
      ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ.
      ΤΑ ΕΣ ΕΣ ΟΤΑΝ ΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΑΝΑΦΩΝΟΥΣΑΝ ΟΤΙ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΕ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΑΥΤΟΙ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΑΡΗΔΕΣ ΗΤΑΝ,ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ.
      ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΝΙΩΘΕΙ ΑΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΤΟ ΗΞΕΡΕ ΑΥΤΟ ΠΡΙΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΔΙΑΤΑΖΟΥΝ.
      ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΑΝΕΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ.

      1. Μην λέτε αυτά που σας αρέσουν να είστε δίκαιος που δεν είστε .ζούμε στην ελλάδα και έχουμε δημοκρατία.Υπηρετώ τους πολίτες και τίποτα άλλο η εκάστωτε κυβέρνηση εκλέγετε δημοκρατικά εκτός εαν εσείς ξέρετε κάτι άλλο.είμαστε απλοί άνθρωποί όποιος πολίτης πυστέυει ότι έχει φερθεί ένας αστυνομικός παράνομα εναντίων του κάνει έγκληση,δεν κατηγορεί δεν βρίζει δεν πετάει μολότοφ σε αστυνομικούς που εχουν υπηρεσία επειδή κάποιος αστυνομικός έκανε μια παράνομη πράξη.υπάρχουν νόμοι κύριε. και δεν ντρέπομαι για την δουλεία που κάνω,είμαι ευγνώμων στον θεό που είμαι αστυνομικός να βοηθάω τους πολίτες και να τους προστατέυω.Εσάς μπορεί να σας αρέσει να βλέπετε αναρχικούς να σπάνε και να καίνε της περιουσίες μας και εμάς τούς αστυνομικούς.Και να θέλετε να έχετε για φίλο τον κουφοντίνα δικαιωμά σας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.