Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης: «H εν μέρει δικαίωση είναι γεγονός!»



Σήμερα ο Υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Α. Γεωργιάδης ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ότι υπεγράφη η απόφαση για το νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για το λιανεμπόριο στις περιοχές που ήταν σε «αυστηρό» Lockdown κατά την περίοδο των εορτών και δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν ούτε με την μέθοδο του «click away», όπως οι περιοχές της Δυτικής Αττικής αλλά και της Κοζάνης στη Δυτική Μακεδονία. Οι επιχειρήσεις θα λάβουν έκτακτη επιχορήγηση, η οποία δεν θα είναι ούτε επιστρεπτέα ούτε δάνειο, 3000 ευρώ η κάθε μία και 1000 ευρώ ανά εργαζόμενο που απασχολεί.

Σήμερα οφείλουμε να αναγνωρίσουμε στην Κυβέρνηση ότι πράττει το σωστό και τηρεί τις δεσμεύσεις που είχε κάνει καιρό πριν, όταν έγινε και η μεγάλη μας κινητοποίηση, που λάβαμε τη δέσμευση ότι θα υπάρχουν ειδικά μέτρα στήριξης για την περιοχή μας.

Οφείλουμε επίσης, να ευχαριστήσουμε όλους τους τοπικούς Βουλευτές, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τον Δήμο Κοζάνης που πίεσαν ο καθένας από τη θέση που του αναλογεί, και διεκδίκησαν την ειδική μεταχείριση με ειδικά μέτρα για τις εμπορικές επιχειρήσεις της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας που μείναμε με κλειστά καταστήματα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Σήμερα γίνεται εμφανές ότι όταν αγωνιζόμαστε, όταν προσπαθούμε και διεκδικούμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και όταν δρούμε οργανωμένα, ψύχραιμα και πιστεύουμε ότι οι απαιτήσεις μας είναι λογικές, ορθές και οι προτάσεις μας ρεαλιστικές μπορούμε να πετύχουμε πολλά! Ίσως όχι όλα αλλά σίγουρα πολλά!

Ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι ώστε να μην μείνει καμία επιχείρηση χωρίς οικονομική ενίσχυση! Όλοι μαζί δυναμικά για να έχουμε την Αγορά που μας αξίζει στον τόπο που αγαπάμε!

Με εκτίμηση
Το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.