Ερώτηση της Ολυμπίας Τελιγιορίδου και της Καλλιόπης Βέττα για την στήριξη των εργαζομένων στον κλάδο της γουνοποιίας



Ερώτηση κατέθεσαν η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Καστοριάς, Ολυμπία Τελιγιορίδου και η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κοζάνης, Καλλιόπη Βέττα προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων με θέμα: «Παράταση στήριξης των εργαζομένων στον κλάδο της γουνοποιίας».

Η οικονομική κρίση των τελευταίων χρόνων σε συνδυασμό με την υγειονομική κρίση του Covid – 19 και τους περιορισμούς που έχει επιφέρει στις εμπορικές συναλλαγές, έχουν οδηγήσει τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους στον κλάδο της γουνοποιίας σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας.

Η πλειονότητα των εργαζομένων στον κλάδο της γουνοποιίας βρίσκεται υπό καθεστώς αναστολής εργασίας και είναι επιτακτική η ανάγκη στήριξης τους, παρατείνοντας έστω το μόνο μέτρο στήριξης, την καταβολή του ανεπαρκούς επιδόματος αναστολής εργασίας των 534 ευρώ μέχρι και το Φθινόπωρο, όπως εισηγούνται οι φορείς του κλάδου.

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Καστοριάς, Ολ. Τελιγιορίδου
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κοζάνης, Κ. Βέττα

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.